Perfekt helg och snart helg igen!

Goddag bloggen och hej sommaren, typ. Det är verkligen supervarmt ute! Var precis iväg en snabbis för att köpa lite lunch, sitter på kontoret idag och hade ingen lunch med mig. Dumt! Men det löste jag snabbt och lätt genom att sticka ner till Sibylla. Jag åt nämligen gatuköks-mat a la lchf och hur lyckades jag med det? Jo, jag bad om en 150g hamburgare utan bröd men med extra sallad. Inga problem och så dressing till det, såklart.
Det var hur gott som helst och jag känner mig riktigt mätt. Till detta åt jag också två babybel ostar, så nu håller jag mig tills middagen ikväll. Då blir det grillat hos mammsen och pappsen, otroligt gott.
Skall jobba några timmar till sedan blir det ju helg igen. Det känns konstigt, jag kan lixom inte riktigt bestämma mig för om jag ska ha måndagsfeeling eller fredagsfeeling. Tror jag håller mig till det senare alternativet!

Helgen har varit toppen! Har ju varit sambo med min Sofia fredag - måndag och det har varit kanon. Vi har haft en blandning av allting. Myskväll med tacos på fredag, kollade på film och storbölade (vi såg Allt för min syster). På lördagen bokade vi bord på en tapas-restaurang nere i Kungsbacka, drack lite vin innan, åt den sjukt goda maten och gick sedan ut en sväng.
Igårkväll hyrde vi en film och bäddade ner oss under filtar. I mellan varven har vi även tränat. Har då gäst-tränat på deras Sportlife och det funkade fint. Perfekt helg med andra ord!
När vi ändå är inne på träning så hade jag tänkt att träna idag med men jag har insett att det kan sitta fint med en vilodag. Jag tränade torsdag, fredag, lördag och söndag och sitter med en sådan sjuk träningsvärk. När man får ont i armen/axeln/bröstet när man ska växla i bilen, då är det illa, haha.
Jag skall klippa min farmor efter jobbet och tänkte då rota fram mammas cykel, så cyklar jag ner till farmor och farfar, klipper lite och sen cyklar hem. Blir ju perfekt!
Temperaturen visade 19 grader nu när jag var ute, det är ju helt galet. Nästan så att shortsen ska åka fram!
Men det känns så otroligt konstigt och ovant, eller hur?
Hittade en t-shirt (med färg) som jag hade kunnat tänka mig samt ett par söta ballerinaskor som jag tror att jag visat er tidigare.
Ha det gott, vi hörs!


Barcelona vs Kungsbacka

Sitter i väntans tider!.. Har packat ihop allting så att jag klarar mig till på måndag. Jag ska nämligen flytta till Kungsbacka och bli sambo med min Sofia till på måndag. Hur mysigt som helst! Både två jobbar på måndag men börjar sent så jag sover där mellan söndag och måndag också. Efter jobbet då blir det antagligen träning och sedan skall jag hålla mig hemma. Enda tills min prins kommer hem ifrån Barcelona! Han åkte idag :)
På tisdag har vi varit tillsammans i 4 år! Mikael har sagt att jag kommer vara upptagen hela dagen och jag vet såklart inte vad vi ska göra men jag har mina aningar.
Men, jag vill inte tänka så långt fram i tiden än. Har andra grymma saker att göra innan dess.
Ikväll blir det då mys med fialotta, det står tacos på menyn och jag är så galet sugen på tacos så det är inte klokt. Har varit det enda sen i onsdags, om jag inte minns fel. Längesen jag åt det nu och vem ska man äta det med om inte Sofia? Hon är tacos-freak nummer 1.
Har med mig en film som jag tänkte att vi kunde kolla och helt enkelt mysa sönder. Behöver det!
Imorgon kan jag ta världens längsta sovmorgon medans fia jobbar till kl 14, haha. Får se vad jag hittar på under tiden! Är otroligt shopping-sugen, så jag kanske ser vad Kungsbacka har att erbjuda.
På kvällen blir det att fira Sofia som fyllt år! Tapas, som jag förövrigt aldrig ätit på restaurang innan och lite vin. Gott!
Får se vart kvällen slutar. Vi har även tänkt att klämma in lite träning den här helgen så full rulle med andra ord.
Nu fick jag precis sms om att jag kan åka. Så det är bara att lyda!
Tar ca 35 min att köra ner till Kungsbacka så det är lika bra att packa ihop sig. Vi hörs!
Förresten, att Mikael åkte till Barcelona och jag till Kungsbacka är väl en bra deal? Haha.
Trevligt helg!

