Mini weekend på ingång

Värktabletter fick avsluta denna dag.. Iallafall jobbdagen. Jag var tillbaka på jobbet idag efter att ha varit sjukskriven i 2 veckor. Det kändes oerhört bra och jag har fått så många goa kramar och fina ord så det är inte klokt. Blev riktigt glad och det var ju säkerligen tanke med det hela. Men att komma till jobbet och kollega efter kollega kramar om en och säger: Vad härligt att du är tillbaka! Eller åh, vad kul att se dig Lina!, då blir man ju glad.
Det gick bra hela dagen på jobbet, tills jag skulle gå hem. Då värkte det lixom till i magen för varje steg jag tog. Jag kände mig lixom trött och utmattad i magen, om man nu kan beskriva det så.
Men när jag tänker efter är det ju inte konstigt alls. Jag har ju sår på insidan som skall läka också.
Jag har ju inte direkt varit aktiv under min sjukskrivning så kontrasten blev ganska stor. På jobbet sitter man ju inte ner en sekund, nästan iallafall.
Så det fick bli lite värktabletter och soffläge när jag kom hem. Det känns bättre nu!
Mikael lagade middagen idag, det är inte ofta jag låter honom göra det. Jag är en liten taskmört som alltid själv vill laga mat, haha. Men idag gjorde han en jätte god wook till oss i våran nya wookpanna. Det var gott!
Annars har jag målat mina naglar ikväll, blev supersnyggt. Nu är dom långa och fina, fast det är dom oftast om jag ska vara ärlig. Så det blev ett höstigt, mörkt, skimmrigt, lila lack. Snyggt!
Nu kommer jag tillbaka till magen igen men den råkar vara i centrum .. Iallafall ett litet tag till. Imorgon skall jag tillbaka till distriktsköterskan. Hon ska kolla på mitt sår, det som inte hade läkt ordentligt när vi tog stygnen i fredags. Det har varit tejpat hela helgen och jag hoppas verkligen att det läkt ihop sig. Är trött på förbanden nu! Vill kunna duscha normalt och slippa att ha gigantiska plåster på magen. Helt enkelt!
Imorgon är det tisdag, för er som missat att det är måndag idag.
Det kommer bli en helbra dag, det vet jag redan nu. Direkt efter vårdcentralen åker jag till jobbet. Som vanligt kommer väl den dagen att springa iväg och efter det skall jag direkt hem och möta upp Sofia. Det blir så att hon kommer till mig. För på kvällen skall vi till ishallen och kolla på Team Boomerangs träning. Kul, tycker jag! Efter det åker jag med henne hem och sover där. Är lediga på onsdag, helt underbart! Så det blir som en mini weekend mitt i veckan, härligt.
Vi hörs lite senare i veckan! Kram på er.


Tårar och restaurang!

Okej. Här sitter jag i soffan och smågråter till en serie, ett avsnitt som jag redan sett, för längesedan då det gick på tv i bästa sändningstid. Inte i repris, som det gör nu. Greys Anatomy, det är det jag snackar om.
Jag vet att jag grät när det gick på tv förra gången med, haha jag har blivit så otroligt känslig för sånt.
När jag bodde hemma kollade jag och mamma alltid på Greys kl 21, varje onsdag. Vi följde det länge! Mamma kollar nog fortfarande tror jag, inte jag. Förutom dom repriserna jag sett denna veckan då jag var sjukskriven.
Det är en riktig bra serie och jag kanske ska börja kolla igen .. Men jag har missat mer än en säsong tror jag, det blir svårt att hänga med då. Får lösa det på nått sätt!
Förövrigt har det varit en ganska bra fredag hittills. Eller ganska så jätte bra faktiskt.
Jag sov som en prinsessa imorse efter att min sambo gått till jobbet. Lite väl gott för jag stängde tydligen av alarmet som jag hade ställt för att komma upp ordentligt.
Så jag kom inte sådär jätte ordentligt men det gick bra ändå. Mitt uppdrag idag var att gå till distriktsköterskan och ta bort mina stygn. Som tur är hade dom drop-in mellan 9-12 så jag hade ingen direkt tid att passa.
Väl där gick det bra! Det är väl inte så kul att höra på det sjuksnacket längre. Kan säga att alla stygnen är borta, det gick både bra och dåligt så jag ska dit på tisdag igen. Sen skall allt detta vara över, skönt!
Om en liten stund skall vi åka och byta bil hemma i Lilleby och gå en liten sväng med hunden innan vi styr mot Tjörn. Vi ska hänga där ikväll med grabbarna och antingen spela spel eller kolla på film. Typ en myskväll helt enkelt!
Ska bli skönt att komma iväg lite men vi kör nog hem inatt. Vi har iväg på förmiddagen imorgon och sedan har vi och gänget bokat både restaurang och bio. Ska bli så gott!
Ha en go helg, ni med!

Mission Complete - Kladdkaka

Mission complete! Det luktar nu helt gudomligt i lägenheten av kladdkakorka som står och svalnar på diskbänken. Det verkar som att dom blev bra! Jag får ju inte smaka, kanske imorgon eftermiddag om det blev något över ifrån Mikaels fredagsfika. 
Men jag dör inte om jag inte får smaka. Bakade ju en massa gott igår och jag har ju tjuvsmakat på smeten till kladdkakorna, hihi. 
Tänkte ge er receptet, det är superlätt och den är otroligt god. Vet att jag läst ett liknande recept en gång och där kallades den för GI-kladdkaka. Så vill du ha en god efterrätt med betydligt mindre kolhydrater, kör på denna!

Ingredienser:
100g osaltat smör
100g 90% mörk choklad
2 ägg
1 dl grädde
3 msk sukrin
(2 msk kakao) Tog faktiskt ingen kakao alls denna gången! Vill man ha i kakao, räcker det med 1msk
1 tsk vaniljpulver

Gör så här
Smält smöret och lägg i chokladen så det smälter ihop.
Ttillsätt grädden, ställ åt sidan, vispa äggen och sukrinet tjock och pösigt.
Blanda ihop smetarna och blanda, tillsätt vaniljpulvret och prova dig fram med kakao beroende på hur starkt man vill ha.
Sätt ugnen på 225 grader, i ca 6-8 min, den är godare när den har kallnat.

Serveras sjääääälvklart med grädde och gärna färska bär!




Jul, jul, strålande jul, eller?

Okej, kalla mig konstig men jag sitter och lyssnar på julmusik just nu. Idag fick det bli lite premiär för julmusiken, hihi. Jag får dock bara spela lite när jag är ensam hemma min sambo går för allt i världen inte ihop med julmusik. Det är synd! För jag tycker det är så mysigt att lyssna på :)
Dock kan jag kanske hålla med om att det är aningen tidigt men vad tusan gör det? Det är mysigt och kul att sjunga julsånger. Det är ju iallafall November om några dagar och den 27/11 är det faktiskt första advent. så såååååå långt borta är inte julen.
Jag vet inte varför jag gillar julen så mycket, egentligen. Jag äläntar alltid som ett litet barn. Men jag gillar alla dofter, maten, musiken, familjen och självklart julklapparna haha. Sen att jag fyller år fyra dagar innan jul gör nog att jag längtar lite extra. Tycker om det helt enkelt!
Tänkte faktiskt börja kolla runt lite efter julpynt. Framför allt belysning och adventljusstakar, för vi äger bara en ljusstake och det går ju inte, det hör ni ju själva. Vi bor ju i en större lägenhet nu och nån fin lampa i varje fönster vill man ha, iallafall jag.
Sedan kan jag tänka mig nån snygg lykta, nån fräck tomte och lite annat krims-krams. 
det hade faktiskt passat bra med ett besök på Ge-kås innan julen. Har hört att dom har massa julsaker och deras inredningsavdelning för övrigt är ju grym, tycker jag. Har hittat massa fint där!
Får se om det går att klämma in ett besök där eller om det får vänta. Kan ju hitta fina julsaker hemma också. Vill faktiskt inte, tro det eller ej, lägga en hel flrmögenhet på julsaker. Inte just detta året. Min budget tillåter inte riktigt det!
Nu när jag ändå är inne på julspåret och verkar ägna ett helt inlägg åt just julen kan jag ju bertätta en sak som gjorde ig väldigt glad!
Jag kommer att få fira lite jul redan i november, tjoho!
Mikaels lillasyster Jessica åker även detta året iväg till Österrike och jobbar över vinterhalvåret. Då missar hon ju julafton här hemma vilket är väldigt synd. Men vi firar jul med henne innan hon åker! så den sista helgen i November, då det faktiskt är första advent kommer vi att få äta lite julbord och ha lite julmys. Hur bra är inte det? Haha, jag blev helt glad. Det är ju så gott! Och eftersom vi äter julbordet såpass tidigt kommer det ändå smaka gott med julbord den 23, då vi äter det i våran familj. Hur bra som helst!
Dock vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det där med kolhydraterna över jul. Det är ett dilemma!
Men jag har en plan, som kanske får duga faktiskt. Det är att inte vara helt strikt under jul och allt utan köra hårt i början på nästa år istället, då är det inga läskande högtider emellan som stör och då kan jag köra ordentligt fram till sommaren. Det var min tanke. Sen tänker jag inte glömma lågkolhydratskostne helt under julen, absolut inte. Men det kommer ju bli svårt att hålla sig på en låg mängd kolhydrater. Sen tänker jag självklart prova en del LCHF-alternativ till julgodis och sådant. Det är ju både bra och kul!
Nej, slutsnackat om jul! Jag har i uppdrag att baka två kladdkakor idag, jobbigt va? Mikael skall ha fredagsfikat på jobbet imorgon, så här skall det bakas LCHF-kakor. Men dom är otroligt goda och personer som inte äter LCHF har tyckt mycket om dom. Så det skall nog gå hem!
Vi hörs senare :)


