Snabbt en gott mellanmål - LCHF

Gör mig precis ett gott mellanmål, var för lat för att laga mig ordentlig lunch så det fick bli en mellanmåls variant som passar lika bra till frukost och tydligen som lunch.

Blandade turkisk yoghurt, keso och vaniljpulver i en skål. Det står nu och drar sig lite granna på köksbänken, det är första gången jag använder vaniljpulver och jag inbillar mig att yoghurten får mer vaniljsmak om den får stå en stund. Till detta tänkte jag ha lite valnötter! Gott :)



Syndens helg!

Goddag! Äntligen har sommarvädret kommit, det är helt underbart ute. Det verkar vara här för att stanna, jag hoppas en riktig kanonsommar. Men vem gör inte det?
Påtal om kanon tänkte jag berätta om helgen som precis varit. Det går så snabbt så det är galet, snart är det helg igen. Lång helg dessutom, sånt gillar vi. 
Denna helgen spenderades i Varberg på Hotel Clarion collection Fregatten, för att vara exakt. Vi kidnappade Mikaels bror, Jonas som fyllt 30 år i veckan som gått. Han anade ingenting och sånt är så himla roligt.
Vi hade verkligen inte vädret på våran sida med tanke på att det kändes som höst, hela lördagen. Blåst och regn i överflöd!
Så planerna vi hade inför dagen fick ändras totalt men för min del gjorde det faktiskt ingenting. Vi gick in i matbutiken och köpte med oss lite plockmat, tex salami och korv , ost, västkustsallad , jordgubbar , mini-tomater, skinka och lite andra icke lchf-grejer, haha. 
Jag ska helt ärligt berätta för er om helgen ur LCHF perspektiv. Vi kan kort och gott kalla den för syndernas helg!
Men jag är samtidigt väldigt stolt över mig själv.
Vi kalasade på plockmaten på det ena av våra tre hotelrum. Drack champange, spelade spel och hade det himla trevligt. Efter en stund var vi sugna på att gå upp till relaxen, där badade vi i bubbelpoolen och bastade en gnutta bastu. Mysigt!
Efter det var det dags att äta lite Almoundy tårta och ja, jag smakade en liten bit. 
Senare under kvällen hade vi bokat bord på en grekiskt restaurang en bit bort från hotellet. Väldigt gott men efter den plockmaten vi åt var jag inte så väldans hungrig så för mig fick det bli nått så origniellt som en kycklingsallad. Men fy vad god den var! Ångrade mig en stund eftersom man faktiskt kan äta kycklingsallad precis var som helst men när tallriken ställdes framför mig kände jag nöjd med mitt val igen, haha.
Unnade oss även en efterätt och jag hittade ett riktigt bra alternativ: Grekisk yoghurt med valnötter samt ringlad honung över. Blev väldigt sött med honungen så jag lämnade den så mycket som det gick.
Vi gick vidare till Harrys och hade en trevlig kväll!
Så kom vi till den stora dagen, dagen då vi skulle äta hotellfrukost som förövrigt är nått av det godaste jag vet. Jag syndade! Just bara för att jag aldrig bor på hotell annars. Sen överdrev jag inte men det blav alldeles för mycket kolhydrater vilket jag fick sota för hela eftermiddagen och kvällen sen. 
Fy vad konstig jag blev i magen! Antar att det är så man reagerar när man är LCHFare?!

Lördagen, trots alla kolhydrater, hade ett väldigt kul besked att komma med. Vi vägde oss på morgonen innan vi åkte, samma våg som vi vägde oss på innan vi började med den här kosten och den går åt rätt håll!
Hade kanske förväntat mig aningen mer men jag är så jäkla nöjd ändå. Nu kör vi på!

Näringsinnehåll - Sesambröd LCHF

Har även bakat en plåt med favorite, Sesambröd fast med 1dl Linfrön också. Ni minns det säkert från förra veckan, då lade jag upp receptet.
I detta inlägget tänkte jag lägga upp en uträkning (som står nedanför de flesta recept ifrån lchfrecept.com) på hur mycket du får i dig då du äter brödet. 