Storhandling och polarbröd - LCHF

Från en otroligt grym måndag till en otroligt seg tisdag. Jag som hade bestämt att veckan skulle fortsätta precis lika bra som den började. Dumt!
Men, det är en dag imorgon också och eftermiddagen eller rättare sagt kvällen här hemma har varit riktigt bra. Så om inte annat så kommer min tisdag att ha slutat bra.
Jag har varit en liten hemmafru idag. Hoppade träningen, har en superkonstig träningsvärk och eftersom jag ska träna både torsdag - fredag - lördag och söndag så fick mina vilodagar bli tisdag och onsdag istället, eftersom jag då har annat för mig.
Annat är tex storhandla med min sambo. Det gjordes idag efter jobbet. Otroligt skönt att få det gjort! Det går ju sakta men säkert framåt med vårat badrum och jag flyttar mer och mer tillbaka. Mikael har ju bott här ganska så mycket mer än mig. Därför skriver jag om mig själv kring detta med badrummet haha.
Imorgon sover jag dock i huset, hos mina päron. Jag har nämligen min värdefulla sovmorgon på torsdag och den vill jag inte sumpa. Framför allt inte i form av att bygg-gubbarna väcker mig kl 7 på morgonen.
Tillbaka till storhandlingen. Det blev en ren lchf-handling, kanonbra för nu är vi igång igen. Eller rättare sagt jag, återigen jag. Det har inte blivit så strikt nu det senaste eftersom jag hoppat mellan två hem osv. Men nu är det i sin ordning igen och jag är framför allt, som ni vet, igång med träningen igen. Kanon!
Lchf-handlingen toppades med det nya magasinet mat & hälsa som kostdoktorn skrev om förut på sin hemsida. En ny tidning som fokuserar på lchh, lågkolhydratskost men också hälsa i sig och lite träning. Tänkte krypa ner i sängen sedan och bläddra i den. Tillsammans med det nya numret av Topp hälsa. Mitt första nummer kom idag! Tjoho.
Jag älskar att prenumerera på tidningar, I just love it när dom dimper ner i brevlådan. Blir nästan lite lyrisk. Kan släppa allt annat bara för att få bläddra lite granna.
Efter handlingen började Mikael med maten, en av våra favoriter, kycklinggryta med bearnaisås och jag började att baka bröd. Har inte provsmakat än, det ena brödet var nämligen ett nytt recept. Får se om jag orkar smaka en bit innan jag kryper ner i sängen.
Tänkte hur som helst dela med mig av recepetet. Som vanligt så gjorde jag om receptet redan första gången jag gör det. Sån är jag. Jag lade till sesamfrön, pofiber och vetekli och då måttade jag inte utan hällde direkt i smeten. Så provar er fram med just dom ingredienserna.
Sedan så gjorde jag dubbel sats också. Kör hårt!

Polarbröd 6st

2ägg
50g cream cheese
0,5tsk hela psysalliumfrön
0,5tsk linfrön
0.5tsk sesamfrön
1 msk vetekli
ca 3 msk pofiber
3/4dl mandelmjöl
1tsk fiberhusk


Blanda ihop allting med elvispen och klicka ut på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, 175 grader.