Recept - Kryddkaka - LCHF

Den mjuka pepparkakan inte bara luktade gudomligt, den smakade jätte gott också! Den här kan jag nog till och med bjuda mamma och pappa på, haha. Dom har varit lite kinkiga med mina LCHF-saker innan. Men jag lär mig hela tiden och för mina smaklökar är det ju sött. Sen känner jag också att det inte är lika sötsliskigt som andra kakor men det får man ju änå förstå när man blir bjuden på nånting som bakats utan socker och med lite kolhydrater.
Nu låter som att jag klankar ner på mamma och pappa, haha, absolut inte! Dom är bäst, det vet dom!
Men det är oftast dom som gestaltat försökskaniner, näst efter Mikael men han har också ätit lågkolhydratskost ett tag så för honom är det också sött!

Ingredienser:
4 ägg
3 msk sukrin
2 msk Sötrix flor
½ tsk vaniljpulver
100 g smält smör
½ dl kokosmjöl
1 dl pofiber
1 tsk kardemumma (malen)
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde

Gör så här
Ägg och sötningsmedel vispas lite pösigt, de torra ingredienserna blandas för sig innan allt blandas och hälls i en smord och pofiberbröad form. Gräddas i 175 grader ca 30 minuter.


Recept - Limekaka - LCHF

Jag har min i ugnen just nu och det ser bra ut än så länge. Väntar på att min kära sambo kommer hem med philadelphia osten så att jag kan göra toppingen. Av smeten att dömma kommer det att bli en riktig kanon-kaka, haha. Här får ni receptet!

Ingredienser: 
5 ägg
3 msk sötrix-flor + 2 msk Sukrin strö
saften från 3 st lime
100 g smält smör
2 dl grädde
1,5 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk/psyllium
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver


Topping
200g mycket mjukt smör
100 g philadelphia ost
3 msk sötrix-flor + 1msk sukrin
Lite vaniljpulver
rivet skal från 3 st lime
Riven kokos

Gör så här
Vispa ägg och sötning till kakan och smält smöret. Häll i smöret, limen och grädden, blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser väl med varandra och bland ner det i smeten. Grädda i en smord och bröad mellanstor långpanna ca 30 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.

Förbered toppingen:
Blanda alla ingredienser och se till att smöret är mycket mjukt och att cream cheesen är rumstempererad.
Bred sedan krämen över den avsvalnade kakan och strö rikligt med kokosflingor över. Förvaras svalt
Receptet hittade jag på lchfrecept.com men gjorde som vanligt om det lite granna.



Distriktsköterksan, pensionärer och kryddkaka!

Gudomligt, är det enda rätta ordet för vad det luktar i våran lägenhet just nu. Haha, vilken förklaring! Men jag har precis tagit ut en mjuk pepparkaka, eller kryddkaka om man hellre vill kalla den det, ur ugnen och satan vad gott det luktar. MUMS!
Har lust att hugga in redan nu men den är på tok för varm. Det skulle just vara typiskt mig att bränna mig för att jag är ivrig. 
Tänkte faktiskt fortsätta mitt bakande i köket, är på sånt där riktigt bakhumör så varför inte? Jag har kommit på att man faktiskt kan ha kakorna i frysen, dom behöver alltså inte ätas upp på en gång (Lina!).
Det är ju så bra att ha om man någon gång skulle få besök! Haha, där försökte jag samla vuxenpoäng men vettisjutton om det räknas när man aldrig får just fikabesök, haha.
Annars mår jag bättre idag! Om vi nu ska koncentrera oss på att jag faktiskt är sjukskriven. Har varit ute på en liten promenad idag med, vet inte om jag nämnde igår att jag promenerade bort till distriktsköterskan?, blev både igår OCH idag omkörd av pensionärerna haha. Två av dom hade till och med rullator! ILLA. Men idag gick det bättre att gå faktiskt. På fredag ska stygnen bort! Iallafall några av dom.. Det var därför jag var hos distriktsköterskan igår. Ett sår läker inte som det ska utan måste hålla på att trilskas! Ingen är ju förvånad över att nånting sätter sig på tvären när det gäller mig. 
Hur som helst så var det meningen att ta ut alla stygn nu på fredag men eftersom det här envisa såret inte vill läka och fortfarande blöder så får det vänta lite granna. skall då tillbaka veckan som kommer och ta ut dom sista.
Så ligger det till!
Nu tänkte jag fortsätta baka, jag gillar det!

Kika förresten in i min smyckesblogg, har precis skrivit några rader där så att ni vet vad jag sysslar med. Lade bla upp en massa inspirationsbilder till den kommande julen. Jag längtar som vanligt som ett barn, älskar julen!


Bröllop!!

Ligger i soffan och kollar på tv. Mitt stora feta syrianska bröllop, haha. Det programmet sätter inte alls ribban högt för mitt egna bröllop.. Inte alls! (hoppas ni känner ironin genom datorskärmen)
Så galet fina klänningar att jag smäller av. Snygga brudar med smink, hår, smycken och hela kalaset. Shit!
Ville bara få det ur mig, hoppas ni har en bra kväll!

Oh, it's monday!

Är på benen mer och mer, riktigt skönt och bra jobbat av mig!
Idag har jag faktiskt fått baka lite granna. Börjar få panik av att ligga i soffan/sängen hela dagarna. Vill bli frisk och hel nu!! But, I'll get there!
Jag provade som vanligt ett nytt recept och det blev faktiskt sådär. För för en gång skull ändrade jag ingenting i receptet och det blev inte bra, haha. Nej skämt å sido!
Tiden inne i ugnen var för lång men jag hann rädda dom så dom inte blev helt brända, bara lite.
Men det blev gott ändå! Dock blev jag inte riktigt nöjd så jag gjorde en halv sats till men ändrade receptet lite granna. istället för att ha i hackad choklad tog jag kardemumma, kanel och lite ingefära, bara för att prova. Får se hur dom smakar sen! För den som undrar är det Cookies jag har gjort.
Nu skall jag börja förbereda inför middagen. Om jag får bestämma blir det hamburgare, haha ja, jag är galen i egengjorda hamburgare. Det är så satans gott!
Så jag tänkte baka egna hamburgerbröd, dom går snabbt och är lätta att göra.
Sedan får det nog bli soffan för min del, resten av kvällen. Har några dagar till att vila upp mig på. Sedan skall jag jobba halva dagen på fredag och ta bort stygnen i magen. Det skall bli skönt!
Annars idag har jag spenderat en hel del tid framför tvn men jag har också tagit en liten promenad. Woho tänker ni, hon kan gå. Men jag gick bort till brevlådan och postade ett brev. Jag blev omkörd av pensionärerna som också var ute och gick i det fina vädret, då förstår ni kanske hur snabbt jag går, haha.
Men det är bra att röra på mig och vädret har ju varit kanon. Men vad kallt det var!
Känns som att jag missat hösten lite granna. Jag har ju varit inomhus i lite mer än en vecka, så jag tror att jag har missat kylan och lite av tiden. Det låter väl lite töntigt men det känns som att jag varit i en bubbla den sista veckan. En konstig bubbla. Men det slog mig nyss att det är november om bara en vecka och snart är det jul. Det där med att julen snart är här det gillar jag men hur ska man hinna allt? Tiden går så galet snabbt.
Men, jag gillar det ändå. Jag gillar tillvaron, förutom att jag blev sjuk och opererad men bortset från det är jag nöjd med mitt liv och jag älskar min familj! Alla som hör till den är bäst! ♥