Namn                                              Vikt                Kolhydrater            Fett           Protein      Kcal
Fiberhusk - Lindroos                     10g                 0                             0,1             0,2            1
Sesamfrön torkade u skal             110g              4,5                          60,5          29,2           682
Bakpulver                                       5g                  2,1                           0               0                8,7 
Ost hårdost 31% fett                     50g                0,7                          15,5           13,1           193
Ägg rått                                         150g               0                             15,2           18,9           211,5


Totalt                                             325g              7,3                           91,2           61,3           1096,2

Alltså, knör du i dig hela plåten med bröd får du i dig 7,3 kolhydrater. Helt okej, eller hur? Måste försöka få bort mitt lilla ångestspöke som infinner sig varje gång jag äter bröd eller bakverk. För min hjärna, precis som många andra, fattar inte att det är OKEJ att äta bakat!



Godaste brödet!! - LCHF

Herregud! Egentligen borde det stått med stora bokstäver och ett flertal utropstecken. Vilket jäkla gott börd jag precis har bakat!! Oj oj oj. Det slår nog alla bröd som vi hittills har provat. Vi kan väl säga att jag är i extas efter att precis har provsmakat en bit. Ganska galet att jag blir helt till mig av ett bröd, haha. Tänker faktiskt inte babbla mer nu utan slänger upp receptet till er med en gång. Prova! :)

Valnötsbröd

Ingredienser:
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 dl hackade valnötter
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt med en slickepott (eller använd en bit plastfolie och brödkavel).
Grädda i 225 grader i 8 min.
Låt svalna och skär i lämpliga bitar.


Mat jag aldrig tröttnar på - LCHF

Godkväll! En middag jag aldrig kan få nog av är lax i ugnen, där du blandar creme fraiche, pesto och feta ost och täcker laxen med. In i ugnen ca 20min i 225graders värme. Svårare än så är det inte och det är så galet gott, det är inte klokt egentligen. Lätt en av mina favoriträtter! Kan ni gissa vad jag åt till middag idag? Haha. En laxfilé med lite go pestoröra och en enkel sallad till det. Kändes konstigt och nästan lite deppigt att laga mat till en person. En endaste liten Lina. Jag är nog inte skapt att bo själv, som jag faktiskt hävdade förra veckan att jag visst skulle klara av och trivas med. Får nog ändra mig på den punkten! Är glad över min fina sambo och smålängtar lite till torsdagkväll då han kommer hem ifrån våran huvudstad. Bara för att mysa lite extra tänkte jag fortsätta min musikstund som jag haft enda sen jag kom hem, ta en dusch, tända lite ljus och kanske, om jag orkar (inte pga lathet utan mätthet) lyxa till det med lite hallon och grädde. Smaskigt värre! Har tagit kort på min goda middag bara för eran skull, njut! :)




Tacos - perfekt LCHF

God kväll! Ligger i sängen och bloggar ifrån mobilen, något som jag egentligen inte gillar.. Att blogga från telefonen alltså. Får bli ett hyffsat kort inlägg då. Vill bara berãtta om min otroligt braiga måndag. För precis en sån har det varit idag! Slutade kl 16 vilket enligt mig är en helt perfekt tid att sluta :) Åkte hem och bytte lite kläder men framför allt skor. Åkte till Johanna och vi promenerade till affären, handlade och gick tillbaka med extremt tunga kassar, strongt gjort av oss tyckte jag, haha! Åt sedan tacos till middag eller sallad med tacofärs som Johanna kallade det eftersom vi varken hade bröd eller chips till, såklart. Det vi åt till middag är en helt perfekt LCHF middag. Gott är det också! :) Sedan pratade vi en massa och bara degade i soffan framför tvn, sånt tycker jag om! :) Hoppas ni också haft en bra måndag. God natt!

Frökex - LCHF

Att baka är så himla kul! Så för att fördriva den här höstiga söndagen har jag gjort kex, frökex. Som man tex kan ha till ostbricka, istället för knäckebröd eller helt enkelt bara för att det är gott.
Recept har ni här:

Ingredienser:
2 dl linfrön, tog 1dl linfrö och 1dl psylliumfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Salt


Gör så här
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt".

