God morgon ifrån soffan!

God morgon! Inget solsken idag men det gör ingenting. Det är faktiskt inte mig emot att hösten börjar närma sig, bara jag får tag i ett par nya stövlar.
Sitter i soffan med en kopp te och har en riktig mysmorgon. Det är så skönt nu när vi har skaffat tv, jag gillar att ha den i bakgrunden. Dagar som denna då jag börjar sent så äter jag ju frukost hemma och det är gott att faktiskt gå upp lite tidigare så att man kan ha en stund i soffan. Man vaknar lixom till liv! :)
Annars är det inte så mycket som händer idag, mer än jobb alltså. Slutar vid 17 och sedan skall det väl hem och lagas middag. Städas behövs det göras också, det ser lite ut som ett krigsfält här. Men det har sina anledningar! Mikaels datorer har gått i sönder, yes båda två, så dom ligger över halva vardagsrummet. Så det får väl helt enkelt vara lite stökigt ett tag till. Jag står ut!
Ha en bra dag allihopa. Jag hinner mysa i soffan en pytte liten stund till.

Utkast: Aug. 29, 2011

Jag vann inte! Eller ska jag vara helt ärlig så gav jag vika, haha. Yes, helt frivilligt! Mikael ville som sagt se ett historiskt/vetenskapligt program och jag kände att jag helt enkelt inte kunde vinna med mitt, Hollywood fruar haha. Håller ni inte med?
Jag har en massa bloggar jag måste läsa och det är ganska okej att kolla via tv3play en annan kväll i veckan.
Ciao så länge!

Kakor och Hollywood fruar

Två saker att blogga om denna kväll. Till att börja med iallafall, haha. Har precis haft ett litet ryck i köket , provade att baka kanelsnittar a la LCHF. Hur fan då tänker ni? Jo, jag tog ett vanligt recept som jag hittade på nätet, bytte ut vetemjöl mot mandelmjöl och socker mot mitt biologiska sötningsmedel. Hade såklart i smör och även kanel samt kardemumma. Det var allt och jag tog nyss ut dom ur ugnen. Det luktar gudomligt gott!
Det som är lite tråkigt, vad jag har lärt mig hittills om att baka med lchf-kost, är att det blir lite klen smak. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Ganska jobbigt!
Det smakar absolut inte illa och för mig är det ju sött, men själva smaken, som i det här fallet kanelen och kardemumman kommer inte riktigt fram. What to do?
Det andra är att Hollywood fruar kommer på tv om 10 minuter, woho tycker jag. Vet inte varför men jag bara gillar att kolla på det, haha. Klockrena brudar!
Dock vill Mikael se ett annat program, nånting om Sveriges historia. Kanske blir krig, kanske inte.
Jag tror ändå jag vinner! Mohaha.

Flygande kräftor

Godkväll! Sitter uppkuren i soffan och har en riktig myskväll. Direkt efter att vi kom hem och hade ätit lite middag, tog jag den längsta duschen någonsin, även den varmaste och har sedan dess suttit i soffan med morgonrocken kring mig och datorn i knät. Perfekt söndagskväll! Drack precis upp min kopp te och har tända ljus i rummet. Fast där förvrängde jag sanningen lite. Jag dricker inte i te i kopp nu för tiden. Har kommit in i en sån period då jag bara dricker te i ett högt glas. Gott!
När vi ändå är inne på te så är det nästan bara grönt te som gäller. Det är supergott och jag tycker om dom studierna som visar att grönt te är bra vid viktminskning. Hihi.
Annars så har helgen varit riktigt bra! Vi hade ju kräftskiva igår och det var verkligen en lyckad kväll. Satans gott med kräftor och räkor!
Det blandades goda drinkar och vi provade ett nytt vin till maten. Superkväll och jag tror vi var nöjda allihopa!

I fredags efter jobbet fick jag slänga ihop en liten packning med kläder eftersom vi ganska snart efter att jag kom hem skulle bege oss till Tjörn. Vi hade bestämt att äta på thairestaurangen i Skärhamn med Mikaels familj. Riktigt bra initiativ, gott var det och vi kunde sitta ute hela kvällen. Lyx! Man får passa på att göra det dessa sista sommardagar som är kvar.
Idag blir det, som ni kanske räknat ut inget tränings-schema från min sida. Får sätta mig någon dag i veckan och knåpa ihop ett!
DEt är nu läge att stänga av datorn och krypa ner i sängen. Vädret har varit så knasigt den sista veckan, just nu åskar och blixtar det, så jag vill helst lägga mig under täcket.