Helgen i text

Det har inte blivit mycket bloggande i helgen men trots att jag fortfarande är invalid så har jag haft fullt upp. Med bara trevliga saker såklart! Har varit en riktig myshelg, precis vad jag behövde. Min fina moster och mina fina kusiner körde hela vägen från Småland upp till oss i fredags. Bra gjort av dom, har saknat dom massor.
Måste dock säga att jag varit lite besviken den här helgen men jag vet inte riktigt vad jag ska lägga besvikelsen på.. Antar att det är magen, ödet eller min otur som får ta smällen. Det är ju deras fel att jag ligger här som en invalid med tre hål i magen. Det är inte roligt längre och jag vill vara frisk NU!
Det ville jag vara i helgen också, när mina favorit kom på besök. Men nu kan varken jag eller någon annan göra nånting åt att jag blev sjuk i måndags så det har varit en bra helg ändå.
Jag klagar inte på helgen i sig utan på att jag inte kunnat vara Lina till 100%.
Men nog om det!
Dom kom i fredags som sagt, ganska sent så jag och Mikael var redan hemma hos mamma å pappa när dom kom. Vi snackade lite och sedan var det dags att äta middag. Var superhungrig så det passade perfekt. Efter maten följde mina kusiner med mig och min mage ut på en lite promenad. Det gick långsamt framåt men var skönt att gå en liten sväng. Jag behövde det av olika anledningar!
Vi pratade mest hela kvällen och kollade på tv lite till och från.
På lördagen hade vi siktet inställt på Frölunda torg. Det hade varit planerat redan innan jag blev sjuk, då var tanken att jag och tjejerna skulle ha lite av en heldag där. Men eftersom jag knappt går framåt så blev det lite andra planer. Vi, alltså jag mina kusiner, mamma och moster åkte till mormor för en liten fikastund. Trevligt! Vi hade ju tre generationer där i mormors lägenhet.
Efter det blev det en sväng till Frölunda torg! Jag vankade runt och Malvina sprang runt som en tok för att hitta så mycket som på kort tid som möjligt, haha. Vi ska absolut göra om det mer än en gång, när jag är frisk.
Efter en dag som den var jag trött och vi alla visste vad vi skulle få till middag så vi började bli riktigt hungriga med. Pappas hemmagjorda hamburgare, herregud! Dom som känner mig vet att jag bara älskar hemmagjorda hamburgare. Behöver inte vara pappas, vem som helst kan nästan göra dom, bara man gör dom själv!
Proppmätta satt vi och pratade efter maten med. Det är så skönt med oss, vi kan prata om allt.
Vi bänkade oss framför tvn och glodde en stund, tills vi bestämde oss för att sätta igång en film.
Blev en romantisk komedi, det funkar alltid!
Tog oss en lång sovmorgon och sedan har söndagen bara flytit på. Vi sa hej då till våra kära smålänningar, lika sorgligt varje gång. Sedan var det dags att duscha och byta förband på mig, jag hjälpte mamma med datorn och sedan hade jag lyxen att bli upphämtad av Jessica.
Vi handlade lite på vägen, eller jag plockade sakta men säkert ner varorna i korgen som Jessica bar på , haha. Väldigt bekvämt ändå!
Sedan åt vi middag här hemma hos oss, i våran lägenhet men Mikaels familj. Väldigt trevligt och bra att någon tar initiativ till sånt. Det är inte min och Mikaels starka sida. Kanske någonting vi borde jobba på?
Att bjuda familjerna på middagar är ju inte så svårt men det uppskattas och är faktiskt trevligt.
Nu ligger jag här i soffan och småkollar på tv. Mer än så är det inte!
Hoppas ni haft en bra helg!

Tack alla fina!

Tack alla fina!









Blomsterbud!!

Det blev aldrig något inlägg igår. Mina dagar är inte så jätte fulla av händelser om man säger så. Igår vilade och sov jag mest hela dagen. Otroligt vad trött jag har varit efter operationen och all tid på sjukhuset. Även om man sover så sover man ju inte ordentligt. Det är sköterskor högt och lågt och man ligger ju trots allt inte ensam på ett rum.
Så sova sova sova, det var gott! Idag har jag vilat såklart men inte sovit som en stock. Spenderat mesta delen av dagen i soffan framför tvn och konstaterat ännu en gång att det verkligen inte finns några bra program på dagarna.. Tur att jag i vanliga fall jobbar dessa tider!
Idag har det dock varit en otroligt bra dag. Jag är en superglad tjej just nu, inte utav själva händelsen jag ska berätta om utan jag är glad för att jag har så många fina människor omkring mig!
Det började såhär. Min mobil ringde två ggr i förmiddags, jag hann aldrig komma till telefonen och svara, jag är inte direkt snabb om vi säger så.
Så jag skulle precis kolla upp numret på nätet och ringa upp själv när det plötsligt ringde igen. Kände som sagt inte igen numret och jag vet inte vad det är med mig men jag gillar inte att svara eller ringa upp nummer som ringt till, om jag inte känner igen dom, vet vilka det är eller om personen i fråga ringer från skyddatnummer. Knasigt!
Men jag svarade och tack gode gud för det, haha. Det var en blomsterbutik som ringde och undrade om jag skulle hålla mig hemma.
Javisst, svarade jag. Jag är sjukskriven så jag är hemma hela dagen.
Det tyckte hon i andra änden var jättebra för dom hade nämligen ett blomsterbud som dom ville komma och lämna.
Dom var ju självklart jätte välkomna och jag har gått och funderat hela dagen på vem det kan vara som sänder mig ett blomsterbud. Har faktiskt aldrig fått ett sådant i hela mitt liv, så jag blev superglad redan innan budet kommit.
Så efter en evighetsväntan, kändes det som, stod det så en kille i dörren med ett blomsterbud till mig!
Jag var så ivrig att jag gick det snabbaste jag kunde (HAHA) in i köket för att öppna. Limegrönt papper och världens fetaste, finaste bukett med massa vita rosor och andra blommor som gick i vitt och limegrönt. Snyggt värre! Buketten hade också ett tillhörande kort där det stod, Krya på dig! Från oss alla på Amhultsgården. Det är alltså mina fina kollegor som skickat dessa fina blommor hem till mig. Mina kollegor! Tusen tack!! Om någon av er läser detta. Jag blev så fruktansvärt glad och tårarna kom ungefär i takt med att blomsterkillen stängde dörren, hihi.
Så fina nära och kära borde alla ha! När jag ändå är inne på det här ämnet med nära, kära och familj så är jag extra glad idag också för att mina två kusiner och moster kommer och hälsar på.
Dom skulle kommit i vilket fall, även om jag blivit sjuk eller inte så jag är jätte glad att dom kommer. Dock hade vi ju lite planerat som vi skulle göra men det tar vi en annan gång dom kommer. Det är inte hela världen!
Blir en helg full med massa mys med mina bästa! ♥



Andra delen från sjukhuset!