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

Ät med smör/Bregott och ost!


Recept och bild är ifrån lchfrecept.com

Nattfika!

God kväll! Eller god natt passar väll bättre egentligen med tanke på att klockan strax är 01:00 och det är dags att sova. Först ville jag bara berätta om nått supermysigt jag och min sambo nyss. Skall dock ta det från början, vi åt en sen lunch vid 15:30 snåret. Då stekte vi korv, halloumiost och hade tomat till det, gott och enkelt.
Eftersom lunchen var så sen var vi inte ett dugg hungriga då vi vanligtvis skulle varit det. Så vid 21:30 bestämde vi att vi faktiskt inte behövde någon middag.
Kändes väldigt konstigt och jag tycker nästan det är lite jobbigt att inte vara hungrig. Låter väl jätte konstigt men man är så van. Det lägger sig nog snart på mig ska vi se.
Till saken. Vi spelade en massa roligt tv-spel och jag borde tillägga att jag var kass!
Så efter en rejäl utklassning bestämde Mikael att det dags för nattfika och gud vad gott det var. En kopp te, lite LCHF-bröd och avslutningsvis en chokladboll. Gillar dom faktiskt riktigt mycket. Mikael säger dock att han klarar sig utan dom men det hade sagt om jag gjort "vanliga" chokladbollar också. Så lätt har han det. Fuskis.
Nu ska vi sova! God natt

Baluppsättning imorgon

Det har blivit dags att krypa ner under täcket tror jag. Trots att jag inte jobbar som frisör längre skall jag ändå iväg och jobba en liten stund imorgon. Har veckans andra baluppsättning imorgon, skall bli kul. Det är lite lyx att fortfarande få göra sånna här roliga saker, hade en uppsättning i torsdags med. Blev superfint. Hoppas Nina blev nöjd! :)
Så, jag tackar mig så hörs vi väl imorgon! God natt.

Chokladbollar - LCHF

Chokladbollarna är gjorda och jag har fått i mig två stycken. Men hjälp vad mättande dom var! Det är ju iofs men jag är så van att man kan knö i sig 3-4 stycken hemmagjorda chokladbollar utan problem. Inte den här gången!
Jag provsmakade på smeten, om man nu kallar den så trots att den inte är lös. Eller det kanske bara är jag som fått för mig att när det är mer rinnande är det smet och när det är fast blir det en deg? Haha, helt ointressant egentligen.
Hur som helst, åt lite under tiden jag gjorde mina chokladbollar och blev mätt på det. Tråkigt tyckte jag så jag kollade på några Glamourama avsnitt så att jag sedan kunde äta två stycken, som dessutom stått i kylen så dom var super smaskiga.
Dock måste jag erkänna att jag hade höga förväntningar! Jag och mina tankar ville nog hoppa över det där med att det faktiskt är LCHF-bollar, alltså lite kolhydrater = knappt nått socker. Så när jag smakade första gången tyckte jag bara det var beskt och faktiskt ganska äckligt. Jag hade väl såklart tankarna på "vanliga" chokladbollar ..
Aningen besviken smakade jag på smeten då den var färdig och bestämde mig för att dom absolut blev godkända och kommer göras fler gånger när suget är för stort.
Till en kopp te blir dom ju helt kanon! :)
Tänkte dela med mig av receptet, har gjort om det till mitt egna även denna gången. Det är lite min grej har jag märkst.
Sedan var jag för lat för att rulla dom i kokos, haha så jag gjorde en egen variant även där. La dom färdiga bollarna på tallriken och strödde över lite kokos istället. Men med tanke på att halva smeten enbart är kokos så saknar man inte det som ska vara på utsidan.
Ni får en tjusig bild på mina fina bollar med, höhö. Är nöjd med fredagskvällen än sålänge. Kram

LCHF Chokladbollar
Ingredienser:
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
Hade i mitt egna mandelmjöl istället
150g Kokos (+ 50g till garnering)
Hade inte riktigt så mycket kokos, lite mer än 2dl
1/2 tsk Vaniljpulver
Vaniljsocker, faktiskt..
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
Tog kakao "på en höft" istället
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe


Smälte smöret en aning i micron och blandade i alla torra ingredienser. Till sist hällde jag i grädden och kaffet.