Grundreceptet hittade jag på bloggen, ettlivibalans.blogspot.com :)

Blogg från mobilen

Go kväll! Blir ett kort inlägg av olika anledningar. För det första måste jag sova, för det andra så är blogg.se sämst att blogga på ifrån mobilen och för det tredje så är dom två första punkterna så otroligt bra att jag inte behöver komma på en tredje! Ligger redan i sängen, har gottat ner mig ordentligt. Sover i lägenheten inatt och nästa natt igen. Det funkar faktiskt helt okej. Ni som känner mig trodde väl aldrig ni skulle få läsa eller höra dom orden men det är faktiskt sant. Men jag längtar nått fruktansvärt tills det är färdigt! Då ska vi banne mig städa och skura hela lägenheten och sätta allting på plats, blir som att flytta in igen. Kul! :) ör övrigt så har det varit en riktigt bra måndag och jag kan inget annat än hoppas att resten av veckan fortsätter likadant! Hade en bra helg med lite av varje. Bla utgång, kalas och myskväll. Perfekt! Har även en grym helg att se fram emot men mer om den längre fram.
Hade ett möte idag på jobbet. Kändes kul eftersom jag inte är med på möten så ofta. Det gick även riktigt bra men det är ingen idé att börja berätta eller förklara, det blir svårt för er att hänga med eller ens förstå. Om inte annat så blir inlägget ungefär en roman långt. Öppnade upp träningsveckan med ett dansaerobic-pass, första i mitt liv. Kul :)
Vi hörs imorgon! Dags att sova♥

En riktig slappis-dag

Det blev en trevlig utgång igår. Aningens seg kanske men jag och Sofia kom fram till att det inte gjorde någonting. Det behövs sådana ibland också. Och så mår man ju så mycket bättre dagen efter, som idag.
Dock har vi varit fruktansvärt sega idag, jag och min sambo. Vi har faktiskt inte gjort så mycket mer än att ligga i sängen hela dagen. Otroligt skönt!

Om en liten stund tänkte vi packa ihop oss lite och styra våran kos mot Tjörn och Tonys place. Det vankas myskväll med tv-spel och film. Precis vad jag var sugen på! Vi pratade om att vi skulle käka middag inne i stan och gå på bio men myskväll lockade mer och så ska vi ändå infinna oss på Tjörn imorgon. Så det passar ju bra :)

Hade egentligen inget annat att komma med. Är fortfarande en segis. Skönt med en riktig slappis-dag.




Sh'bam och skruttig laptop

Okej, jag sitter, helt ärligt med världens eller nej universums segaste dator framför mig. Jag tror jag dör snart! Har inget tålamod med sånt här, teknik ska funka klockrent hela tiden annars blir jag tokig. Typ!
Min egna, fina laptop är kvar hemma hos mamma och pappa, yes jag ångrar grovt att hag inte tog med mig den men jag står ut.
Däremot får ni söta människor som lämnat kommentarer vänta en stund eller två, den här lilla laptopen orkar lixom inte hoppa runt mellan en massa saker. Då tror jag att den dör, istället för mig.
Skall sluta klaga. Vi har haft många fina  ihop och gamla bettan. Jag tänker, hur kaxig kommer jag själv vara som en gammal skrutt lixom?
Jag lade mig inte i sängen för att blogga om den här gamla laptopen utan för att dela min tankar kring kvällens pass på Sportlife.
Jag provade som sagt Sh'bam för första gången i mitt liv och jag som verkligen fastnat för Zumba kan nog såhär på rak arm säga att jag gillar det bättre. Det var eller är en otroligt bra träningsform, svetten rann ju som aldrig förr men jag kände inte det där "wow vad kul" efter passet. Som jag gör efter ett zumbapass. Dock kände jag, ahit vad slut jag är i kropp, haha och det är väl i och för sig ett gott tecken!
Men jag upplevde att Sh'bam var lite svårare än Zumba. Eller så var det bara jag som var efter, haha.
Det var iallafall kul men jag längtar till mitt nästa zumba-pass, som dock inte blir förrän nästa vecka.Men jag står ut!
Har tränar varje dag den här veckan, otroligt stolt över mig själv, så imorgon blir det en vilodag. Eller rättare sagt en megalång arbetsdag samt party på kvällen. En fredag med andra ord!
Hoppas få tränat lite på lördag för på söndag är det full rulle med kalas och grejer. Trevligt!
För övrigt kan jag meddela att jag ligger i min egna säng. Eller rättare sagt, min och min sambos säng, i lägenheten. Otroligt skönt!
Får se hur morgonrutinen funkar imorgonbitti, får ställa klockan lite tidigare och hoppas på det bästa.
Jobbigt utan badrum men snaaaart är det färdig och det kommer bli så otroligt fint. Så fint att jag kommer slå till med en badrums-fest. Men mer om det senare!
Nu har det blivit dags att sova. Ögonen går i nästan kors. Vi hörs!

