The Pretty Reckless

En riktig fredag, gött! Det var precis det jag ville ha. Dock har det saknats tända ljus men det gör ingenting, vi har slappat järnet ändå. Blev take away-mat idag, jag hoppade i ett par brallor och körde för att hämta maten till mig, min sambo och Benjamin. Vi har självklart kollat på Idol och jag vet inte riktigt om jag blev nöjd. Men vad gör det, egentligen?
Dom är fruktansbärt duktiga och jag har redan skaffat mina favoriter. Jag som själv ägnat flera år åt sången blir så galet taggad av att kolla på Idol, det är helt sjukt. Men det är ingenting för mig det där, trots påtryckningar från alla håll och kanter.
Jag trivs bra hemma i soffan där jag kan sjunga med för full hals men inte behöver ha nån press på mig, haha!

Gossip girl och jag har tagit upp kontakten igen, det var fan på tiden. Vet inte varför jag haft ett sånt megalångt glapp. Det kändes mer än bra att spendera en timme i soffan förut och kolla ikapp ett avsnitt. Nu är jag back in the game så när jag inte glor på Idol är det helt enkelt Gossip girl som tar upp min tid. Så vet ni vart jag har mig!
När jag ändå är inne på att prata om serien, ni har väl inte missat bandet, The Pretty Reckless? Deras album och musiken över huvudtaget är riktig bra tycker jag och sångaren i bandet är ju en av huvudrollsinnehavarna i serien.
Har ni inte hört dom slänger jag upp en video här. Enjoy!



Upper East Side

Halva lyxfredagen har gått och jag är så kolosalt trött! Är det nån mer än jag som känner sig som en zombie just nu?
Herregud vad sega vi var imorse, jag och min sambo. Det slutade med att vi gick utanför dörren tillsammans och sedan sprang åt varsit håll. Jag till bilen, han till bussen, haha. Men vi hann båda två, bra jobbat!
Just nu har jag inte så mycket för mig. Sitter och mumsar på min egengjorda snickers. Ja, det påminner iallafall om snickers. Gjorde det förra veckan, experimenterade lite i köket och det blev riktigt gott.
Tänk er typ ischoklad med snickers-smak och kokos i. Så smakar det! Gott med andra ord och LCHF-såklart.
Påtal om kök, gissa vem som fick en sprillans ny, svart Sodastrem igår? JAG!
Vi provade den först idag, vi tog lite fredagsbubbel efter jobbet och den funkade fint. Snygg är den också. Så nu är jag en lycklig tjej! Jag som alltid släpar hem flera liter med bubbelvatten. Nu är det slut på det!
Ikväll tar vi oss nog en hemmakväll med en massa mys och gos. Imorse när vi försökte sega oss upp bestämde jag att vi skulle ha minst en sovmorgon hemma den här helgen. Tror den där idéen ploppade upp eftersom jag hade sovit sov en prinsessa i våran nybäddade säng med lakan som doftade äpple. Så, sovmorgon is coming up tomorrow!
Är egentligen så fruktansvärt restaurang-sugen. Det har jag varit ett bra tag fast fråga ni min sambo så svarar han att jag alltid är sugen på restaurang, haha. Men det är ju så gott och jag älskar att bara sitta där och njuta av atmosfären. Titta på folk och mysa! Det är det jag gillar med att gå på restaurang.
Tänkte bädda ner mig i soffan och kolla på Gossip Girl, det är dags att ta upp kontakten med mina vänner på Upper East Side. Hörs sen!


Lyx-fredag imorgon

Det blev inte jag som körde in till stan för att hämta mammsen, pappsen och ligan. Min sambo fick det uppdraget. Men det gör mig ingenting, sitter ju bänkad i soffan framför Idol och har hunden bredvid mig. Inte illa såhär på en torsdag! Molly rev precis av sin låt och hon gjorde det bra. Jag gillar henne och några till.
Dagen har som sagt varit bra. Dagen på jobbet gick ju snabbt trots att den var ganska lång men det kändes inte. Vet ni hur jag menar? Man har lixom alltid nånting att göra så dagen bara flyger iväg.
Ska bli så gott att krama om min mami nu när dom kommer hem! Jag är verkligen en riktig mammagris, kommer nog alltid vara det, haha. Snart 21 år och mammagris, en stolt sådan!
Har nog råkat bli en liten pappagris nu på senare dagar också.
Imorgon är det fredag, jag gillar den dagen. Jag jobbar dessutom en kort dag vilket alltid känns som en riktig lyx just när det är fredag.
Vi åker nog till Tjörn imorgon och myspyser med Tony i hans nya lya. Hoppas på någon bra film! På lördag har jag planerat en liten överraskning för min Mikael. Det var faktiskt lite kul, jag bestämde mig nu i veckan för att fixa en överraskning just på lördag. Så tänkte jag skriva in det lite checkt i min snygga almanacka och såg att på lördag är det den 1 Oktober, vilket betyder att jag och Mikael har varit tillsammans i 3 år och 5 månader precis på dagen. Coolt va? Det passar ju superbra med min överraskning då. Låter som det är värsta grejen men det kommer bli mysigt, det vet jag. Ha nu en fortsatt bra kväll! Det där lät ju vuxet värre, haha. Påtal om vuxen så kommer dom snart! Wiie.

Strax in till stan

Gissa vem som sjönk ner i ett skumbad idag efter jobbet då? Lina Lina Lina! Fy tusan vad gott det var. Massa skum, tända ljus och laptopen bredvid med bra musik.
Där låg jag en stund och gottade mig, tills min kära sambo kom hem och det var dags att börja med maten. Dock stod han för den biten och vi har precis ätit klart. Nu är det dags för Idol men vi kommer inte att kunna se hela programmet ikväll eftersom vi strax ska åka in till stan och hämta mina fina föräldrar plus deras kompisar.
Vi hörs kanske senare, gör vi inte det så hör ni av mig imorgon!