Världens godaste fredagsmysmiddag

Började mitt fredagsmys för en liten stund sedan med världens godaste middag! Kycklingfilé med sallad och jordnötsås, jesus vad gott det var. Perfekt start på denna mysfredagen jag har framför mig. Har lägenheten för mig själv, är ensam hela kvällen och det känns faktiskt helt underbart, kanske för att det denna gången är självförvållat. Jag tänker helt enkelt bara mysa järnet ikväll genom att kolla några avsnitt på tv3play, måla naglarna, spela tvspel, ska prova att baka LCHF chokladbollar och som sagt, bara ha det gott.

Recept till jordnötsåsen hittade jag på jordnötsmöret. Vill ni ha det? Säg till!

Kycklingfilén stekte jag i lite olika kryddor, curry, steak chicken (eller vad den nu heter ifrån Santa Maria) och gurkmeja för att den skulle få samma färg som kycklingen man får på thairestaurang, haha. Lyckades faktiskt!
Bilderna ser kanske inte så aptitliga ut men det var helt sjukt gott så nu tänker jag gå all in för myskvällen. Lägger upp receptet på chokladbollarna senare eller imorgon, stay tuned!



Min matvardag då och nu med LCHF!

Jag tror att jag åt världens godaste frukost imorse innan jobbet. Jag börjar ju alltid sent på torsdagar och då har jag tid att göra ordentlig frukost, känns lyxigt!
Jag gjorde en omelett, på ägg precis som vanligt och med grädde såklart istället för mjölk. Salt och lite peppar som jag alltid har i då jag gör omelett. Den blev helt perfekt! När jag skulle vända den i stekpannan vände den sig utan att gå sönder, detta har aldrig hänt mig innan så jag kände mig stolt, haha. Den såg ut som en pannkaka! La upp den på tallriken och bredde på Creme Bonjour gräslök och herregud vad gott det blev! Till det hade jag en tomat och en liten liten brödbit med smör på. Smarrigt värre och så enkelt. Helt klart godkänd frukost enligt LCHF.

Hur länge håller jag mig mätt då?
Jo, på jobbet äter vi lunch kl 12 varje dag vilket är skönt, det är ju fortfarande bra med fasta tider. Men jag är inte hungrig alla gånger vid den tiden. Men jag är inte mätt heller. Så jag äter helt enkelt lunch efter hur hungrig jag är, låter ju väldigt logiskt men om man jämför hur med det var förut. Innan vi började med LCHF så åt jag frukost på morgonen, oftast kl 8, då försökte jag ta en lite mindre portion eftersom jag ville tappa några kilon. Var hungrig vid 10 då det var dags för frukt, tog en halvfrukt och var oftast vrålhungrig kl 12 då det var dags för lunch.
Åt ganska lagom lunchportioner tycker jag och försökte hoppa över mellanmålet som är 14:30 eller äta väldigt lite. Klockan 16 - 16:30 ungefär äter vi alltid eftermiddagsfruk för att hålla energin uppe och då jag kom hem var jag alltid, tja nästan alltid, vrålhungrig vid middagen. Sådär såg min vardag ut!
Idag och dessa 3½veckorna som har gått äter jag frukost vid 8 snåret, hoppar över frukten på förmiddagen, brukar oftast dricka vatten då istället bara för att göra nånting. Det är väldigt läskande med frukt för det är någonting jag verkligen tycker om!
Sedan är det då lunchdags då jag faktiskt inte varit vrålhungrig någon gång under dessa veckorna som gått. Så jag äter en lagom portion till lunch, tills jag är mätt helt enkelt. Sedan är det mellanmål, då är jag fortfarande mätt efter lunchen och tar oftast ingenting. I början tog jag en tomat/paprika eller mini morötter bara för att vanan satt inne. Det har varit svårt att fatta att man faktiskt inte är hungrig tycker jag. Ma när så satans van vid sina matvanor så det är nästan skrämmande. Nu de sista veckorna äter jag ingenting då de andra äter mellanmål utan tar min grönsak då dom andra äter eftermiddagsfrukten.
När vi kommer hem från jobbet båda två är ingen av oss hungriga. Många gånger nu det sista två veckorna har vi struntat i middag eftersom vi helt enkelt inte är hungriga. Då har jag hellre tagit mig en kopp te lite senare på kvällen eller så har vi ätit mina supergoda bröd.
Så visst är det skillnad! Mycket skillnad.
Jag känner mig dock fortfarande trött och har väldigt ofta ont i huvudet så jag undrar hur mycket kolhydrater min kropp hade i sig och var van vid. Fy!