Fortsättning från förra inlägget..
Väl uppe på avdelningen kom jag till ett rum som skulle bli min plats det kommande dygnet. I mitt rum låg det tre andra men man ligger ju avskärmav med skynke runt sängarna så vi såg inte så mycket av varandra.
Mikael var med mig en liten stund uppe på avdelningen men åkte sedan hem en sväng, dels för att hämta lite saker till mig och för att landa lite hemma.
Mamma kom upp och höll mig sällskap i väntan på kirurgen som skulle komma och berätta lite om operationen osv.
Mikael och kirurgen kom precis samtidigt in på mitt rum och kirurgen började förklara hur ingreppet skulle gå till och att dom förhoppningsvis skulle hinna operera mig på kvällen/natten. Han hade även sett röntgenbilderna och mina provsvar och sa att det var inget snack om saken, min blindtarm var rejält inflammerad..
Så att operera bort blindtarmen stod alltså näst på schemat!
Både mamma och Mikael var med mig en stund till men jag var nog inte så himla rolig att vara med. Morfinet, febern och egentligen hela händelsen gjorde ju att jag var väldigt trött. Så jag vilade/sov och grät om vart annat medans vi småpratade om lite allt möjligt. Mikael som varit med mig enda sedan vi åkte hemifrån kl 04:30 var ju supertrött och åkte hem en liten stund innan mamma. Hon var kvar en stund till tills det var dags för mig att började förberedas inför en dusch. En dusch med enbart bakteriedödande medel.
När mamma gick var det hemskt! Herregud vad jag grät. Jag var så otroligt ledsen, orolig, svag och jag ville inte vara där ensam på sjukhuset. Jag ville inte ligga ensam i min sjukhus säng. Jag ville inte vara utan mamma när jag skulle rullas ner för operation och jag ville framförallt inte vara ensam när jag vaknade upp efter operationen.
Det kan inte ha varit lätt för mamma att lämna mig där och då. Gud vad jag grät!
Febern bidrog nog en hel del till denna känslovåg. Jag var inte så kaxig!
Men det kom strax en sköterska till mig som hjälpte mig med allt som rörde duschen och det var faktiskt riktigt skönt att kliva in i en varm dusch. Jag hade fått smärtstillande innan så det gick bra att duscha i lugn och ro. Skönt! Efter duschen var det på med nya rena kläder och sedan kröp jag ner i sängen igen. Klockan började nu närma sig 21:30 och sköterskorna skulle byta skift. Så nattsköterskorna kom in och hälsade på mig och då vet jag inte riktigt vad som hände, haha. För dom hann inte mer än hälsa på mig och fråga om allt var okej så brast tårarna igen. Grät en skvätt och fick ur mig att jag var nervös för jag vet hur ont jag kommer ha efter operationen, eftersom jag opererat bort min gallblåsa för snart 2 år sedan. Dom pratade med mig en stund och jag lugnade mig! Dom är bra dom där sköterskorna. Dom vet hur sånna som jag skall tas! :)
Jag ringde Mikael och grät en skvätt till, ja jag grät en hel del under det här dygnet men det är väl inte så konstigt egentligen?
Jag chattade med mina underbara kusiner och Sofia där på kvällskvisten och det vill jag verkligen tacka för! Ni fick mig på andra tankar och det kändes bra för en stund ♥
Vi sa godnatt till varandra och jag lyckades faktiskt somna en stund. Det var skönt!
Kl 01:15 kom sköterskan Oskar och väckte mig. Det var dags att rullas ner till operations-salen. Jag hade fått order av både mamma och Mikael att skicka sms innan jag skulle opereras så det fick jag göra innan sköterskan låste in mina saker och Oskar tog med mig ner för operation.
Väl där kändes det ganska okej. Jag var såklart nervös men alla är så otroligt snälla så det gick bra!
Dom förberrede mig och jag fick både antibiotika och lugnande eftersom jag hade smärta i magen när jag låg och väntade på narkosläkaren. Till slut kom han och jag somnade in i den sköna sömnen man gör när man får narkos.
Så vad som hände sen vet jag ju inte riktigt, jag sov som en stock men vaknade sedan på uppvaket ungefär 03:50 och hade ingen aning om vart jag var någonstans. Jag hade ont och mådde fruktansvärt illa! Jag hade slangar överallt, fick lite smått panik men jag hann knapp börja gny innan det var två sköterskor hos mig och gav mig smärtstillande och medicin mot illamåendet ggr. Sedan tog det inte många minuter innan jag somnade igen och vaknade två timmar senare. Då hade mamma ringt till uppvaket och jag fick prata med henne i telefonen. Det kändes skönt och jag fick veta att allt hade gått bra!
Jag fick ligga kvar där i nästan två timmar till och fick äntligen dricka vätska. Galet gott! Jag hade fruktansvärt ont i halsen men fick förklarat för mig att jag haft slangar där under operationen så det var inte konstigt att jag hade ont. Men alla dom här detaljerna är kanske inte så roliga att läsa om?
Jag fick komma upp till mitt rum en stund senare och fick lite yoghurt och så till frukost. Det gick sådär ..
Jag sov en stund och började så småningom att komma tillbaka till verkligheten.
Det gick sakta men säkert och jag var oerhört trött hela dagen igår. Fick äta lunch långsamt och det gick också sådär

Mina två senaste dygn på sjukhuset..

Det är väl dags att berätta vad jag har varit med om det två senaste dygnen. Det var i söndagskväll efter att jag skrivit inlägget om den otroligt goda middagen som det började.
Jag fick plötsligt ont i magen, men efter så många år med magproblem blev varken jag eller min sambo förvånad. Så vi gick och lade oss och jag försökte somna. Men det gick aldrig att somna för min del. Smärtan i magen blev bara värre och värre tills den gjorde så ont att det inte spelade någon vad jag tog  mig till. Jag tror jag provade alla möjliga sovställningar den natten, ingenting funkade. Jag var uppe och gick, drack vatten, spelade spel på mobilen, gick på toaletten men det gjorde precis lika ont hela tiden. Jag provade att tugga i mig lite Novalucol men det hände såklart ingenting. Så tills sist tänkte jag att vafan, två panodil måste kunna dämpa smärtan lite. Men icke!
Så efter att ha fått tre gråt-attacker där min sambo var världens gulligaste och försökte trösta så gott som han kunde, bad han mig att ringa till 1177, sjukvårdsupplysningen. När jag kom fram till sköterskan fick jag endast fram att jag hette Lina, sen brast det igen och hon hörde knappt vad jag sa mellan all gråt.
Till sist fick jag berättat hela historien och hon hade inte riktigt något svar på vad det kunde vara men jag skulle absolut åka in till akuten med en gång och jag fick inte köra bilen själv.
Så 04:30 ungefär, gav vi oss av mot akuten. Bilfärden var ungefär lika rolig som natten hade varit..
Jag var inte ett dugg trött, till skillnad från min sambo som såg ut som en zombie men han ställde upp ändå! För han är bäst! ♥
Vi kom in till akuten och dom snälla sköterskorna tog hand om mig direkt. Vi kom in vid en tid då det knappt var något folk alls så en sköterska visade oss in i ett rum direkt där han tog en massa olika prover på mig. Det gick bra den första stunden sen brast jag ut i gråt igen. Jag kunde inte hålla tillbaka det!
Jag blev körd in i ett annat rum och Mikael var med mig hela tiden.
Det kändes som att vi spenderade en vecka i det där rummet tills en sköterska kom och gav mig en spruta morfin i magen. Herregud vilken bra uppfinning! Livet kändes lite lättare för en stund.
Jag blev körd upp till röntgen-avdelningen, det var dags att göra en så kallad skiktröntgen. Där fick jag lägga mig på en bår och åkte sedan in i en stor maskin som tog bilder på magen. Efter det fick jag kontrastvätska direkt ut i blodet och det var lite obehagligt men det gick bra.
Sedan åkte jag tillbaka ner till rummet på akuten!
Väntade på provsvaren och på att läkaren skulle komma in för att klämma och känna på min mage. Under den här tiden började morfinen att gå ur kroppen och smärtan kom direkt krypandes tillbaka.. Men dom ville inte ge mig mer smärtstillande förrän läkaren hade känt på magen. Det kändes som en evighet innan hon kom! Febern hade stigit och jävlar vad ont en mage kan göra!
Till sist kom hon in, en jätte trevlig läkare och det räckte att hon la handen på magen så gjorde det ännu mera ont. Men hon klämde lite på magen och blev mer och mer övertygad om att det var blindtarmen som var problemet. Jag fick ta nya prover och återigen vänta .. Den här gången skulle det komma två läkare och kolla!
Återigen en evighet utan morfin. Mitt bland allt det här har jag också fått drop och fick varken äta eller dricka. Så den där goda middagen vi åt blev den sista måltiden på ungefär 1½ dygn. Tur att den var så god!
Läkarna kom och klämde på magen, tårarna sprutade, febern var hög och jag blev inlagd på en avdelning. Fick komma till mitt rum och nu var smärtstillande inget problem!
Fortsättningen kommer senare. Det är dags att ta nya smärtstillande tabletter och vila.


Kvällens middag - LCHF

Alltså, jag överträffar mig själv hela tiden i köket numera, haha. Det jag gjorde idag blev helt otroligt gott och min sambo sa att det var det godaste han ätit i hela sitt liv. Det kan jag nog också våga säga. Fattar ni då eller?
Tog inspiration ifrån ett recept på lchfrecept.com men gjorde som vanligt om det till mitt egna. Det blir på nått sätt alltid bra då? Snacka om att egoboosta sig själv nu med allt skryt men jag är faktiskt duktig i köket nu.
Märks det att jag läser blondinbellas blogg tro? Haha.
Här har ni receptet, galet enkelt och som sagt jätte gott!

