Lunch och knasiga jobbtider

Har precis slängt i mig en lunch, vet inte om man ska kalla den sen eller tidig men god var den. Åt som om ag inte hade sett mat på flera år, haha. Var riktigt hungrig! Är en lite tokig dag idag, började jobba kl 6 imorse och slutade 10, åkte då hem men stannade till i några affärer på vägen och köpte lite julklappar. 2 stycken för att vara exakt! Har iallafall kommit igång med julklapparna nu, det känns otroligt skönt. Jag har idéer och tips men jag kan inte riktigt bestämma mig. Svårt det där men det blir bra i slutändan! Är nöjd över att jag lyckats samla ihop lite önskningar från  ALLA jag ska köpa till.

Tillbaka till den knasiga dagen, jag skall bara vara hemma någon timme till sedan är det dags att åka till jobbet igen.Skall jobba 15:00 - 20:00 ikväll. Det blir mitt första sena pass, vanligtvis börjar man då 12 eller 13 men eftersom jag redan jobbat 4 timmar så får jag lite dispans. Gott!
Kändes dock konstigt att åka från jobbet redan kl 10 och att jag ska dit snart igen men det gör ingenting. Det blir bra!
Tänkte berätta lite mer om min lunch, haha. Ett väldigt intressant ämne! 
När jag slängde ihop lunchen lite snabbt slog det mig att jag faktiskt blivit en riktig liten lchf-are, utan att tänka mig för. Jag stekte nämligen ihop köttbullar, haricots verts-bönor och äggröra. Hur gott som helst! Snålt med kolhydrater och verkligen en klassisk lchf-lunch. Jag tog helt enkelt det jag var sugen på. 
Nu till det roliga, (eller roligt och roligt) jag hade aldrig kommit på tanken att bara äta köttbullar, haricots verts och ögg för lite mer än ett halvårsedan. Då hade jag varit tvungen att koka pasta eller något sådan till.
Nu tänkte jag mig inte ens för utan slängde bara ihop det. När vi ändå är inne på lchf-snacket kan jag härmed meddela att vikten går stadigt neråt. Vet inte om jag nämnt det i bloggen men jag har nått den målvikten jag satte upp som delmål. Tanken var att jag skulle ligga på den här vikten då året var slut men jag vägde mig den 20 November och redan då hade jag nått den. Så himla grymt!
Nu skall jag slå in en julklapp till. Sedan får jag se om jag sätter mig med några smyckesbeställningar eller inte. Annars gör jag det ikväll och imorgon innan jobbet. Har en del att göra nu innan jul! Puh men det är kul :)






Det går att TA på mysfaktorn!

Mysfaktorn går att TA på här hemma hos oss nu. Det är helt otroligt! Det står tända adventsljusstakar i fönstrena, en julstjärna och levande ljus är också tända. Det luktar nybakade lussebullar i hela lägenheten! Tog precis ut den sista plåten, dom blev otroligt snygga i år med, haha.
Vo har till och med lyssnat på julmusik under tiden. Underbart!
Nu är det snart dags att käka lite middag i vårat otroligt fina och jul-mysiga kök. Tog lite kort efter att jag pyntat klart, så ni får se hur vi har det, här i våran lya.
Efter maten, kanske inte direkt men en stund efter är det då äntligen dags för lussebullemys och glögg såklart. Ska bli så gott! Kanske till en bra film.
Jag skall dock hoppa in i duschen, har mjöl lite vartstans sedan är det läge att fixa naglarna. Det är kvällens planer!
Hoppas också ni haft en härlig söndag och att ni inte blåst bort. Blir kanske tjatigt med tanke på alla andra som skriver om blåsten men satan vad det blåser ute! Det är inget skämt alltså.
Vi håller oss inne och myser, det är en sak som är säker! Speciellt nu när jag äntligen fått plocka fram lite julsaker.
Lycklig tjej!






Vill hoppa ner i burken och fira jul..

Go kväll! Sitter i soffan och har precis hällt i mig min andra kopp te. Nej, jag har inte ont i halsen. Jag har dock köpt mig ett väldigt gott jul-te ifrån Kahls kaffe och tehandel. Det luktar helt gudomligt gott, man vill bara hoppa ner i burken och fira jul, typ, haha. Det är nog bara jag som får sånna knasiga tankar.
Gott är det iallafall och vi har en riktigt mysig söndagskväll med tända ljus och mys. Vi åt en riktig god söndagslyx-middag förut. Vi köpte oss varsin rejäl köttbit, låter kanske lite groteskt men gud vad gott det var. Vi äter bara köttfärs, kyckling och fisk här hemma, aldrig vanligt kött lixom. Så det var dags för en pepparbiff, som det kallas, en god sallad och bearnaisås! Riktig smarrigt.
Annars har söndagen varit lite som söndagar skall vara. Lugna och mysiga! Vi sov på Tjörn inatt, så vi åt frukost där i lugn och ro och körde sedan ner till Göteborg igen. Hämtade lite grejer i lägenheten och begav oss hem till min mamma och pappa.
Det var dags att byta till vinterdäck, fylla på spolarvätska och tvätta bilen. Vi hade ett bra teamwork så bilen blev riktigt snygg!
Annars har jag inte gjort så mycket mer än att duscha, dricka mitt goda te och prata med Madde. Trevlig kväll!
Imorgon är det en ny arbetsvecka, en fullspäckad sådan men det ska bli riktigt kul. Jag är redan lite taggad faktiskt, det är härligt.