Mys i min nostalgibubbla!

God morgon! Jag sitter i soffan med en kopp te och har på tv:n i bakgrunden. I vanlig ordning helt enkelt, jag tycker det är så mysigt att hinna ta en kopp te i soffan innan det är dags att åka till jobbet.
Dock är denna morgonen inte som alla andra. Jag sitter med en kopp av pappas te, bara det är extra mysigt när man tänker på det. Sitter i våran soffa, i vardagsrummet, i det gamla huset. Vi har ju sovit här inatt, i min gamla säng, i mitt gamla rum. Men det låter så sorgligt att kalla det mitt gamla rum. I min värld är det mitt rum, punkt slut. Det kan man ju inte bara ändra på. Så jag går omkring i någon slags nostalgibubbla och jag trivs där.
Sov faktiskt supergott inatt och om en liten stund är det dags att gå ut på morgonpromenad med vovven.
Det är sådär skumt väder idag tycker jag. Det ser ut som att det ska vara svinkallt ute men det är redan 14 grader. Min hjärna får inte riktigt ihop det. Men det är väl detta som är höst?
Jag gillar hösten! Fast dom som känner mig väl tycker att jag älskar alla årstider när dom faller in och det kan jag nog hålla med om.
Nu måste jag hålla med klockan och inse att det är dags att gå ut med hunden! Vi hörs senare, har en ganska lång dag på jobbet idag men det är bara bra. Jag gillar det!

Nu lever inte nallebjörnen mera.

Det har skett ett mord i våran lägenhet! Den stackars nallebjörnen hade ingenting att säga till om. Och jag som trodde att dom var kompisar. Icke!

Vovven kände sig nöjd med sitt verk efteråt och kul hade hon under tiden.




Depend - nr250

Jag gick nog ut lite hårt då jag skrev inlägget om mitt nya nagellack ifrån Depend. För vet ni vad? Det sitter kvar än och har hållt sig superfint. Vad hände där? Inte vet jag, för av mina tidigare Depend-erfarenheter brukar det inte hålla många dagar men det förväntar man sig inte heller när lacket kostar 25 spänn, right?
Men naglarna ser nästan lika fina ut som i lördags då jag målade dom. LÖRDAGS? Helt sjukt. Bra köp helt enkelt!

Dock inte mina naglar på bilden, sökte efter nagellacksfärgen på Google, helt enkelt.

Höstrusk - Te - Mys!

Fy vilket tråkigt väder det är ute idag, riktigt sånt där höstrusk trots att det inte regnar. Det sista jag behöver nu är ett samtal från mamma som berättar om deras 28 grader och sol, haha. Dom kommer förresten hem imorgonkväll så inatt tänkte vi antagligen sova i huset. Jag jobbar nämligen imorgon och det blir en tidig och snurrig morgon om vi sover hos oss i lägenheten eftersom jag ska gå en sväng med hunden och lämna henne i huset innan jag åker till jobbet. Sen kan det nog vara skönt för vovven att sova hemma, tror hon har lite hemlängtan även om det gått bra här hos oss.
Sitter just nu i soffan och kollar på MTV HD, måste skryta lite om att vi har massa HD-kanaler, haha. Jag gillar det!
jag hade faktiskt velat fortsätta mitt baka-ryck som jag påbörjade igår men jag saknar mandelmjöl. Det är oftast det jag använder i mina bakverk. Det innehåller så fruktansvärt mycket mindre kolhydrater så ni anar inte.
Skall faktiskt lägga en beställning hos lchfbutiken.se. Dom har en massa varor som jag är nyfiken på!
Annars vill jag bara kolla på nån bra film och dricka te hela dagen. Det är sånt väder. Fast, när vi var ute på morgonpromenaden förut var det inte så himla kallt. Men det ser så ut? Konstigt.

Skor Skor Skor

Skor, behöver jag ens skriva mer? Här har ni bilder på lite smått och gott som jag nog skulle kunna tänka mig att bära på mina fötter denna höst och vinter. Om inte annat så ger det lite inspiration. Jag gillar inte att beställa skor, eller hitta dom över nätet egentligen. Jag vill prova dom och gå runt lite i affären innan dom åker med hem. Kanske lite gammal-modigt, haha. Men sån är jag.
Enjoy!





Sko 1 - Have2have.se 498kr
Sko 2 - Have2have.se 1145kr
Sko 3 - Scorett 699kr
Sko 4 - Scorett 599kr
Sko 5 - Scorett 750kr.
Skulle kunna fortsätta i evigheter, dessa hittade jag nu när jag satt och klickade runt.


Mycket mat idag, denna tisdag

Sådär mina vänner nu har jag bakat två olika sorters bröd, varav det ena kom jag på helt själv. Är faktiskt lite stolt, jag snodde inga idéer från något annat recept utan jag blandade ingredienserna helt ifrån min egna fantasi. Inte illa för gott blev det!
Skall lägga upp mitt recept på lchfrecept.com tänkte jag. Kul!
Självklart får ni bloggläsare se receptet först, VIP or what? Haha. Det blir väldigt mycket mat-snack men det är en sådan dag idag helt enkelt. Skall även prova ett nytt recept till middag om en liten stund. Kommer bli helt galet gott, det vet jag redan nu. Baconlindad kycklingfilé med balsamicosås, till och med namnet vill man ju smaka på?!

Linas "grötbröd" - LCHF
Ingredienser:
2dl Kruskakli
1dl Fibrex
2msk Psylliumfrön (även kallade loppfrön)
3dl vatten
2tsk Bakpulver
1dl Pofiber
1,5msk Fiberhusk
1 ägg
1tsk Brödkryddor

Blanda kruskakli, fibrex, psylliumfrön med vattnet i en bunke och låt det stå och svälla en stund.
När vattnet "försvunnit" blandar du i pofiber, bakpulver, fiberhusk, ägget och till sist brödkyddorna. Blanda ihop allting!
Jag valde att göra små bullar och plattade sedan till dom lite på plåten.
175 grader i ca 25 minuter.
Jag tycker absolut dom blev bra och kommer att göra dom igen.