Nu, påtal om allt denna mat är det faktiskt dags för middag. För ja, vi tänkte äta middag idag. Har gjort "spaghetti" med köttfärsås, får se hur det blir. Spaghettin är helt enkelt zucchini som jag hyvlat med potatisskalaren och låtit ligga i saltat varmt vatten några minuter. Tror det blir kanon!


Mer LCHF än såhär blir det inte!

Sitter i min lilla hörna och myser, skall snart kolla ett par avsnitt av Glamourama på tv3play men först tänkte jag dela med mig av ett recept.
Ett recept som jag precis la upp på hemsidan, lchfrecept.com. Det skall bara godkännas av den administratör innan det kommer upp till allas beskådning, haha. Det är så himla supergott och kommer faktiskt från mamma. Hon brukar göra den ibland och har den som röra i baguette men det är det ju slut med för våran del så jag tänkte istället ha den till lunch imorgon, tillsammans med min sallad.
Det jag snackar om är, tonfiskröra! Självklart lägger jag upp receptet här för er så att ni kan blanda ihop er egna röror, den är så god att man utan tvekan kan sleva i sig den rakt upp och ner med sked.

Linas (döper nu om den till min, haha) Toniskröra!

1 burk tonfisk
1 burk majs
Purjolök/rödlök efter behag
ca 1dl majonäs
ca 1dl creme fraiche, beroende på hur mycket "sås" du vill ha.
Salt och svartpeppar


Låt både tonfisken och majsen rinna av och lägg i en djup skål eller i en burk med tillhörande lock. Röran klarar sig i kylen ett par dagar.
Dela löken fint och blanda i den tillsammans med majonäs och creme fraiche. Rör om.
Smaka av med salt och peppar!

Super god! :)

Och den passar ju lika bra till frukost och mellanmål.

Imorgon skall jag som sagt äta den till lunch. Jag har slängt ihop en sallad beståendes av Romansallad, tomat, gurka, suger snaps, paprika, rödlök och ägg.
Har även en ruta av Sesambrödet som jag bakade igår. Gott!

Bildregn LCHF-bröd

Här kommer ett bildregn på det jag bakat idag. Titta och njut! Vi åt precis en supermysig kvällsfika med tända ljus och te. Det är nog nånting jag aldrig kommer tröttna på, så himla mysigt. Det är så skönt när man själv vet vad bröden innehåller, då tänker jag kolhydratsmässigt. Vid fikan insåg vi även att färskost (vi har just nu Créme bonjour, gräslök) är en helt perfekt LCHF produkt. Första ingrediensen är grädde och den smakar ju så fruktansvärt gott! Min tanke är att jag, nån gång i framtiden, ska prova på att göra kex. Självklart a la LCHF och ha ostbricka. För ost kan vi ju frossa i som vi vill (nästan iaf).
Ha en grym kväll och prova gärna recepten jag lägger upp, dom är grymt goda. För om ni inte visste det om mig sen innan så kan jag berätta att jag är en kräsen tjej. Sen är smaken som baken men lita på mig, haha!

Mina tekakor med turkiskyoghurt och sojamjöl.



Sesambrödet där jag bytte ut 1dl sesamfrö till 1dl linfrö. Supergott!!



Hamburgerbröd! Väldigt goda att rosta eller äta som dom är.



LCHF-bröd så det står härliga till!