Det börjar bli läggdags för min del. Ska ta en kik i min garderob också tänkte jag, direkt efter jobbet imorgon (eller jag kommer hinna gå ner till Hemtex och köpa superfina julgardiner till vårat kök först) så skall jag och familjen samlas i huset för att äta födelsedagsmiddag för min bror! Mysigt och gott.
Hade tänkt att måla naglarna också men det är inte smart att göra det innan säng-gång om man heter Lina. Varför kan ni säkert räkna ut själva!..
Ladda nu inför veckan ni också, vi hörs!

Pirr och fjärilar i magen

Pirr, pirr, pirr i min mage!
Är faktiskt lite nervös inför imorgon, eller det kommer och går i vågor lixom. Precis sånna här fjärilar och pirr i magen brukar jag nästan alltid få inför saker. Typ som innan en operation, innan jag ska upp på scenen eller som nu, innan jag ska börja på ett helt nytt jobb som dessutom är i en helt ny bransh. Fy tusan, nu när jag skriver om det pirrar det lite extra. Det är jobbigt och roligt på samma gång, det där pirret.
Antar att jag överlever! Nästan alla gångerna vet jag att jag kommer fixa det utan problem, iallafall utan några större problem, men det pirrar ändå. Men det ska det väl göra?
Imorgon skall jag vara på plats kl 7:00, då börjar min arbetsdag. Dock kommer den att bli ganska kort, vilket känns väldigt skönt så att jag sedan kan gå hem och smälta allting. Ta till mig det jag lärt mig under dagen!
Dock har jag en del grejer som ska fixas innan kvällen imorgon men det löser jag på dagen :)
Jag tänkte också såklart berätta om jobbet men det gör jag antingen imorgon eller lite längre fram, då jag vet lite mer.
Nu är jag riktigt trött och jag borde faktiskt sova. Klockan kommer ringa rekordtidigt imorgon men det är bara att vänja sig! Vissa morgonar (hur fan stavas det?! haha) kommer jag att börja klockan 6. DÅ KOMMER KLOCKAN ATT RINGA I OTTAN, men det är lugna puckar. Jag överlever det också!
När jag väl kommit upp och är igång brukar det inte vara några problem. Dock får jag lära mig att lägga mig och somna i tid. Men det blir nog inga problem det heller!
Tänk på mig och håll gärna en tumme för mig imorgon. Kommer antagligen få mina arbetskläder och jag hoppas verkligen dom passar, hihi.
Hej svejs!

Har förresten varit hemma hos mamma och pappa och käkat middag. Det var trevligt och gott! Min bror ner också, enda ifrån Linköping. Inte för att äta middag med oss en torsdag utan för att han ska åka till Skottland imorgon. Men nog om honom, haha. Det var gott och mysigt att äta tillsammans, hela familjen, bara vi.
Tack för ikväll!

JAG FICK JOBBET!

Ligger i soffan på jobbet, har en pyttestund kvar av rasten. Har sån huvudvärk så det nästan är löjligt, gör fruktansvärt ont. Tog två Panodil för en stund sedan men dom tycks inte hjälpa. Har glömt mina glasögon hemma, det är antagligen därför jag har så ont. Det är säkert jätte psykiskt! Hade jag inte vetat om att glasögonen ligger hemma, hade jag nog onte haft ont, haha, typiskt.
Men jag överlever!