Här har vi bild på den andra sortens bröd jag gjorde. Det skulle vara filmjölk i men jag bytte ut den mot Creme fraiche, hade även i kanel, kardemumma och lite lite ingefära. Påminner om scones. Gott!

Brödbak - LCHF

Dags att baka som sagt! Tänkte att jag slänger upp länkar till dom olika sakerna jag tänkt baka. Några av dom har jag provat innan så jag vet att det kommer att bli gott!
Som vanligt gillar jag att ändra i recepten och göra om dom till mina egna men här har ni recepten från hemsidan, så som dom är innan jag gör om dom. Vill ni se mina recept kollar ni under kategorin, Mat & Bak - LCHF.
Visar resultatet senare :)
Bröd nr1
Bröd nr2


Hollywood it is!

Åh, jag hade en sån härlig dröm imorse. Jag somnar alltid om så himla gott efter att min sambo åkt till jobbet, haha. Då drömde jag att vi var i USA i Hollywood och fy tusan vad jag trivdes. dock pratade nästan alla svenska? Pga att det är så många svenskar som flyttar dit för att jobba som au pairer osv. Haha, helgalet. Men det var super härligt väder (kanske för att mamma skryter med deras 28 grader i Tyskland) och att vi i drömmen hamnade just i Hollywood beror nog på att jag är helt stuck in Hollywood fruar. Älskar det programmet, haha. Jag kan stå för det!
Har precis kollat på gårdagens avsnitt, yes måndagar kl 21 krockar mitt program med Mikaels, irriterande. Men det är ju jag som är en sån vänlig själ och låter honom kolla på sitt haha. 
Nu tänkte jag dyka in i köket och baka bröd. Som tur är har jag hunden till sällskap. Hon är en riktig "svans" går efter mig vart jag än går, men jag gillar det, jag känner mig speciell.

Vi hörs senare!



Promenad 50 min - check!

Kom nästan precis innan för dörren, jag och hunden. Vi har varit ute på en 50minuters promenad i solskenet, så himla skönt! Så nu borde det vara dags för frukost eller ska vi kalla det lunch? Jag åt en kokos-choklad innan så jag höll mig mätt under hela promenaden. Tänkte ta en liten halvfrukost nu, blir bra :)
Tanken är att jag ska baka en massa idag, brödet börjar ta slut igen. Det går snabbt men sist gjorde jag bara en form så då går den åt snabbt!

Vi hörs absolut senare idag, detta var bara en liten update.


Demi Lovato, felparkering och måndag

Okej, jag dog precis. Nästan helt bokstavligt talat, fast på ett positivt sätt såklart. Upptäckte precis att en av mina absoluta favoritartister Demi Lovato släppt ett nytt album i dagarna. Det finns fortfarande inte på Spotify, det släpptes i USA för 6 dagar sedan. Men jag har det redan i min ägo och gud vad jag gillar det! Massor!
Min lite halvkassa måndag blev precis jävligt bra.
Med halvkass menar jag att den egentligen har varit bra men att det skett några saker som jag helt enkelt hade kunnat vara utan. Det började bra imorse, jag och mina två älsklingar hade en liten mysmorgon innan vi klev upp. Eller som sanningen ska fram så var vi alla rejält slöa när klockan ringde, haha. Min kära sambo gick som vanligt hemifrån innan mig, så jag och vovven hade en egen liten mysmorgon. Det var ju superskönt att ta en promenad innan vi satte oss i bilen. Kanske ska ta morgonpromenader oftare? Få inte för er nånting bara, haha.
På vägen till jobbet lämnade jag hunden hemma i huset, bättre att hon är ensam där som hon är van vid än att vara helt ensam i våran lägenhet.
Än så länge har dagen gått bra, jag hade verkligen klockan på min sida imorse, otroligt skönt. Så, jobbdagen gick också som på räls och jag slutade vid 16:30, då stack jag direkt hem till min fyrbenta älskling och gick en liten promenix i regnet. Efter det packade vi in oss i bilen och körde hem till oss i Tuve. Glider in på parkeringen och ser att det står en annan bil parkerad på våran parkering. Jaha, och vad gör jag nu? Ställer mig såklart på parkeringen bredvid sålänge tills jag fått tag på den här personen som parkerat galet. Lättare sagt än gjort. Personen som parkerat har inte bara blockerat min parkering utan även den bredvid, haha. Klantarsel kan man tycka. Men där stod den och jag fick snällt köra bort till gästparkeringen och lägga på en liten slant. Fick tag i ägaren och ringde upp. Trevlig kille, men det var inte alls han som hade parkerat där utan hans fru, vilket bara gjorde saken roligare haha. Ja, jag är själv tjej men jag måste säga att bilkörning och tjejer inte alltid är den bästa kombinationen. Då syftar jag inte på mig själv och absolut inte på alla tjejer, haha!
Han skulle absolut få tag i sin fru och be henne flytta på sig, jag tackade så mycket och kunde senare gå ut i regnet igen och ställa våran pärla på sin rätta plats.
Väl inne i lägenheten kommer jag på att lönespecen skall ha kommit med posten. Jag dyker på posthögen, sliter upp kuvertet och märker att det blivit FEL. Gah!
Men det är inget jag oroar mig för. Det går att fixa imorgon, ringer jobbet då. Jag är nämligen ledig imorgon och på onsdag. Lyxigt värre!
Det var dagen i sin helhet. Åt en supergod middag framför Idol också, så visst slutade måndagen bra.
Vi hörs!