What a day + nya byxor!

What a day! Men på ett bra sätt. Den har inte varit jobbig utan faktiskt riktigt grym. Låt mig berätta!
Jag jobbade tidigt pass idag. Då jobbar man 6-10, ganska skönt att ha sånna dagar in emellan. Även om dom är sällsynta numera men det är en annan femma.
Efter jobbet hade jag en bokad tid hos optikern, helt enkelt för att kolla min syn. Det gick alldeles utmärkt och han tyckte minsann att jag kunde behålla mina glasögon och komma tillbaka om en sisådär två år. Bra med andra ord.
Efter optikern mötte jag upp Mikael och vi åt en supergod lunch tillsammans! Jag tog en mixa-egen-sallad och den blev som vanligt kanon. Mysigt att vi fick till en lunch. Han har det bra som kan sticka från jobbet sådär, ibland.

Efter det stack jag hem till Lilleby för att gå med vovven. Vi busade en stund på gräsmattan också, fina skrutt ♥
Sen hamnade jag i sängen. Med telefonen i högsta hugg och ett spel som jag fastnat för totalt. Det är inte ens något speciellt med det men man fastnar otroligt lätt. Shooting Bubbles eller nått sånt heter det.
Där låg jag då i sängen och funderade på om jag skulle träna eller inte. Jag villju baka ett nytt bröd också.
Ni vet ju hur gott det är när man väl krypit ner i sängen? Man kommer lixom inte där ifrån. Knappt att man tar sig upp för att gå på toaletten, i dom lägena.
Men från säng-läge till träningsläge. Jävligt bra jobbat, redan då! Jag tänkte att jag verkligen inte hade någon anledning till att inte träna. Så jag bara åkte.
Tog dock vägen om Intersport först och provade tusen par byxor (nästan) och fick till sist med mig ett par svart-blåa, supersnygga och bekväma träningsbyxor.
Så, väl på gymmet vet jag inte riktigt vad som hände men jag lixom bara körde på.
30 minuter på bandet, där jag varvade powerwalk med lite joggning och efter den halvtimmen hoppade jag över till en av crosstrainarna och körde 30 minuter där, i högt tempo.
JÄVLIGT BRA JOBBAT LINA!!
Måste varit mina nya byxor som gjorde det, inte sant?
Imorgon är mitt första Sh'bam-pass inbokat. Skall bli kul! Hoppas att jag hänger med bara, haha. Kan bli intressant! Huvudsaken är att jag har kul och att svetten rinner.

Såhär på kvällkvisten har jag bakat ett bröd (provade ett nytt recept, fullt med protein) och så har jag ätit middag med mammsen och pappsen. Kollat på tv en sväng och till sist ägnat mig åt datorn.
Chattar med min sambo! Haha. Han är i lägenheten och jag är här, hemma hos mamma och pappa. Det slog mig idag att vi faktiskt är särbos, sorgligt. Tur att vi blir sambos snart igen, i en otroligt fin lägenhet.
Nej hörni, dags att sova nu! Har en liten sovmorgon imorgon, otroligt skönt.
Vi hörs!


En kopp te och tankar kring träning!