Det har hänt grejer sen jag skrev sist. Stora, spännande, roliga och mycket grejer har hänt sen jag skrev sist. Vad kan hända på tre dar tro? Jo, man kan bli uppringd av ett företag man lämnat sitt CV hos, gå på arbetsintervju och få jobbet. Det kan man göra på tre dagar!
Gick alldeles utmärkt för mig. Fick samtalet i måndags, där hon sa att hon gärna ville träffa mig. Var på intervjun i tisdags och dom ringde i onsdags-morse och sa att dom ville anställa mig. Kul och coolt, va?
Jag är fortfarande lite i chock, det gick så snabbt och jag ska börja imorgon. Hjälp! Jag är redan lite nervös och pirrig, tänk då hur jag kommer att vara imorgon, haha.
Men det är en inlärningsperiod jag kommer att ha, imorgon och så tre dagar nästa vecka. Ska bli superkul!
Pratade även med en av dom igårkväll, då undrade hon vad jag hade för storlek och så, jag kommer nämligen få snygga arbetskläder, hihi.
Skönt att slippa stå och vela på morgonen och fundera över vad man ska ha på sig!
Nu hinner jag tyvärr inte skriva mera, måste tillbaka in på avdelningen och jobba. Jag kommer absolut och mer än gärna, förklara vad jobbet innebär och vilka mina arbetsuppgifter blir. Jag kommer få en klarare blick över det imorgon och nästa vecka då jag ska introduceras. Mitt jobb har även en titel, jag blir anställd som Servicevärd! Inte illa va? Känns superbra, kul, coolt och jag är så taggad! Hoppas för allt i världen att jag kommer trivas. Jag tror och vill det!
Vi hörs! :)

Årets första julklapp!

Goddag! Sitter i soffan på jobbet, har lite rast så jag passade på att sno med mig laptopen, smart drag av mig!
Är faktiskt vrålhungrig, det är inte ofta jag är det nu förtiden efter att jag lagt om kosten. Men jag överlever för snart är det dags för lunch. Blir lite bakvänt idag, har rasten innan lunchen men det gör mig ingenting.

Det blev aldrig något mer inlägg igår, vilket jag egentligen hade tänkt. Så det kommer ett nu istället!
Jag är, som i säkert fattat vid det här laget trots att det bara är November, en riktig jultok. Och igår när vi kom hem ifrån våran underbara spa-weekend låg det ett brev i hallen. Till lilla mig!
Det var ett kuvert, ett julkort, fullt med massa god jul-stämplar. Vad är det nu det här tänkte jag, så jag öppnar och läser och blir både superglad, lite pirrig och irriterad på samma gång. En salig bladning, haha.
Det står att det är en för tidig julklapp, det kan jag ju verkligen hålla med om, att den är från mormor och att hon önskar mig en god jul och allt sån där. Det står även att jag ska skriva in i min almanacka att jag ska möta min mamma den 15/12, kl 16:30 på centralstationen. WHAT?! Från centralstationen kan man ju ta sig typ, till hela världen, haha. Det var ju min första tanke. Men jag anar att vi ska gå iväg och kolla på nånting. Kanske en julkonsert? Eller nått i den stilen. Trevligt!
Varför blev jag då irriterad? JO, för att jag är så satans nyfiken att det inte ens blir kul. Haha!
Lite kul är det allt men överraskningar är inte min grej alltså. Eller det är det väl egentligen, eftersom jag blir så himla nyfiken och spänd. Det är ju faktiskt det som är poängen!
Kommer hur som helst att få mer info, lite längre fram. Jag började genast undra vad jag skulle ha på mig, om jag behövde packa osv.

När vi är ändå är inne på julen, som i alla dom senaste inläggen haha, så vill jag bara berätta att vi faktiskt tjuvstartade med julen igår. Eller inte med hela julen men vi var och handlade nya glöggmuggar, tillhörande skålar och två brickor. Så snygga! Ja, glöggmuggar kan faktiskt vara snygga.
Vi var ju såklart tvugna att inviga dom så vi drack lite glögg på kvällen, så himla gott!
Det är ju bara drygt två veckor kvar, sedan är det faktiskt första advent och då om nån gång är det okej att dricka glögg.
Sedan har vi också pratat lite den senaste tiden om att vi kanske ska gå på julbord, på Liseberg. Jag har aldrig varit på ett sånt stort "riktigt" julbord, så för min del hade det varit superkul och trevligt. Hoppas det blir av!
Nu skall jag ner och käka lunch, ha en bra dag, vi hörs!