Parkas - HM

Jag gillar den här jackan, tror jag?! Har nog inte riktigt bestämt mig men den är ju snygg. Frågan är hur varm den är, hade tänkt ha den som vinterjacka. Min andra som jag faktiskt haft i 2 eller till och med 3 år, har gått sönder och jar är sjukt trött på den. Hade den som jobbjacka förra året.
Så jag beställde en ny förra året ifrån Ellos som visade sig vara ganska tunn men ändå vadderad, så med en tjock tröja under kunde jag ha den i vintras, men hade jag inte en tjock stickad tröja under så var den för kall. Alltså hade det varit gott med en ny, riktit vinterjacka. Eller hur?
Vet inte om det är onödigt att lägga pengar på en till jacka med tanke på att jag beställde en ny förra året men den här kategorin heter, Pengar över? Av en anledning, haha.
Så vi tänker på saken!

Parkas 499kr - HM. Den finns även i khakigrön men jag gillade nog den svarta bättre. Trots att jag annars är ett stort fan av militärgrönt.


Småkakor och filmkväll

Herregud man har ju fullt upp när man är hundvakt och hemmafru på samma gång, haha. Det är nämligen precis det jag är just nu.
Det blev en lång härlig promenad imorse innan frukosten. Älskar vädret som varit idag, blir helt glad av det!
Strålande sol, mestadels blåhimmel och så luktar det höst i luften. Ni vet väl vad jag menar? Dock njöt jag inte riktigt lika mycket när mamma ringde och berättade att dom haft sol och 27 grader hela dagen lång, men nu när det började bli kväll hade dom bara 25. BARA 25? mamma, förstår du att det är 10 grader mer än här? Men jag lade på mit pokerface och sa att vi minsann hade superfint väder här hemma med.
Annars så har jag stått i köket mesta delen av dagen men jag gillar det. Jag har provat och experimenterat tre olika grejer. Först gjorde jag en kålsallad, dock efter ett recept som jag hittade här. Hoppas den blir god, vi tänkte ha den till middagen lite senare.
Sedan gjorde jag helt på egen hand ett sorts godis, känns fel att kalla det kakor eftersom det är typ ischoklad med koks och jordnötter i. Verkar goda men har inte provsmakat det färdiga reslutatet än, dom står i kylen. Efter det har jag gjort småkakor, så det luktar helt gudomligt här i köket nu. Tog två recept som jag hittade på lchfrecept.com och blandade lite som jag själv ville. Det slutade med att jag hade i kokos som ingen av kakorna hade i sina recept från början. Tror dom blir kanon, dom både ser goda ut och luktar gott.
Nu skall jag lägga in mina nytvättade kläder i garderoben, ta på mig lite mascara och allmänt fräsha till mig lite. Vi ska filmkväll så Emanuel dyker snart upp i dörren. Trevligt!


Nyfixade naglar

Hej hej hallå! Vilken otroligt töntig hälsningsfras, haha. Jag sitter i soffan, för ovanlighetenskull, med nymålade naglar. Fick äntligen tummen ur att prova mitt nya lack jag köpte på Lindex för ca två veckor sedan. Ett grått lack ifrån Depend och det känns helt okej. Har varit ute efter ett grått lack länge, så jag köpte först ett annat som var mörkare, supersnyggt men i vissa ljus såg det svart ut. Vilket inte var min tanke med det hela. Vill ha ett där man verkligen ser att dom är gråa. Så det fick bli ett till, det här ifrån Depend och det känns bra i färgen. Dock tycker jag att Depends nagellack överlag känns lite "B" när man lackar. Det blir lixom inte riktig bra. Men med två lager fick jag till det idag.
Shit, en sån lång text bara för att jag har målat naglarna? Tokigt.
Vi har hunnit med mycket idag. Lägenheten riktigt glänser! Min kära sambo fick ett sånt där riktigt städryck innan frukost så medans vi väntade på att brödet skulle bli färdigt (yes, jag bakade bröd till frukost, lyx) så började vi städa. På sånna där ställen som man kanske inte städar så ofta! Rensade en del och lägenheten blev om möjligt ännu snyggare. Bra jobbat av oss!
Hunden är ju hos oss, så det kändes kanske lite meningslöst att dammsuga när hon ändå är överallt och hårar ner haha. Men äsch, det känns bra ändå!
Det är strax dags för en eftermiddagspromenad, det har varit skönt ute hela dagen så det blir nog en lite längre promenix den här gången.
Hörs senare. Slänger upp en bild på nagellacket, dock är det inte mina naglar denna gången.
Sökte på Google efter färgen.


Ett lyxigare alternativ

Är hemma i huset och umgås lite med mamma medans vi väntar på att pappsen ska komma hem. Han har nämligen hundburen i sin bil och den behöver jag ha när jag ska köra hem med vovven. Jag gillar att vara hemma här i huset, saknar det ibland. Saknar mitt rum och det är ju inte så konstigt med tanke på att jag är uppväxt här. Jag har bott exakt hela mitt liv i detta hus. Jag är till och med tillverkad här, haha. Tänk vad många minnen jag har här ifrån! ♥
Vad kärleksfull jag blev men jag har alltid en sån skön känsla när jag är här hemma.
Annars händer det inte så mycket mer just nu. Handlade en snabbis efter jobbet men kunde inte bestämma mig för vilken fredagsmiddag det skulle bli så jag köpte lite olika alternativ. Får se sen, jag är sugen å hemmagjorda hamburgare igen, haha. Tröttnar aldrig!
Så mitt uppdrag när vi kommer hem till lägenheten sen är att få med min kära sambo på hamburger idéen. Ingen aning om det blir en lätt match eller inte, vi åt ju hamburgare i onsdags haha. Då var det dock frysta hamburgare, den här gången har jag lyxat till det lite haha så det kanske blir en enkel match. Vi hörs senare!