Träning och Tv-spel

Dagens middag bestod av världens godaste kycklinggryta. Den är så god så man nästan dör varje gång man äter den! Fattar ni vilken megagryta vi snackar om eller?
Egentligen är det Mikael som brukar göra den, det har blivit lite av hans specialité men eftersom jag älskar att laga mat (låter honom nästan aldrig göra det, haha) så blev det jag som gjorde den idag istället. Men det uppskattades allt eftersom maten då var färdig när han kom hem istället. Lyx!
Annars har jag ju varit hemma idag. Tränade lite på Mariokart Double Dash (tv-spel för er som inte hänger med i den världen) för att inte vara fullt lika kass när jag och Mikael spelade turnering nu på kvällen. Resultatet var klart mycket bättre än igår men jag kan bli bättre. Får ha träningsläger haha!
Påtal om träning så har jag också tränat på riktigt, inte nått tv-spels trams. Jag hade faktiskt styrketräning här hemma, i vardagsrummet och det gick riktigt bra. Sökte lite granna på internet och hittade en sida med massa tips och bilder på övningar man kunde göra, utan redskap. Jag använde dock mitt gummiband som faktiskt är sjukt effektivt!
Imorgon tänkte jag, om jag hinner annars får det bli på söndag, sätta ihop ett litet tränings-schema. Mest för min egna skull men självklart delar jag med mig till er som vill ta efter.
Då tänkte jag helt enkelt sätta ihop lite olika övningar som ger ett bra styrkepass att göra hemma.
Imorgon är det jobb , 9:15 - 16:45! Så det är snart dags att krypa ner under täcket.
Men först ska jag nog flirta till mig lite massage, man somnar så gott då, hihi. Kram på er!


Ost och skinkpaj - LCHF/GI

Medans jag väntar på att Mikael ska ta sig hem och jag ska börja med maten tänkte jag slänga upp en bild på gårdagens middag. Löjligt enkel och supergod!

Ost och skinkpaj (Förstår inte varför den döps till skinkpaj när det inte är en endaste liten skinka i)
Stek ca 200g bacon, tärnad eller skivad. Blanda ihop 3dl grädde, 1dl riven västerbottenost och 6 äg. Salta och peppra. Lägg broccoli och bladspenat i botten på en smörad pajform. Strö över bacon och häll sedan över grädde och äggblandningen. Hyst in i ugnen i 200c ca 30 min. KLART!
Det var så jag gjorde, sedan kan man sjävklart variera den i all oändlighet.



Välkommen höst!

Välkomna tillbaka efter sommaren och semester/sommarlov. Jag har haft en lite för lång bloggsemester men vem har tagit skada av det egentligen? Jag tänkte försöka starta igång igen för jag tycker om att blogga och blir så glad när jag ser att folk faktiskt läser det jag skriver. Sen om det är mina närmsta det gör mig ingenting, jag undehåller väl iallfall någon. Ni som har hängt med vet att jag bytte inriktning på bloggen en aning, en bit innan sommaren. Anledningen var att jag och min sambo lade om våran kost och började äta efter LCHF-metoden. Det blev semester och vi alla vet att man lättare än lättast faller för allt gott som lockar under sommaren. Så gjorde även vi. Men båd två har hållt sin vikt under sommaren, vilket faktiskt förvånade mig, och nu kör vi igen.
Jag vill dela med mig, framför av mattips till er som kanske inte vet vad en LCHF-kost innebär, eller till er som också bestämt er för att minska radikalt på kolhydraterna men inte riktigt vet vad ni ska laga till middag, eller bjuda gästerna på. Jag vill vara duktig på att lägga upp bilder på mina rätter, bröd och bakverk men hur det blir med den saken återstår att se. Träningstips vill jag också få med men mest för min egna skull faktiskt.
Jag vill träna, otroligt mycket men jag har verkligen ingen motivation. Kanske att ni kan peppa mig? För jag behöver det!
Sedan kommer jag självklart hålla kvar mitt gamla jag i bloggen. Ni får följa med i vardagen precis som vanligt, med lite inslag om vad som händer i mitt liv.
Låter det som en bra blandning? Häng gärna med och var inte blyga med att kommentera, jag blir SÅ glad.

RSS 2.0