Spa-weekend

Åh, vilken helg!
Jag och Mikael har varit på spa hela helgen lång. Vi var båda två lediga i fredags så det har till och med varit en långhelg, gott.
Vi packade ihop våra väskor och åkte ner mot Varberg vid 11:30 tiden i fredags. Kom fram till hotellet och fick faktiskt checka in med en gång, skönt. Mickepicke skulle ha sin första behandling redan 14:30 så det var bra att do kunde ordna en tidigare incheckning. Vi fick vårat rum och tog oss varsin cider/öl och påbörjade våran spa-weekend. Vi bytte om till badkläder och fick upp till relaxen, hoppade direkt ner i jaccuzzin. Perfekt! Vi hann dock inte sitta så länge eftersom Mikael hade en tid att passa.
Så medans han gick upp till spa-avdelningen för att ha sitt livs första thai-massage så låg jag kvar på rummet. Tog mig en till cider, slängde ett öga på tvn och bara slappade. Min behandling var inte förrän kl 16:00 nämligen.
Jag hade en massage-behandling som heter Aroma 55, först ut på mitt schema. Det var otroligt skönt men jag har så svårt för att slappna av. Det har jag märkt nu efter denna helgen. Jag fick välja oljor och hon masserade hela kroppen, från topp till tå. Dock valde vi att hoppa över magen eftersom den blev opererad för lite mer än 3 veckor sedan. Men det var skönt ändå! Visst slappnade jag av men jag hade velat slappna ytterligare lite till. Jag är så nyfiken på vad hon ska massera härnäst, när hon hämtade mer olja osv. Det är nånting jag får träna på! (inte mig emot haha)
Vi hade verkligen en skön fredag efter det. Vi gick upp till relaxen och  gottade oss några timmar till innan vi gick ner till rummet för att göra ordning oss inför middagen.
Det ingår middagsbuffé i det paketet som vi hade bokat så vi åt mat på hotellet. Trevligt och gott!
Lördagen var också helt underbar. Vi åt frukost i lugn och ro, fixade oss lite och gick sedan ut på stan en sväng. Kollade i den lilla gallerian som ligger precis bredvid hotellet och köpte lite smått och gott. Alltid kul!
Efter att ha promenerat runt i stan och gått i lite olika affärer var det dags för lunch. Vi hittade ett supermysigt ställe som verkade vara riktigt poppis, det strömmade in folk konstant då vi satt där. Vi hade tur som fick oss ett bord direkt när vi kom. Vi åt deras egen gjorda hamburgare men utan pommes såklart. Jättegott!
Vi kom återigen till hotellet, det var dags för behandling nummer två. Mikael hade då valt en sån massage jag fick på fredagen, en aroma 55 och jag hade en klassisk ansiktsbehandling att vänta mig.
Det var spännande och skönt. Kände mig så himla ren efteråt!

Vi tog med oss kalla drickor upp till relaxen efter våra behandlingar och spenderade nästan 4 timmar där, haha. Vi varvade jaccuzzin med bastu, kallbad och att sitta i relaxrummet och bara slappa. Helt underbart!
Återigen var det dags för middag, vi fixade oss lite och gick sedan ner för att äta mat.
Hade en riktigt trevlig lördagskväll och gud vad gott man somnar när man är på spa. Man känner ju sig så himla lugn, avslappnad och trött haha. Skönt!
Idag åt vi frukost tillsammans och checkade sedan ut. Lämnade Varberg för denna gången och är nu hemma i Göteborg igen.
Skall strax hem till mamma och pappa, det är väl ingen som har missat att det är fars dag idag?!
Hoppas ni också haft en skönt helg. Vi är så himla nöjda båda två! Gud vad bra vi har haft det! ♥
Vi hörs senare!


Vardagslyx skadar aldrig

Hejsan hoppsan! Sitter i soffan och är fortfarande mätt efter frukosten. Provade en ny grej! En supersnabb och enkelt LCHF-smörgås i micron. Helt okej men jag blev verkligen proppmätt!
Det var ett tag sedan jag bloggade såg jag. Men vad gör det om hundra år? Det har varit en bra vecka och jag längtar om möjligt ännu mer till julen. Som en tok! Det känns som det är värre detta året? Knasigt.
Jag ska verkigen försöka att tygla mig själv lite! Fick inte köpa glögg igår, Mikael tycker det är lite väl tidigt. Så jag får stå ut! Ett litet tag till. Som tur är är det första advent redan denna måndagen. Då ska det bannemig drickas glögg!
Men tillbaka till veckan, som varit bra. Jag började ju jobba i måndags och det gick ju bra men var fruktansvärt slut då jag kom hem. Min mini weekend i Kungsbacka blev precis lika bra som jag tänkte mig. Efter att ha suttit i ishallen i två timmar åker vi hem till henne. Vi var så slöa båda två haha. Vi åt frukost i stan på onsdagen, vilket var kanongott! Lite lyx skadar aldrig!
Efter det gjorde vi några ärenden i stan, handlade mat och åkte tillbaka till Sofia. Hade en mysdag helt enkelt, precis vad vi behövde.
Torsdagen rullade på och efter jobbet och middagen blev det en sväng in till stan för några öl med ett gäng. Det var otroligt trevligt!
Dock var jag väldigt trött på fredagen men vad gör det när det är fredag? Ingenting!
Jobbade en ganska kort dag igår så var hemma vid 15:30. Gott! Vi hade en riktigt skön fredag, jag och min sambo. Lagade en supergod middag, kollade på idol och hade en massa tända ljus överallt.
Sov som en prinsessa inatt, så nu får vi se vad lördagen bjuder på!
Jag vill till IKEA, hoppas jag kan övertala Mikael till ett besök där, haha.
Vi hörs!

RSS 2.0