En kopp te och lite funderingar kring träning. Det är det jag ägnar mig åt just nu!
Har en liten paus i jobbet.
Så tänkte passa på att blogga lite snabbt, känns som att jag aldrig hinner det annars nämligen. Det är verkligen full rulle hela tiden. Men på något vis så gillar jag det. Nu har jag äntligen hittat lite balans i vardagen så nu flyger allt på fast till skillnad från tidigare (då jag inte mådde så bra) så hänger jag med, i samma takt. Mycket bättre!
Min tanke är då att träna efter jobbet och jag hade verkligen velat dansa Zumba eller gå på något annat, roligt pass. Jag köpte nämligen nya träningsskor igår. Supersnygga och helt galet sköna! Så jag vill ju testa dom, såklart.
Däremot hade jag tänkt att köpa nya träningskläder också. Mina långa byxor, ifrån Nike har fått ett litet hål vid vaden coh det ser så otroligt fullt ut! Så är jag ju såklart sugen på att matchande linne, haha. Kan inte låta bli!
Så frågan är lite hur jag ska göra idag. Detta är med andra ord ett av mina flera i-landsproblem.
Det största problemet är egentligen att det inte går något roligt pass. Först på torsdag skall jag dansa. Inte zumba utan då skall jag prova Sh'bam som jag aldrig provat tidigare. Skall bli kul! Då får jag ju verkligen prova mina skor.
Det är alltså dessa tankarna jag sitter med just nu. Jobbigt va?
Jag är så glad att jag kommit igång med träningen igen. Jag åker nog till gymmet idag och går lite på bandet alternativt provar att jogga (tycker dom är lite läskiga att jogga på haha) och går en sväng på crosstrainern och kör några maskiner. Svårare än så behöver det ju inte vara!
Slänger med en bild på mina nya skor. Som sagt, otroligt bekväma. Dom är lite rosa också, var tvungen att säga det med haha. Kostade egentligen 1000kr men dom hade kampanj på dom så dom blev mina för 690kr. Bra deal!


Pepp-inlägg

Då fick jag så äntligen tummen ur. Tummen ur att beställa en liten mini-prenumeration på tidningen Topp Hälsa. Har faktiskt tänkt att göra det länge. Mamma prenumererar nämligen och det senaste numret som kom slogs vi om! Då kände jag att det var dags att köpa en liten prenumeration.
Som alltid när man beställer en sådan (orkar inte skriva det otroligt långa ordet igen) så får man ju en sån himla check välkomst-premie. Den här gången ett lyxigt sett ifrån The Body Shop och en tränings dvd. Perfekt tänkte jag!
Jag älskar att få hem en tidning, lite då och då i brevlådan. Jag är en sån som släpper allting, dyker ner i tidningen och lusläser från pärm till pärm. Typ. Jag hoppar oftast över dom långa artiklarna och mindre intressanta sidorna, första gången jag läser tidningen men dom tar jag ikapp lite senare.
Jag är helt enkelt nöjd med mitt beslut! Och en annan sak som jag är helt och hållet nöjd med, är att idag mår jag faktiskt riktigt bra och jag känner mig både laddad och taggad inför att träna efter jobbet!
Det är första gången på länge. Jag har saknat Sportlife och jag tror att Sportlife har saknat mig! Minsann.
Jag skall dock prova lite försiktigt. Gå en liten sväng på crosstrainern och köra lite på maskinerna. Det räcker så!
Jag har ju tagit promenader nu det sista, senaste igår tog vi oss en liten powerwalk, otroligt skönt.
Vi bor fortfarande lite halvt om halvt hemma hos mamma och pappa. Pappa är dock fortfarande i Norge så det är jag, Mikael och mamma. Det funkar bra! Men jag saknar lägenheten. När vi flyttar hem igen skall jag definitivt bli bra kompis med våran crosstrainer som står hemma, ensam, i vardagsrummet. Det är ett som är säkert!
Märker ni också att jag är taggad? Äntligen! Det går framåt nu och det är så sköööööönt så ni anar inte.
Har en hel del grejer att se fram emot nu också. Underbart!
Vi hörs kanske sedan. Nu, back to work! Hade en stund över på min rast och då var jag ju bara tvungen att "peppa av mig" lite granna.

Ska nog ta en Celsius innan träningen sen. Mest för att prova! :)



OPI

Mamma kompis som bor i USA skall beställa nagellack ifrån OPI och frågade då om hon skulle beställa för mig med. Överlycklig började jag genast kolla runt efter lite snygga färger. Hittade bla den här, som jag föll pladask för. Ni som känner mig tänker säkert att det är en riktig "lina-färg". Snygg är den!
Sedan två till, otroligt snygga färger.
Mamma och pappa åker till USA om en månad ungefär för att bla hälsa på min bror och mamma kompis då och då plockar hon med sig mina nagellack hem!