Linne och väska från nelly.com

Är egentligen ute efter en ny väska, min ena har gått i sönder och som jag ser det går den inte att laga. Även om den går att laga så skall det göras EFTER att den nya har införskaffats, haha.
Vill ha en lagom väska och då förstår ni precis vad jag menar, eller hur? Den skall inte vara för liten, jag vill få plats med allt det nödvändiga men den ska även rymma en matlåda. Sounds boring, I know men dom gångerna jag åker buss vill jag inte sitta med en matlåda i högsta hugg eller ha den i en påse. Det funkar inte. Så en väska där jag helt enkelt får plats med dagens lunch dom dagarna jag har med mig det. Sen ska den inte vara FÖR stor, för jag vill kunna använda den även då jag inte ska bära runt på matlådor, haha.
Kollade runt lite på nelly.com och hittade även ett snyggt linne. Vem är förvånad? Lägger upp bild på linnet och även en väska jag fastnade för, dock behöver jag just inte ha denna väskan men det var inget fel på den. Enjoy! :)

Linne M BY M , Nelly.com 449kr

Väska Rosie & Roses 549kr.



Man kan TA på mysfaktorn

Man kan nästan TA på mysfaktorn här hemma nu. Älskar mitt lilla arrangemang jag gjort med ljusen på ett svart underlägg. Snyggt som tusan om jag får säga det själv, haha.
Kolla själva så förstår ni.





Vin-resa i Tyskland

Det var ju roligt att man faktiskt kom hem från jobbet. Kändes som att bussen aldrig skulle komma när jag stod och väntade på den. Jag kom dock underfund med en sak då jag stod och väntade. Det är dags att lägga undan sommarjackorna nu! På tok för kallt och då hade jag ändå min stora stickade halsduk till.
Dagen på jobbet har varit bra och gått ganska snabbt. Jag både gillar och inte gillar när dagarna går fort. Idag gjorde det ingenting, jag har haft en fredagskänsla hela dagen idag och eftersom dagen sprang iväg kom vi ju helt plötsligt närmare den riktiga fredagen och det är ju grymt.
Dock är det inget speciellt planerat imorgon men det är det jag gillar. Jag ska hämta min sötaste vovve efter jobbet imorgon, hon ska bo hos oss under helgen och kanske några dagar i nästa vecka. Vi är alltså hundvakter!
Hon var så otroligt duktig sist så det ska inte bli några problem. Mina päron skall på vin-resa i Tysklan, kommer nog bli kanon.
Men som jag nämnde igår kan det vara bra med en lugn helg. Vill äta god mat, kolla på massa filmer och bara mysa. Dock har jag ingen aning om vad vi ska slå till med för fredagsmys?
Sitter just nu i soffan och kollar på Vänner, alltid lika bra haha. Tänkte slänga ihop någon enkelt middag.
Hörs om en stund!


Dagens middag - nytt recept

Dagens middag, ett nytt recept som jag självklart gjorde om med en gång. Både jag och min kära middagsdejt (haha) tyckte det var supergott men vi var överrens om att nästa gång äter vi den som soppa och inte som gryta. Den var enkelt att göra. Har märkt att jag fastnar för sådana recept. Det är latmasken inom mig, haha.


Här har ni min variant av receptet.
Korvgryta
Ingredienser:

1 paket bacon
500 gram olika korvar såsom chorizo, kabanoss, bratwurst
500g passerade tomater (eller finkrossade tomater)
3-5dl vispgrädde
½ skuren Zucchini, jag skar den i stavar

Oregano, svartpeppar, chilipeppar, cayenne och salt

Gör så här
Skär bacon och korv i skivor.
Stek det en stund på medelvärme, lägg sedan i den delade zucchinin och fräs en stund till.
Häll i de passerade tomaterna och grädden. Krydda sedan med kryddorna efter smak och behag.
Jag tänker som sagt servera den som soppa nästa gång den ska lagas.




Jofama vs HM

Hade jag haft en slant över denna månaden, hade jag definitivt bytt ut min gamla, slitna och tråkiga skinnjacka mot den här ifrån Jofama by Kenza. Hur snygg är den inte?

2195kr på nelly.com
Men för min del får det nog bli den här, minst lika snygga jackan ifrån HM - 399kr!


Ny kategori - Pengar över?

Okej kära läsare, jag har nu skapat en ny kategori som jag döpte till: Pengar över? I den här kategorien kommer ni hitta grejer jag suktar efter, helt enkelt saker som jag själv hade velat köpa, ja om jag badade i pengar förstås. Nu är fallet inte riktigt så. Självklart kommer det finnas saker för Linas plånbok och saker som jag kanske redan gått och köpt. Så häng med! Jag börjar med ett inlägg redan nu :)

Smoothie

Gud vad längesen det var jag åt smoothie och gud vad gott det var! Som ni säkert förstår har jag precis ätit en väldigt sen frukost. Bärsmoothie alltså, den blev helt okej men nästa gång ska jag inte ha så mycket vatten i. Förstår egentligen inte varför det ska vara vatten i överhuvudtaget? Det minns jag inte att jag brukade ha i mina "vanliga" smoothies. Den här gången gjorde jag efter ett LCHF-recept men precis som vanligt gjorde jag om det lite granna.

1dl bär, jag hade en mix av hallon, blåbär, röda vinbär och björnbär
1 dl grädde
1dl Turkisk yoghurt
1dl vatten
ca 1krm vaniljpulver (ej socker)
knappt 1 tsk sötrix

Mixade allting med stavmixern och toppade med linfrön och solrosfrön. Supergott!
Nästa gång blir det som sagt inte så mycket vatten, kanske ½dl istället för en hel. Och så vill jag ha en riktigt snygg blender, haha. En svart pianolackad med gladbehållare. Lägg det på minnet, jag fyller ju år snart!
Vi hörs senare :)