Är i fullgång med att baka bröd, det bakas som aldrig förr i detta kök! Tre olika bröd har jag hittills gjort och funderar på att slänga ihop ett fjärde med när jag ändå är igång. Är fortfarande lika fascinerad över att de ingredienser man använder i LCHF-bröd faktiskt kan bli till bröd. Degen man jobbar med känns ju inte alls den samma som ett "vanligt" bröd.
Man har mycket mindre ingredienser i, tex det brödet som strax ska åka in i ugnen. Det receptet ser ut såhär:

Sesambröd

Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Hällde dock i en skvätt Pofiber också eftersom min hjärna inte får ihop dessa ingredienserna till ett bröd, haha.

Bakar även hamburgerbröden igen, som jag gjorde förra veckan, dom blev kanon. Var goda att rosta till frukosten med!

Till sist gör jag ett annat bröd, som jag också bakade förra veckan men med rätt mjöl denna gången. Receptet hittar ni i samma inlägg som Hambrugerbröden ovan, dock har jag använt mig av Sojamjöl, precis som det står i grundreceptet.
Nu skall ena plåten ut och en annan in i ugnen. Vi hörs sen igen, lägger upp bilder på mina tekakor då!




Kycklingwook - LCHF

Gokväll! Sitter i fåtöljen och myser med en filt omkring mig, datorn i knät och musik i lurarna. Är på strålande humör! Har varit det varje dag den här veckan och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Men vad tusan gör det? Jag är glad, thats it.
Imorgon efter jobbet sticker jag och mammsen till Småland och mina älskade som bor där nere. Antagligen det som gör mig så himla glad?! En helhelg där nere är precis vad jag längtat efter.
Att min fina sambo lagade världens godaste middag till mig idag har ju inte gjort humöret sämre direkt. Tänkte dela med mig lite av vad han gjorde, trots att det inte finns något recept. Han kör allid "freestyle" när han lagar mat, haha.

Det är helt enkelt en kycklingwook med massa grönsaker, grädde och kryddor. Man kan väl ta vad man har hemma och slänga i antar jag.
Vi fräser kycklingen först och wookar grönsakerna (den här gången FELIX goldwok med blandade grönsaker) och gröna ärtor i wookpannan. Slänger i lite grädde, eller inte lite, ganska mycket. 40% vispgrädde såklart. Sedan kryddar vi på med det som smakar gott. Typ curry paste, chili , sambal oelek osv. Smaken är som baken och den här rätten blir ju aldrig den samma gång efter gång. Sist häller vi i pumpakärnor och låter det puttra med det sista. GOTT! Strö över lite sesamfrön och din LCHF-wook är färdig. Smarrigt!
Ps. Bilder på vad jag bakar och lagar är egentligen en självklarthet men jag har helt ärligt varit för lat, haha.
Kram

2 recept på raken! - LCHF

Godkväll! Det är lill-lördag så jag tänkte att vi firar det genom att jag lägger upp två recept på raken. 
Jag är helt inne i brödsvängen nu. Blev ju helt överlycklig häromdagen när vi insåg att man faktiskt kan äta bröd, LCHF bröd. För utan alla goda mackor vet jag inte hur jag skulle överleva. Kände ganska snabbt (efter de två veckorna som gått) att frukosten kändes tråkig och likadan. Det var då min smörgåslängtan satte igång, haha. Hur som helst. Jag använder mig mycket av hemsidan lchfrecept.com och tycker den är kanon! Igår provade jag ett bröd där jag följde receptet till punkt och pricka, eller nej nu ljuger jag. Jag bytte ut filmjölk till turkisk yoghurt. 
Här kommer receptet på de:

 

Scones/tekakor

Ingredienser:
4 dl sojamjöl, Risenta (jag använde visst mandelmjöl, köpte sojamjöl först idag)
1 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 gram smör
2 dl filmjölk Turkisk yoghurt
1,5 dl linfrön


Gör så här

Sätt ugnen på 200grader

Blanda alla torringredienser i en bunke och rör om. Skär margarinet i fyrkanter och knåda i margarinet mjölblandningen.

Tillsätt till sist filmjölken och knåda noggrant.

Forma degen till små bullar och lägg på bakplåtspapper eller tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen ca 10min.