Ingredienser:
4 st kycklingfilér
500 g fryst broccoli
ca 1 dl vispgrädde
ca 3 dl creme fraiche
3-4 msk kycklingfond
salt & peppar
ca 3 tsk sambal oelek
1 pressad vitlök
1 pkt bacin
Riven ost (hoppar nog över den nästa gång)

Gör så här
Dela varje kycklingfilé i bitar och stek dom klara i smör, salta och peppra. Koka broccolin!
Lägg broccolin i en ugnsform och lägg kycklingen över. Vispa ihop grädde, creme fraiche, kycklingfond och sambal oelek efter smak. Slå såsen över kycklingen och broccolinm lägg baconskivorna över och strö till sist över osten. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
KANON GOTT!


"Blondinbellafasoner"

Hela dagen ligger lite efter känns det som. Det blir lätt så när man sover länge och dessutom ligger kvar i sängen och läser en stund innan det är dags för frukost. Frukosten åt vi inte förrän vid 12 snåret och efter det har jag suttit vid datorn och läst på om det ena och det andra. Jag har bland annat hängt inne på kostdoktorn.se och läst om allt möjligt som rör LCHF. Har också suttit och pillat lite med mitt konto på minmat.net, en hemsida där du skriver in vad du äter och enkelt får kolla på hur mycket du får i dig under en dag. Då syftar jag inte bara på kolhydrater utan även protein, fett mm. Skall försöka att föra en matdagbok där och se hur det går, mest som en kul grej!
Jag tänkte sätta mig ner och skriva upp tydliga mål. Mål för och till mig själv som rör både min vikt och min kost. Jag tror att jag behöver det! Behöver ta in lite mer "blondindellafasoner" i mitt liv, haha. Det kan ju inte skada lixom?
Förövrigt har jag nästan precis kommit innanför dörren, jag tog en lång och skön promenad tillsammans med musik i mina öron. Det blev en hyfsat lugn promenix på 45min för jag mår fortfarande inte helt bra. Konstigt, det är nånting som ligger på lur i min kropp. Kan bli galen på sånt! Bättre att det bryter ut så att man blir sjuk först och frisk sen. Nu känner jag mig halvdålig hela tiden istället men inte såpass sjuk att jag ska ligga och vila. Fattar ni vad jag menar?
Jag tänkte fortsätta söndagen med att göra lite smycken, det har trillat in beställningar under veckan vilket är skit kul plus att jag har lite nya idéer i min skalle. Får se vart det slutar! Är ni nyfikna kan ni alltid kolla in min smyckesblogg. Lägger upp det jag gjrt idag, lite senare!
Hej så länge!

Plättar - LCHF

Gud vad gott! Jag bjöd precis min sambo på plättar. Provade receptet på "frukostplättar" ur min nya bok, LCHF för tjejer, och herregud vad goda dom blev. Smakar precis som "vanliga" plättar men mättar på ett helt annat sätt. Provade att göra LCHF-pannkakor för ett litet tag sedan, hittade då ett recept på internet, dom var också goda men plättarna jag gjorde nyss var så mycket bättre! Få ingredienser, lätta att göra, samt steka och så var dom ju snäppet godare än pannkakorna jag provade sist.
Helt enkelt alla rätt! Så det här skall absolut göras igen och igen och igen.
Annars har det varit en väldigt bra lördag hittills. Mamma tog med sig hunden och kom hit på brunch idag vid 11-tiden. Väldigt trevligt! Varför gör man inte sånt oftare? Kommer väl när man blir äldre kanske, haha. Mamma bjöd in sig själv eftersom pappa jobbar och sliter som en häst hela den här helgen.
Jag bjöd på en fetaost omelett, samt stekt bacon och rostade mackor med massa gott påläg. En riktig dunder frukost med andra ord, för frukost var det för min och Mikaels del.
Efter det hade mamma en lektion med oss i hur man tvättar fönster, haha! Väldigt nyttigt och jäklar vilken skillnad det blev. Nu ser vi helt plötsligt ut, haha. Stor skillnad faktiskt!
När vi var färdiga och hade fina fönster gick vi på en promenad. Det har ju varit riktigt fint väder idag och som jag sagt innan älskar jag sånna här höstdagar när luften är sådär krispig!
Underbart helt enkelt. Vilken vuxen lördag vi har haft hittills. Bra jobbat.
Tanken var att jag skulle ut och göra stan osäker ikväll men jag får hoppa det och låta min sambo sköta den biten. Jag vet att han och killarna fixar det galant så jag kan lugnt ha en hemmakväll och kurera mig lite granna.
Jag mår inte helt 100% idag alltså. Det har kommit krypandes under dagen så jag bestämde mig för att spendera kvällen hos mamma med as god middag och efterrätt som vi ska baka tillsammans. Smarrigt!
Så jag kommer att må bra imorgon till skillnad från vissa andra, mohaha. Man får se det lite positivt att man inte går ut på krogen..
Nu skall jag strax gå ner till bilen och åka till mammsen och pappsen, för han kommer faktiskt hem ikväll!
Ha en go lördag! Vi hörs.

Ledig för middag

Godmorgon känns kanske lite sent att säga, många av er har säkert varit igång i några timmar redan men tänk, det har faktiskt jag med!
Jag har precis fått i mig frukost och herregud vad god min lime-yoghurt är. Jag har fått totalt dille på den, haha.
Innan frukosten så dammade jag, dammsög och städade lägenheten. Inte illa va? Jag vaknade av mig själv vid 8:20 och låg kvar en stund och gosade i sängen, man får ju passa på när man kan. Dock ringde min klocka 8:30, jag hade ställt ett alarm ifall att. Vilket var bra för jag hoppade upp och började städa!
Nu återstår att bädda sängen, klä på mig och packa med mig lite saker och åka bort till mamma och pappa. Skall gå lunchpromenaden med hunden, tänkte ta en lite längre sväng eftersom det är så himla härligt väder! Kanske ska inviga min nya vinterjacka. Dock tänkte jag ta träningskläder under eftersom jag har så himla lätt för att bli varm. Efter det skall jag, trilla inte av stolen nu, tvätta bilen! Haha, det är helt otroligt att min sambo har fått mig till att göra det. Men det skall nog gå bra!
Sedan är min tanke att jag ska hoppa in i duschen, fixa ordning mig lite och åka till jobbet. Har en otroligt dum jobbtid på fredagar samt onsdagar framöver som jag inte är riktigt nöjd med. Jag jobbar 13:30 - 16:30, vilket känns väldigt dumt. Men det kanske blir bättre framöver!
Dock är det ju skönt att ha två lediga förmiddagar, det är ju lite lyx. Då har jag mer tid åt mina smycken samt städning, handling och allt annat som tar tid ifrån vardagen.
Härligt!
Nu skall jag bädda sängen sen vet ni hur dagens schema ser ut! Ha en go fredag!

Knä ur led!

Go kväll! Sitter i soffan med miljoner prylar runt mig. Kanske inte miljoner men jag har spridit en hel del saker kring mig, är bra på sånt, haha.
Det ligger en kortläsare, en kamera, en bankdosa och en mobil. Framför mig har jag mina hörlurar, en kopp te som jag fortfarande dricker ur, en skål som alldeles nyss innehöll lime-yoghurt och så min idé-bok, full med smyckes idéer och tankar.
Helt enkelt en hel del saker.
Yoghurten som jag precis slängde i mig blev förvånansvärt god. Gjorde en egen liten lime-yoghurt, hur god som helst. Lätt som en plätt också, tog turkisk yoghurt och tillsatte en skvätt limejuice, lite sukrin och lite vaniljpulver. Strödde på lite kokosflingor och vips hade jag en kvällsmat (funkar ju också utmärkt som frukost).
Vanligtvis brukar jag inte äta någon kvällsmat, det var väldigt längesen jag fick i mig det men det har varit lite knasigt med maten idag så jag var lite småhungrig. En kopp grönt te fick göra yoghurten sällskap!
Idag har jag varit ledig och det har varit superskönt, dock har jag jobbat ändå men bara med kul saker. Kika in min smyckesblogg som jag länkar till lite längre upp i detta inlägget så får ni se en liten del av det jag jobbat med idag.
Har varit i Kungsbacka hos min Sofia hela dagen. Hon är invalid efter att hennes knä hoppat ur led på hennes träning igår, stackaren. Jag har försökt att ta hand om henne så gott jag har kunnat idag. Lilla snuttan!
Jag är så trött i ögonen så det är inte klokt. Skulle nog haft på mig mina glasögon lite mer än vad jag haft idag.. Jag är fortfarande ganska ovan vid att ha dom på mig. Så dom åker av ganska snabbt efter att dom väl kommit på. Synd! Får träna på detta.
Nu det sista har jag dock märkt att glasögonen inte hjälper synen lika mycket som jag vill att dom ska göra. Så jag har börjat fundera lite på om min syn kanske har blivit sämre? Och att jag då behöver nya glasögon. Nya bågar hade jag inte tackat nej till, jag är en person som tröttnar ganska snabbt .. Men att lägga pengar på ytterligare ett par glasögon är inget jag blir sådär överlycklig av. Inte just nu iallafall.
Synd att man inte kan sälja dom på tradera eller nått, haha.
Nej nu skall jag en gång för alla gå in på lchfbutiken och lägga den där orden som jag tjatat om flera dagar.
Hoppas ni också haft en bra onsdag! Vi hörs.