Hollywood

Det blev hemmagjorda hamburgare med nybakade bröd till middag idag. LCHF-bröd såklart! Kan ni gissa vem som bestämde middagen? Lina Lina Lina. Jag är ju så svag för hamburgare man gör själv och idag mår jag inte riktigt bra, så det fick bli min favoritmåltid, gott.
Bröden är enkla och går snabbt att göra, så medand som var i ugnen hoppade jag in i duschen. Jag frös som en, jag vet inte vad, nakenhund kanske? på vägen hem från jobbet förut. Eller inte jobbet, om jag ska vara ärlig, jag hade ett tandläkarbesök inbokat i eftermiddags. Det gick bra men jag ska laga en tandjävel (ursäkta språket) men fick inte tid förrän i mitten av November. Men antagligen kommer jag inte störas av det där lilla hålet eftersom jag inte gjort det hittills.
Annars har dagen varit bra, förutom att jag känt mig febrig hela dagen och haft en sån där förkylningskänsla i hela kroppen. Gillar inte den känslan. Skall vara hemma imorgon, men det skulle jag varit även om jag känt mig frisk, så det passade bra med en ledig onsdag just imorgon. Tänkte vila upp mig ordentligt så jag orkar jobba torsdag och fredag. Den kommande helgen är lugn och det kanske passar fint.
Just nu sitter jag och småkollar på House, tror jag börjar fastna ordentligt för den karln, haha.
Hade tänkt att se det senaste avsnittet av mina kära Hollywood fruar men jag ska spara det till imorgon. Den som spar han har!
Nu blir det full koncentration på House ... och lite bloggar, hihi.

Tacosgratäng - eget recept- LCHF

Eftersom jag inte hittar ett recept på tacogratäng som passar mig så hittar jag helt enkelt på ett eget. Svårare än så är det ju inte!
Vi har tacofärs kvar sen i fredags som numera ligger i frysen, tänkte värma upp den i stekpannan, ev krydda lite mera och bland en sås av creme fraiche och tacosås. Sedan tänkte jag lägga köttfärsen i botten, strö över lök och tomat skivor, hälla över såsen och toppa med en massa god riven ost. In i ugnen, typ 200 grader i 15 min eller nått. Helt enkelt tills osten har smält. Låter väl kanon? Och jag hoppas verkligen det blir gott :) Är sugen på en riktigt god och saftig tacogratäng. Självklart med en sallad till!

Önska mig lycka till, blir den inte god blir jag grymt besviken haha!

Update efter middagen: Lade knaperstekt bacon i botten och sedan på med allt det andra. Blandade creme fraiche med tacosås, precis som jag sa, men pressade ner en vitlöksklyfta och kryddade med spiskummin samt paprikapulver och peppar. Inget salt eftersom baconet är så salt!
Det blev succé, supergott med andra ord! Enkelt var det också. Rekommenderas.


Söndagsfrukost

Gud vilken otroligt god och perfekt söndagsfrukost vi precis har haft, här i våran fina lägenhet. Jag slängde ihop en omelett med feta ost i och satan vad god den blev. Helt otroligt! En kopp grönt vaniljte och en smörgås till det blev ju helt perfekt. Så nu sitter jag mätt i soffan med filten om mig. Men så länge ska jag inte sitta här och mysa. Om en liten stund ska jag klä på mig och åka bort till mamma och pappa. Det är dags att använda sina frisörkunskaper, haha. Mamma ska klippa och färgas och jag ska passa på att färga mitt hår också. Utväxten är helt bedrövlig och min blonda slinga ska fixas till.
Kommer bli kanon! Kanske att Mikael får sig ett klipp också, han börjar bli lite långhårig.
Efter frisörstugan ska vi äta middag tillsammans, hela familjen. Min bror är också hemma så det blir trevligt. Pappas älg-gryta står på menyn, inte helt fel.
Så ser min söndag ut! Har ni också en bra söndag framför er? :)

Gårdagen - nån drink för mycket

Förresten, jag kom på en sak. Har ju inte berättat om kvällen igår, den var riktigt bra! Vi började här hemma hos oss, jag Mikael och Sofia. Det blev tacos och en härlig förfest innan vi drog in till stan. På hållplatsen hittade vi två killar med världens dialekt, haha, dom var från Skara. Dom hakade på oss dit vi skulle, nämligen till Henriksberg. Ett ställe i Majorna där jag aldrig hade varit innan. Killarna som ligger bakom festivalen, Snusstock, hade hyrt takterassen som för övrigt hade en jäkla utsikt. Fint!
Två band spelade och en väldans massa folk var där. Goda drinkar blev det, kanske någon för mycket men vad tusan gör det egentligen? Så det var allt en bra kväll med härliga människor och dans, var hemma strax innan halv 4. Så då förstår ni att det inte varit allt för mycket aktivitet här i våran lya idag, haha. Dock har jag ju lagat både pannkakor, som förövrigt var hur goda som helst. Tänk att en pannkaka kan ge sådan tillfredställning, haha. Och så middagen förstås, inte illa för att ha varit bakis halva dagen.

Lördagsmys på hög nivå

Herregud, vilken lördag. Underbar lördag på många sätt och vis. Just nu sitter jag med filmen om mig i soffan. Är proppmätt efter en helt galet god middag, som jag och min fina Mikael lagade tillsammans. Dock var det jag som stod för den mesta matlagningen men vill inte vara en sån där som skryter, haha.
Vi provade enny rätt, fruktansvärt enkelt men väldigt god. Som vanligt, eller oftast, när jag hittar nya recept gör jag om dom på något vis. Lägger till eller tar bort ingredienser. Så även denna gång.
Fisk med Creme cheesetäcke, det låter ju till och med gott, eller hur?

Ingredienser:

4 torskryggar ca 5-600 g eller annan vit fisk
100 g cream cheese
1 dl creme fraiche
ca 3 msk örtkryddor

1 vitlöksklyfta
Blanda ingredienserna, lägg över creme cheeseblandningen på fisken och in i ugnen ca 25 min i 200grader. Lätt som en plätt!
Vi ska fortsätta vårat lördagsmys här tänkte vi, med en film. Ljus är tända och vi har det allmänt mysigt. Härligt!