Smaklig Måltid!
Jag valde att göra bullar av dessa den här gången. Nästa gång blir det platta tekakor i stället! Men det var hur gott som helst. Vi hade det mysigt med nybakat, en kopp te och tända ljus igårkväll.

 

Idag blir det hamburgare till middag. Det är konstigt nog, eller barnsligt nog en av mina favoriträtter! Så gissa vem som valt maten? 
Jag håller precis just nu på med bröden (bakar dom själv såklart) och receptet på dom får ni här:
Också ifrån lchfrecept.com Har inte testat dom än så ett utlåtande av mig får ni klara er utan!

Hamburgerbröd (Detta är till två börd, jag gjorde det gånger 3)
Ingredienser:
1 ägg
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
salt
sesamfrö

Gör så här
Blanda allt utom sesamfrön
Låt svälla i 20 min
Forma 2 st bullar tryck dit sesamfrö på toppen
Grädda i ugnen 200grader i 20 min.

Hoppas det blir gott! :)


Dagens recept - LCHF Pizza

Idag blev det som sagt pizza till middag, en mycket uppskattad sådan. Den blev riktigt god och jag fick betyget "detta är nog något av det godaste du lagat" , inte illa va?
Så jag tänkte dela med mig. Jag gjorde degen till pizzabotten själv, slängde helt enkelt ihop ett eget recept med hjälp av två andra (egentligen bördrecept) och vad vi hade i slafferiet. Enjoy!

Pizzadegen
4 dl Mandelmjöl (som jag gjorde själv genom att mixa mandlar)
1 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
75-100 gram smör
2 dl Turkisk yoghurt
1,5 dl linfrön
(lite blandat hela och krossade)
En skvätt vatten samt en matsked keso.
Lite salt

Detta blandade jag ihop till en deg, det blev riktigt bra konsistens på det hela!
Medans den fick förgräddas i ugnen i ca 15 min, 200grader, gjorde jag i ordning fyllningen. Som bestod av tomatsås (Jag tog krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek, pizzakryddor, salt och peppar), bacon, köttbullar, salami, rödlök och ost!
In i ugnen igen, 200grader i en sisådär 15-20 minuter.
Smaklig måltid!

9/5 - Formar om bloggen - LCHF

Okej, hur börjar man? Hej igen, är väl helt klart en godkänd början med tanke på att senast jag skrev var i mars månad. Det var precis mitt i flytten och renoveringen, som absolut inte tagit oss enda till nu, haha.
Jag har bara haft tankarna och lagt energin på annat. Men har bla fixat så att våran lägenhet känns som ett hem. Och det gör den nu! Vi trivs verkligen hur bra som helst och jag är helt kär i våran balkong. Eller, skall jag vara ärlig har jag nog skaffat mig ett förhållande med hela jävla lägenheten! Så fin!
Idag har jag gjort ordning på balkongen, den är superfin nu med blommor, jordgubbsplantor och sittdynor på våran lilla bänk.
Tänkte faktiskt slänga med en bild på detta så att ni får se.
Men skall jag vara ärlig var inte det här anledningen till att jag började skriva igen. Nej, anledningen är att jag har en ny idé och tänker göra om eller rättare sagt forma om min blogg lite granna. Hoppas ni hänger med på det!
Jag och min sambo har nämligen börjat äta efter en viss diet, nämligen LCHF - Low Carb High Fat. Visst har nbi hört talas om den innan? Vi har precis påbörjat våran 3e vecka och det går kanonbra.
Min lilla tanke är då att jag formar om bloggen lite till en LCHF-blogg. Sounds good? Med massa smarriga recept och updates om hur det går för mig/oss.
Antingen djupgående updates eller mera allmänt, det beror på vad ni vill läsa!
Så, here we go!
Nu hinner jag inte skriva mer för maten är klar. Är inte jätte hungrig men en liten bit ska nog få plats ändå. Har gjort min allra första LCHF-pizza, faktiskt på eget recept. Det skall bli spännande att se hur den blir! Luktar helt galet gott utifrån köket iallafall.
Självklart behåller mitt gamla jag, så bli inte besvikna om inte är ett dugg intresserade av LCHF.
Stor kram!




RSS 2.0