Provprodukt från Veet!

Oj oj oj, hon har gjort det igen! Middagen idag slår nog bannemig middagen igår, eller det kan nog inte jämföras eftersom det är två helt olika rätter. Men jäklar vilken god middag det blev! Jag går alltså från klarhet till klarhet i köket. Slängde ihop en fisksoppa idag utan dess like. Satan vad god och jag fick mer än högsta betyg av min sambo. Han sa först att det var den godaste soppan han någonsin ätit. Efter att han fått i sig halva skålen med soppa kläcker han ur sig att den var godare än min pappas fisksoppor och då snackar vi BRA BETYG!!
Bra jobbat av mig själv.
Dock kan vi väl diskutera det där med klarhet till klarhet, dock sa jag att det gällde då jag var i köksregionen.
Det började med att jag letade efter laddaren till kameran och började då rensa i våra två korgar som vi har på hyllan under soffbordet. Det är sånna där checka allt-i-allo korgar som är bra att ha. Med andra ord är det där man lägger all skit som man inte vet vart man ska göra av.
Jag hittade då en provprodukt från Veet, som jag fått i en ELLE-tidning. Jag har faktiskt aldrig provat att vaxa benen innan så jag satte mig på vardagsrumsgolvet för att prova. Värmde upp stripsen i handen och placerade en remsa på vardera ben. Värmde lite till och drog snabbt som tusan! Ont gjorde det men jag hade nog ställt in mig på mer smärta. Så sådär fasligt ont gjorde det ju inte och snyggt blev det. Där jag dragit remsorna iallafall, haha. Har två smala partier på varje ben där jag är helt len, väldigt charmigt!
Efteråt tog man en våtservett som var dränkt i en härlig olja och smörjde in. Lätt som en plätt och fint blev det så jag ska nog haffa mig ett sådant paket nästa gång jag är i affären.





Minnesbild

Jag tänker lite såhär att kommer inte tröjan ut ur tvättmaskinen som den ska, så lägger jag härmed upp en minnesbild på hur den faktiskt ska se ut!

Haha.


Kreativitet!

Var hemma i lagom tid idag, lagom till att diska berget som stod på diskbänken, plocka ner tvätten som torkat samt slänga in min mysiga stickade tröja i tvätten. Får se om den kommer ut hel när den är klar haha. Tvättar den för sig och har googlat tvättrådet så det kan väl inte bli fel? Fast när det gäller mig vet man ju inte.. 
Annars har det varit en bra tisdag idag, förutom att min ena buss var sen så att jag missade mitt byte. Men det är ju egentligen inte hela världen eftersom jag ringde jobbet, förklarade läget och dök upp ca 20 minuter senare än vad jag skulle. Inga pics lixom!
Jobbdagen gick snabbt som vanligt och nu sitter jag här och försöker komma på vad jag ska göra till middag idag. Den eviga frågan, inte sant? Fast oftast brukar jag veta vad jag ska laga för nånting. Antingen har jag ett nytt recept jag vill prova eller så är jag extremt sugen på nån speciell rätt och då kan inget i världen stoppa mig, haha.
Just idag känner jag nog för att göra en soppa, kanske en fisksoppa? Eller falukorv i ugnen kanske? Gud, jag vet inte. Det är läge att klicka runt lite på lchfrecept.com, tillslut hittar jag nått som verkar gott och gör om det till min egna middag. Det är så det brukar gå till!
Imorgon är jag ledig men skall inte vara hemma för det, har fullt upp ändå. Det ligger en liten butik i Åsa, en tjej som säljer smyckesdelar och tillbehör. Hon har lovat att hålla öppet imorgon mellan kl 9-12 så att jag och min Sofia kan åka dit och shoppa loss. Jag har fruktansvärt många idéer i min skalle (och några nerskissade i min bok) så det skall bli så skönt att bunkra upp ett litet lager inför hösten, vinter och alla beställningar. 

Är fruktansvärt taggad av all kreativitet, så häng med på min resa, för nu kör jag!!




Goodbye Hollywood!

Har precis krupit ner under tãcket, hur kan det vara så mycket skönare att lägga sig när man är nyduschad? Knepigt det där men bra! Blir inget långt inlägg eftersom jag bloggar från mobilen.. Någon mer än jag som väntar på att blogg.se ska släppa en app till oss med Android-telefoner? Tog farväl av mina Hollywood fruar, iallafall för denna gången. Dags att avrunda men först måste jag bara berätta vad jag gjorde förut. Den otroligt goda grytan skulle stå och gotta till sig minst en timme så medans den gjorde det hoppade vi i träningskläderna och gick ut. Aldrig i hela mitt liv har jag gått en powerwalk med stavar så snabbt! Haha. Det var helt otroligt vilken fart jag fick upp, Mikael kunde nästan precis jogga i samma takt. Benen bara gick av sig själva! Grymt skönt :) Nu är det sovdags, vi hörs imorgon!

Höstgryta

Har precis satt igång ute i köket, ska ge mig på det här receptet. Hoppas det blir lika gott som det verkar! 
Bild och recept kommer från lchfrecept.com!

Ingredienser: 
ca 600 gr grytbitar av fläsk (eller nöt)
1-2 msk smör
1 tsk spiskummin
1 pepparfrukt Obs! Stark
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 msk soja
3 lagerblad
1 msk chilisås
2 dl rödvin
salt och peppar
4 tomater
4 morötter


Gör så här

Stek köttet i mindre bitar. Krydda. Hacka peppar (små bitar), lök, morötter och vitlök. Stek med en stund. Lägg i lagerbladen och soja, häll på vin. Salta o peppra. Låt puttra i ca 1 1/2 timma. Häll i tomaterna. Låt puttra ytterligare 1/2 timma. Servera!


Update: Självklart kunde jag inte låta bli att ändra lite på det här receptet den här gången heller. Jag tyckte såsen kändes lite tråkigt så jag tillsatte lite grädde och creme fraiche, det blev kanon och satan, om man får säga så, vad god den var! Helt otroligt!


Älskar t-shirten från Gina tricot!

God morgon! Många av er har väl säkert varit uppe i några timmar redan, själv har jag varit vaken i knappt en timme. Härligt med sovmorgon när det är måndag. Sitter i soffan, dricker te och kollar på nyhetsmorgon. Lite vuxenpoäng där, inte sant? Skulle dock bytt ut min kopp te mot en kopp kaffe men det händer aldrig, inte på länge iallafall.
Provade ju spikmattan igårkväll och det var ganska skönt men jag hade svårt för att slappna av. Skall ge den en chans till ikväll tänkte jag.
Efter det var väl tanken att jag skulle somna men jag var vaken en stund till innan jag hälsade på John blund.
Jag vill bara säga att jag har blivit helt kär i t-shirten ifrån Gina tricot. Skulle lätt kunna skaffa en i varje färg. En till kanske det får bli? Eller två?
Ska njuta av morgonen lite till sen är det dags att bege sig till jobbet. Ha en bra måndag allihopa, vi hörs sen!

T-shirten från Gina tricot finns i flera olika färger och med olika mönster på. Jag älskar den! 99kr!


What a sunday!