Pannkakor it is!

Hejsan hoppsan. Lördagen har gått snabbt, det kan bero på att vi sov till kl 12 och sedan har legat i soffan och kollat på Idol i nästan 3 timmar, haha. Men det är gott!
Jag har blivit superhungrig av allt idoltittande så jag tänkte ge mig på att göra pannkakor, LCHF såklart.
Ska bli spännande! Har hittat ett recept på lchfrecept.com som fått många kommentarer om att pannkakorna är goda och liknar "vanliga" pannkakor mest. Låter lovande!
Så jag provar helt enkelt. Kan ge er ett besked om en liten stund.

Dusch, naglar, drinkar - fredag

Hej svejs alla glada! Hej på alla dom som inte är så glada heller förstås. Men vem blir inte glad av det underbara vädret vi har idag? Typiskt en svensk att börja snacka om vädret, vem bryr sig egentligen, alla vet att det är fint väder och så är det inte mer med det. 
Jag satt ute på våran balkong förut och åt lite mellanmål i solen, hur gott som helst och varmt. Ja, det var nästan för varmt att sitta där ute i solen och tänk, då är det redan mitten av September. Nu snackar jag väder igen, haha. 
Jag kan redan nu förvarna er om att det kommer ske minst en gång till i detta inlägg.
Idag har som sagt varit en bra dag. Jag började jobbet tidigt imorse vilket betyder att jag också slutade tidigt, as gott. Det var längesen jag gjorde det! Man vet inte riktigt vad man ska göra av dagen när man slutar kl 13. Jag visste inte det iallafall men eftersom klockan redan hunnit bli 16 så har jag lyckats ganska bra med det ändå. Jag handlade lite efter jobbet, nödvändiga saker tills ikväll. Det blir tacos, förfest med massa goda drinkar och sedan utgång med mina två favoriter. Sa jag att det var en bra fredag?
Jag tänkte strax hoppa in i duschen och efter det öppna min första kalla cider och måla naglarna. Ladda inför ikväll helt enkelt.

Hoppas ni får en grym kväll ni med.
Just det, det var ju det där med vädret. Jag har varit lika duktig idag och gått en promenad på min rast , i det fina vädret, haha. Det var ju helt underbart ute och att gå en 25 minuters promenix och sedan landa i soffan odm sista 5 minutrarna av rasten var ju perfekt.
Sånt ska jag göra oftare!
Vi hörs kanske i helgen, kram!


Helt okej men inte för grym torsdag

Gokväll! Tänkte faktiskt vara såpass duktig och krypa ner under täcket alldeles strax. Hade velat ha en kopp te men jag måste somna i tid idag så jag inte är så fasligt trött när klockan ringer imorgon. Men frågan är hur mycket det hjälper egentligen? Det är mörkt ute när man går upp sådär tidigt och det är precis som om man automatiskt blir tröttare då. Tror jag iallafall. Sen att man inte kommit i säng i tid kvällen innan kanske är en bidragande orsak, vem vet.
Att säga att dagen har varit helt okej känns lite snålt men att säga att det varit en grym torsdag känns som lite överdrivet. Dagen har helt enkelt varit bra! Den har gått så himla snabbt bara. Men det gör dagarna och veckorna nu för tiden tycker jag. Börjar man bli gammal kanske? Äsch.
Efter jobbet mötte jag upp Benjamin som satt snällt och väntade på mig utanför våran port. Han skulle bli fin i håret och vi käkade middag tillsammans, alla tre, Mikael köpte nämligen med sig mat till oss påvägen hem från jobbet. Efter det hamnade vi i soffan som tre riktiga potatisar och bläddrade runt bland kanalerna. Hoppas ni också haft en helt okej men ändå inte för grym torsdag!

Svart ifrån Lindex!

Jag har varken kommit igång med dammsugningen eller disken, haha, typiskt mig att alltid hitta på tusen andra saker när jag ska städa. Jag var sugen på att städa men det suget lixom försvann. Det dyker nog upp igen om jag bara får tummen ur att starta dammsugaren. Men så länge tänkte jag att jag lika gärna kan lägga upp en bild på det otroligt snygga linnet jag köpte igår också. Även det kom från Lindex och det sitter superfint.

Det är bland annat satinband som sitter på framsidan av linne, ryggen är vanligt tyg. Me like it!


Stickad tröja med döskallar - Lindex

Ett litet tips från mig bara!
Vill slänga upp en bild på den otroligt mysiga och snygga tröjan jag köpte igår. Den kommer från Lindex och är supergosig.

Ingen som känner mig är väl förvånad över att den nu finns i min garderob, (ärligt talat så ligger den på pallen i vardagsrummet, haha) när det är döskallar på?


Lindex.se


Komplimanger, jeans och promenad

Så himla skönt att sluta tidigt. Jag tycker det trots att jag precis varit och handlat och har en hel lägenhet som ska städas, samt diska. Det gör mig inte så mycket, inte idag iallafall. Jag är en glad tjej! Vet inte om det fortfarande är mina nya jeans, som jag fått så mycket komplimanger för idag, eller om det är för att min älskade sambo kommer hem från Stockholm ikväll? 
Ska jag vara ärlig så tror jag att det är jeansen, haha. Jag vet inte men det var precis som att det stog stämplat i min panna idag att jag hade nya jeans och att jag behövde lite jeans-pepp nu när jag har startat min jeans terapi, haha. Jag blev så glad av deras komplimanger!
Jag var även en duktig tjej idag och började med något som jag hoppas kan bli en vana, för det är en jäkla bra vana! Istället för att lägga mig i soffan inne i vårat personalrum i 30 minuter, gick jag ut på en promenad. Hur duktigt var inte det? Var ju superskönt. Pluggade i musik i öronen och vandrade på. Tänkte att jag kunde ha mina promenadskor på jobbet. Idag gick jag i mina gummistövlar haha. Dock ville jag inte gå nån PW eftersom jag har så fruktansvärt lätt för att bli varm/svettig. Så en halvsnabb promenad fick det bli i förmiddags, gott.
Nu ska jag ta tag i städning och lite annat, vi hörs kanske sen.