Vilken söndag! Den har varit hur bra som helst faktiskt. Lite som en söndag ska vara, ni vet, lugn.
Jag vaknade av mig själv i tid imorse igen, helt otroligt. Det är någonting som kommit på senare tid och då syftar jag inte på gårdagen och idag. Dock händer det, 9 gånger av 10, att jag tycker att klockan är för "tidigt" och somna om ungefär en timme till. Väldigt onödigt för när man vaknar för andra gången är man inte alls lika pigg längre, snarar tvärtom. Seg i huvudet blir man också. Jag kan nästan få ont i huvudet när jag sover för länge.
Men nog om det, tillbaka till söndagen!
Efter en god frukost som bestod av omelett (som förvörigt är sjukt underskattat, iallafall av mig) fixade vi iordning oss och tog bilen bort till Backaplan. Kilade in på Bokia och bytte den boken som jag köpte igår, vart faktiskt lite besviken på den och inte alls nöjd med innehållet. Så jag bytte ut den mot en bok som jag egentligen skull tagit i från början, fattar fortfarande inte varför jag inte bara tog den med en gång. Har skrivit om den en gång tidigare och den står faktiskt med på min "kladd-önskelista". Så det var en nöjd tjej som klev ut från Bokia idag.
Efter det var det återigen dags att springa in på Mekonomen, denna gången satt jag dock kvar i bilen och läste i min bok, haha.
Vi fick inte riktigt helt ordning på problemet förra söndagen så vi behövde fixa med bilen idag igen. Så efter Mekonomen, då min sambo köpt det som behövdes åkte vi hem till mina kära päron. Pappa och Mikael fixade bil medans jag och mamma roade oss på insidan, men inte hela tiden för vi gick även en liten runda med hunden. I kylan!
Det har ju varit ett riktigt höstrusk idag men jag har som sagt inget emot det. När man är på insidan.
Förövrigt så är bilen hel nu och det gick snabbare än vi trot. Så vi begav oss bort mot en Ica-butik som ligger nere vid Eriksberg. Hade nämligen fått ett tips om att dom hade ett ganska bra utbud av LCHF-varor.
Vi blev inte besvikna utan shoppade loss hyfsat rejält, för att vara en matbutik, haha. Hittade både strösocker, chips, bröd och mjöl men mjölet tog vi aldrig för det var så satans dyrt. Så mandelmjöl skall jag beställa på lchfbutiken.se tillsammans med några andra saker.
Nu tänkte jag avsluta söndagen med en kopp te, som jag ärligt talat redan sitter och dricker. Samt en liten stund på spikmattan, i sängen och med en t-shirt på. Jag erkänner att jag faktiskt inte ligger rakt upp och ned på det hårda golvet med en spikmatta under. Jag gör det bara inte. Det gör ju så fruktansvärt ont!
Fick med mig pappas spikmatta hem, han använder den inte sådär jätte flitigt om vi säger så.

Så, nu vet ni på ett ungefär vad jag har haft för mig denna söndag.
Börjar sent imorgon så jag har en mysmorgon framför mig. Jag gillar det!




Ifrån shoppingrundan

Åh, jag är en sån glad tjej just nu! Tänk vad lite shopping kan göra, haha. Då förstår ni ju vad jag har vigt min lördag till, nämligen Frölunda Torg. Det är väl ingen som missat att dom byggt ut hela shoppingcentret? Det är sjukt stort nu, många grymma butiker och jag gillar Frölunda torg i sin helhet numera. Bra satsning där tycker jag!

Jag vaknade av mig själv imorse, ganska tidigt och kände mig utvilad. Så för en gång skull klev jag upp istället för att ligga kvar, somna om och bli helt seg. Jag åt frukost framför tvn och hade det riktigt mys. När jag suttit och segat med datorn ett tag tyckte jag att det var dags för min sambo att vakna till liv, så jag gick in och väckte honom. Jag hade bestämt mig för att ta en promenad i det härliga vädret, det såg riktigt höstigt ut ute.
Fick upp min sambo som också följde med ut på promenaden men shit vad kallt det var. Jätte stor skillnad från igår!
Men nu är kylan inget problem längre, berättar snart varför.
Så efter promenaden och en god bär-smoothie så stack iväg till Frölunda torg. Köpte en vinterjacka, därför kan kylan gärna få komma nu, jag är redo! En t-shirt och klänningen från Gina Tricot som jag bloggade om i veckan, en ljuslykta till sovrummet ifrån Indiska, samt en bok från Bokia. Hade presentkort där som höll på att gå ut, så jag passade på. Blev en low carb-bok, kul!
Här kommer bilder på det jag köpt! Känner mig så nöjd och jackan ska invigas redan ikväll, ska iväg nu strax och hämta mat som vi beställt, gott och mysigt. Det är lördagsmys på gång med film och grejer. Ha en bra kväll!


Jacka - Animal - 1299kr

T-shirt - Gina Tricot - 99kr

Klänning - Gina Tricot - 199kr
Bilderna har jag tagit ifrån respekteves hemsida, alltså ginatricot.se och t-12.com. Tack för mig!

Gina Tricot och Parlamentet

Go kväll! Ännu en höstkväll med tända ljus i våran lägenhet, det är liksom obligatoriskt såhär på kvällarna känns det dom. Jag sitter i soffan och småkollar på Robinson, har inte följt det så noga men det är lite kul att kolla på ändå. Sitter och suger på en ruta med mörk choklad, det lät kanske lite konstigt men man tuggar lixom inte på sån där mörk choklad. Den kommer ifrån Lindt och är 85%ig, riktigt god. Skulle aldrig tro för ett år sedan eller ens ett halvår sedan att jag skulle kunna äta choklad med en kakao halt på 85% eller till och med 90% och faktiskt tycka om det!

Nu fastnade jag helt och hållet i tv:n så Robinson är slut sedan länge och jag sitter och småskrattar till Parlamentet. Det är dags för mig att hoppa in i duschen och sedan krypa ner under täcket. Är fortfarande sådär galet trött, vet inte vad det är med mig den här veckan. Går i valet och kvalet om det ska bli utgång imorgon eller myskväll för min del. Får helt enkelt se vad det blir imorgon. Men känner jag mig själv rätt så blir det en myskväll med Sofia!
Vi hörs imorgon och i helgen kommer det efterlängtade Gina Tricot-inlägget. Som vi väntat, inte sant?
Kram på er!

Beställa på nätet

Go kväll! Min sambo är hemma och det känns helt underbart. Det är tända ljus i hela lägenheten och vi har ätit hemmagjord pizza som jag snabbt slängde ihop efter jobbet. Dock var jag varken hungrig eller sugen på mat så jag har haft bättre middagar men Mikael tyckte det smakade kanon.
Jag är däremot hungrig nu! Skall göra mig en kopp te och kanske en rostad macka. Så gott att jag kan göra det trots att jag äter enligt LCHF. Vi har lite bröd i frysen och det är perfekt.
Påtal om LCHF så har jag tänkt att gå in och beställa lite produkter på lchfbutiken.se, det skall blandannat beställas mjöl och socker, fast på LCHF-vis.
Har bara beställt "florsocker" därifrån innan men den här gången skall det göras en större beställning, känns bra!
Slutsnackat om mat. Jag är fruktansvärt trött, idag igen.. Vet inte vad det är med mig den här veckan?!
Tur att det är helg snart.
Fick en present idag av min fina sambo, han har ju som sagt varit i Stockholm några dagar och sprang då in på Designtorget och köpte en ascool grenkontakt till våran lägenhet. Det låter kanske inte så fräckt men den är svart med vitt motiv på, hög-glansig. Riktigt fräck!
Annars har det varit en bra onsdag, den har rullat på som vanligt och gått ganska snabbt.
Nu är det som sagt en kopp te som gäller sedan ska jag nog krypa ner under täcket. Fortsätta min mysonsdag helt enkelt. Ha det gott!


Bilen satt som ett smäck i skogen!

Vilken dag! Efter jobbet åkte jag till pappas kontor och hämtade upp honom, deras ena bil är på lagning så mamma har lagt beslag på pappas Volvo. Jag gick en liten runda med vovven och fastnade sedan i soffan som en annan soffpotatis. Har varit otroligt trött idag. Längesen jag var så trött så jag skall väl inte klaga, egentligen. 
Men förutom tröttheten har det varit en bra dag på jobbet, jag trivs och det är bra!
Tillbaka till efter jobbet .. Efter att ha varit en soffpotatis en stund tappade jag upp ett skumbad med olja och kröp ner. Det är en helt galen känsla man får i hela kroppen när man lägger sig i ett varmt bad, det är så skönt. Så just där och då bestämde jag att i framtidens boende (läs hus) så ska vi ha två badrum varav ett av dom ska innehålla ett badkar. Gärna ett stort och inkaklat!
Haha snacka om att lyfta badet till höjden, men jag lovar er att jag njöt varje sekund. Efter badet var det bara att gå ner för trappan och ta för sig av middagen som stod färidg. Där snackar vi lyx! Jag, mammsen och pappsen åt tillsammans framför tv:n, väldigt mysigt. Gott var det också.
Efter det blev jag återigen en liten soffpotatis tills jag begav mig hemåt.