Jeans och bröd

Har precis slängt ihop en deg, eller det liknar mest en smet när man bakar med så mycket ägg i som det är i detta bröd-receptet. Har nämligen slut på bröd här hemma, tänkte bunkra upp lite aå jag dubblade receptet.
Det är superenkelt, går snabbt och innehåller inte så många ingredienser. Slänger upp receptet för er som är nyfikna senare idag.
Annars har jag en till lugn kväll för mig själv. Har inte riktigt landat ännu i mitt mysande, känns som jag kom hem från jobbet nyss. Slutade ganska tidigt idag, 15:30 vilket är en helt okej tid men jag slank i några butiker efter jobbet så jag var hemma lite senare. Dock gör det inte mig någonting, jag är nämligen en glad tjej efter den shoppingrundan. Har, tro det eller ej, inte shoppat på eeeeevigheter. Det är faktiskt helt sant! Så idag inhandlades det ett par nya jeans, dom satt som ett smäck och det gjorde mig helt lycklig. Har alltid kämpat med jeans, jag har en slags hat-kärlek till dom. Har aldrig tyckt att det är bekvämt med jeans men det är så otroligt snyggt och passar verkligen till allt. 
Så, nu är jag redo att bli en jeanstjej, tror jag haha. Dom är snygga och mörkblåa! Sedan, som ett mirakel hittade jag ett par jeans till som också passade. Helt otroligt! Dom var också supersnygga, med dragkedjor på bakfickorna och lite ljusare slitningar där fram på benen. Dock fick dom inte följa med hem .... idag, haha. Jag kände att två par jeans med en gång blev för mycket, dom som jag inte köpte kostade dessutom 499spänn. Låster inte mycket i mångas öron, framför allt inte om det är jeans vi snackar om men det räckte helt enkelt med ett par jeans idag. Kanske köper dom andra imorgon eller nästa vecka, haha!
Nu måste jag kolla hur det går för mitt bröd i ugnen, tänkte slänga ihop en annan grej som jag aldrig provat innan. En variant av bröd och kex, vet inte riktigt men det blir nog bra.
Gillar hur jag totalblandat två helt olika ämnen i detta inlägg, enjoy!
Vi hörs,


Kuling, regn och måndagsmys!

Go'kväll! Det är precis vad det är, en go kväll alltså. Har haft en riktig slappeftermiddag/kväll. Åt rester från igår till middag, otroligt bekvämt att bara slänga in i micron och värma. Disken då? Den tänkte jag att man kan ta hand om i ett annat liv, haha. Iallafall en annan dag, typ imorgon. 
Det är ju nånting som kommit krypandes, det där med att jag inte klarar av att det står ett berg med disk i köket, eller när det ligger damm-råttor i hörnen. När jag fortfarande bodde hemma såg mitt rum, nio gånger av tio, ut som ett krigsfält. Men inte gjorde jag nånting åt saken! När man öppnade garderoben spydde den ut kläder på en för att jag alltid bara slängde in kläderna. 
Så är det inte nu kan jag säga. Dock är väl inte garderoben i toppform men den går helt klart att öppna och stänga utan problem. Man kan till och med urskilja vad som hänger på galgarna och vilken hög som är linnen, byxor, tröjor osv. Inte illa!
Det är dags för mig att krypa ner under täcket och fortsätta min mys-måndag, tills jag somnar. Trots kuling, regn och allt väder på utsidan kommer jag nog sova som en prinsessa ändå. Jag brukar lyckas med det. 
God natt!




Hudvård en söndagkväll

Det har blivit en sorts vana att blogga med ca en veckas mellanrum. Men vad gör det egentligen? Jag har helt enkelt fullt upp så jag hinner inte blogga jämt och ständigt även om jag skulle vilja.
Jag har tex precis löst ett av mina i-landsproblem, haha. Jag är ute efter ny rengöring, fukt och allt som hör där till. Jag har, som dom flesta vet använt Mary Kay i ett bra tag nu och har varit nöjd med deras produkter. Jag har ju trots allt själv jobbat som fristående hudvårdskonsult!
Men nu vill jag prova nånting annat, förnya mig och hitta nått som är riktigt grymt. Så efter många om och men, som man säger när man grubblat fram och tillbaka, har jag bestämt mig för att prova på produkter från Clinique.
Vad sägs om det?
Får nog ta mig in till stan i veckan och shoppa loss bland hudvårdshyllorna.

Från Kicks.se

Mys innan jobbet

Ännu en mysmorgon såhär innan jobbet. Härligt tycker jag, med tanke på att regnet öser ner och jag sitter i soffan med en kopp te. Börjar inte förrän kl 10, lyx!
Jag har ett stort problem denna morgonen, ett i-landsproblem såklart haha, jag vet inte vad jag ska ha för jacka?! Är det inte ett fruktansvärt irriterande problem. Trots att regnet verkligen öser ner så är det ganska varmt ute. Så vad sjutton tar man på sig?
Får helt enkelt lösa detta innan jag kliver utanför dörren.
Idag är det väl en måndag som alla andra, hoppas på att jag får mitt schema inför hela hösten idag eller imorgon, så att man kan börja planera lite.
Tror att veckan kommer gå snabbt, precis som alla andra veckor rusar förbi och även denna helgen är fullspäckad så det känns bra.
Har varit lite småkrasslig nu i en vecka, lite småfebrig och ont i halsen till och från, men det har inte riktigt brutit ut. Vilket förstås är bra eftersom mitt immunförsvar kämpar på som tusan, hoppas jag?!
Idag känns det dock riktigt bra :)
Så, vi hörs väl under veckan som kommer. Ha en bra måndag!


RSS 2.0