Det är ännu roligare att köra bil nu, trodde inte det kunde bli så mycket roligare men om man skaffar en såkallad AUX-sladd som man kan koppla till telefonen så blir det himla kul att köra/åka bil. Jag satt och sjung för fulla muggar när jag körde hem från mamma och pappa för en liten stund sedan och kör då på en väldigt svängig väg, där det gäller att hålla koll på om det kommer andra bilar i dom skarpa kuvorna. När jag kommer körandes fram till den värsta kurvan av dom alla, ser jag tre bilar varav två har på varningsblinkersen och står mitt i vägen. Den tredje bilen står inte på vägen alls utan har kört rätt ut i kurvan och sitter som ett smäck i skogen..
Så jag stannar min bil, sätter på mina varningsblinkers och kliver också ut. Som tur var har allting gått bra med personen som körde och bilen ser hel ut av det vi såg. Vi försökte få upp den lilla bilen men det gick verkligen inte. Så det blev till att ringa bergaren för personens del och jag åkte vidare. Uppmanade personen, tillsammans med en äldre dam som var på plats innan mig, att åka och kolla sig på sjukhuset. Personen i fråga sa att det inte var någon fara med nacken men att knät gjorde ont. Men i sånna här lägen ska man aldrig chansa, hellre kolla en gång än att inte kolla alls!
Så det har varit en väldigt blandad tisdag men bra.
Jag sitter och gäspar som aldrig förr så det blir nog en tidig sänggång för min del. Sover ensam inatt igen men imorgon kommer min fina hem!
Börjar senare imorgon också så det blir allt en liten sovmorgon, gott!






Godingar från Gina och HM!

Jag nämnde ju förut att jag kollat runt lite efter en skinnkjol, är riktigt sugen på en! Min fina kusin hade på sig en riktigt snygg ifrån HM, så jag dök genast in på deras hemsida för att kolla. fastnade såklart och hittade lite annat också. Här kommer lite bilder på plagg som är välkomna in i min garderob!

Shorts ifrån HM, 199kr

Kjol ifrån HM, 199kr


Klänning ifrån Gina Tricot, 199kr.
Jag inser nu, efter mitt besök på Gina Tricots hemsida att jag lika gärna kan göra ett inlägg med smått och gott enbart där ifrån. Herregud vad mycket snyggt jag hittade! Det får bannemig bli en tur till Gina, snarast. Det här håller inte! Så mycket snygga vardags och festkläder. Unbelievable!
Nu blev det bara tre små godingar i detta inlägg men jag kommer som sagt att sukta efter mer kläder. Så håll utkik! I veckan kommer det upp ett Gina tricot inlägg, det är ju inget snack om saken. 
Shoppa i helgen? Någon?




Som frisör planerar man alltid ny frisyr

Jag gör lite allt möjligt just nu, ungefär 3 saker samtidigt. Jag har precis diskat och förberret köket för en liten om-möblering, som jag tror kommer bli bra. Kom även på lite nya idéer till köket, kul! Har dock inte börjar flytta köksbordet än. Lyssnar på musik, kollar läget på hm.com, är lite sugen på en skinnkjol, en midjekjol, lägger upp lite smått och gott här om en liten stund.
Samtidigt planerar jag min hårframtid, haha. Är man frisör, som jag faktiskt är i grund och botten, har man ständigt nya idéer om sitt hår, iallafall jag. Jag tröttnar ganska snabbt på mina färger och frisyer och vill ha nytt. Denna gången är verkligen inget undantag! Så jag planerar med min kära vän Sofia och jag är helt uppspelt av min idé, haha. Kommer bli snyggt!
Min sambo tycker inte jag är riktig någonstans men sån är ju jag, haha. 
Nu skall jag påbörja möbleringen och planera lite i köket. Alltid kul med nått nytt, eller hur?
Om en stund är det Hollywood fruar och efter det blir det nog sängen för min del. Börjar tidigt imorgon igen!

Vi hörs!


Lyxtisdag framför mig!

Gud vilken god middag jag gjorde till oss idag. Jag är nog lite av en mästerkock ändå. Enkel var den, som vanligt haha och den gick snabbt. Vilket faktiskt var ett måste idag eftersom min fina sambo skulle med tåget till Stockholm. Han är där enda tills onsdagkväll, lite trist faktiskt men jag klarar mig. Det är alltid lite lyx att ha lägenheten för sig själv nån dag eller två. Dock känns det inte lika lyxigt när jag ska somna men det är en annan femma.
Påtal om lyx så ska jag ha en riktig lyxtisdag imorgon, har jag nämnt att jag gillar att vardagslyxa? Man ska njuta av livet. Dumt att inte gör det!
Jag ska förbi Lindex imorgon och förhoppningsvis komma ut med enbart några örhängen, haha, wish me luck!
Efter det skall jag hem till mina fina päron och lägg mig i ett varmt skumbad med levande ljus omkring mig. Efter det skall vi äta middag ihop, en enkel vardagsmiddag men ändå mysigt att äta med dom. Någonstans där emellan skall jag även ta en titt på mitt CD-ställ som jag fixade igår och förhoppningsvis sätta ihop det. 
Bra tisdag framför mig imorgon med andra ord. 

Ikväll blir det mys med massa tänd aljus, antagligen en kopp te och mina kära Hollywood fruar. Lovely!


Sex and the city!

Vilken tjej är inte lycklig just denna söndagskväll? För er som inte redan sitter bänkade framför tv:n så kan jag meddela att Sex and the city visas på tv4. Vilket förklarar varför det tagit mig ungefär 10 minuter att skriva dessa rader, haha.
Idag har varit en riktig söndag. Vi var hemma vid 2 inatt så det blev en megalång sovmorgon imorse. Skönt men jag fick lite panik när vi äntligen vaknade. Men jag hade inte velat kliva upp tidigare ändå.
Vi åt en god frukost och gjorde oss iordning för att åka till Mekonomen. Roligt va? Vi var tvugna att ta hand om våran pärla till bil. Det gjorde vi hemma hos mamma och pappa. Min sambo tog hand om bilen och jag påbörjade ett litet projekt som smittade av sig och gav mig fler idéer. Jag tog mitt gamla CD-ställ, slipade det och målade det vitt. Ligger fortfarande på tork i pappas källare så vi har inte sett det färdiga resultatet än. Dock tänkte jag slipa och måla lite andra möbler, det blir ju så fint men det får bli i framtiden.
Att fixa bilen tog nästan hela dagen och vi var vrålhungriga på vägen hem. Det fick bli varsin kebabsallad till middag, fruktansvärt gott men lite väl lyxigt att inte ha lagat egen mat på hela helgen.
Tur att det är måndag imorgon så att det blir någon ordning.
Dock åker Mikael till Stockholm imorgon så lite o-ordning blir det men det gör ingenting. Imorgon är tvn och Hollywood fruarna mina, haha. Lycka!
Skall strax hoppa i säng tänkte jag. Börjar tidigt imorgon och för min del blir det bussen till jobbet.
Vi hörs!

Överraskningen blev lyckad!

Överraskning är över och den blev riktigt lyckad! Jag är nöjd och det är min sambo också. Jag hade köpt lite olika ostar, salami och gjort mina egna kex. Så vi tog bilen ner till kajen utanför Röda sten och satt i solen och picknickade. Gott och mysigt!
Nu hade vi tänkt att bege oss upp till Tjörn. Det ska ätas mat med killarna på en av dom godaste thairestaurangerna jag vet och sedan ska jag klippa lite granna innan vi bänkar oss i soffan och kollar på nån bra film.
Om kvällen blir som jag vill såklart! Haha. Annars kommer dom fastna framför nått kasst tv-spel men jag är så van så det gör inget.
Vi hörs nog inte mer idag men antagligen imorgon!
Hoppas ni har en lika fin lördag som jag. Jag njuter!

RSS 2.0