Lånade bilden ifrån google.se

Sen lunchrast

Har lite rast! Bättre sent än aldrig brukar det la heta?
Jag tog en sen lunchrast idag igen, mellan 14:30 och 15:30. Men jag var ändå inte hungrig tidigare så det har varit lugnt. Åt ju mitt bröd till frukost imorse, det som jag bakade igår och det var otroligt mättande.
Gott också för den delen!
Känner att jag börjar få tillbaka min energi och det är så fruktansvärt härligt! Tror inte ni hajar...
Jag tänkte ta en promenad med mamma sedan, det är ju gaktiskt uppehåll i detta trista väder. Hoppas det håller i sig till ikväll. Slutar inte förrän halv 6 idag.
Men ikväll behöver det inte bli någon tidig läggdags för jag har sovmorgon imorgon. Otroligt bra!
Gillar mina torsdagar. Den sovmorgonen är otroligt välbehövd.
Känner att jag inte hade något speciellt att blogga om. Jag har tankarna på lite annat när jag är på jobbet!
Men den här veckan har varit riktigt bra, jobbmässigt och gått så himla snabbt. Det gjorde mycket att man var ledig i måndags. Känns ju som helg redan! Gott! :)

110Km/h

Om jag säger såhär, livet flyger på i 110km/h, så ljuger jag inte! Inte för fem öre.
Precis så känns det. Det går i ett, hela tiden. Men jag tycker ändå att det är roligt. Trots att jag inte mår så bra.
Jag var på vårdcentralen idag igen och lämnade typ tusen prover. Kanske inte tusen men jag tror att dom ska ta 7-8 olika prover från det blodet jag lämnade. Tror jag lämnade 4 rör, om jag inte såg fel.
Så nu kanske dom hittar något, vem vet. Dock är dom inne på ett lite annat spår nu nämligen stress.
Har fått blandade åsikter kring just det ämnet, stress och jag vet inte själv vad jag tycker eller tänker. Jag har hur som helst valt att inte tänka för mycket på det, just nu. Jag skall i alla fall för första gången i hela mitt liv på akupunktur. Det skall bli riktigt spännande! Jag är faktiskt lite taggad och har inbillat mig att det kommer vara skönt.
Vi får väl se vad jag tycker efteråt, haha. Men jag har ju inget emot sprutor eller nålar så det skall nog gå bra. Sen känner jag mig själv såpass bra att jag vet att jag kommer att vara nervös innan. Men det får man!
Annars har det inte hänt så mycket. Det var otroligt skönt att vara lite långledig nu över påsken. Har haft en riktigt mysig, grym och rolig helg. Den har innehållit lite av allt. Mys med familjen dock utan pappa som är i Norge men jag fick hit en moster istället så det blev ju mer än bra. Familjemiddagar åt alla håll och lite påskparty med kompisarna. Perfekt!
Nu är det bara träningen som skall komma igång igen men just nu är det bara promenader som gäller.
Men det är ju bättre än ingenting så jag lägger ingen vikt på det. (Läs försöker att inte stressa upp mig över det).
Det kommer! Jag har fortfarande en otrolig motivation, bara det är grymt.
Nu har det blivit dags att krypa ner under täcket. Sovdags snart. Börjar tidigt imorgon och jobbar en lång dag.
As usual :)
Ha det gott!
Förresten provade jag ett nytt lchf-bröd idag. Får smaka det till frukost imorgon, det luktar i alla fall gudomligt och var väldigt enkelt att göra. Känns lovande!

Köpenhamn - Nyhavn!

Först, det efterlängtade Köpenhamn-inlägget.
Efter det, antagligen lite senare idag, så kommer det ett vardagsinlägg med uppdatering från de senaste dagarna.
Jag träffade bla hos en sjuksköterska idag som var ltie av en ängel men mer om det senare.
Köpenhamn, fina, underbara och mysiga Köpenhamn! Eller egentligen var det Nyhavn som jag fastnade mest för.
Vi hade så otroligt fint väder på söndagen, då vi hade hela dagen på oss i Köpenhamn och Nyhavn.
Men vi kan ju börja ifrån början, det blir lättast så!
Vi tog X2000 ner till Köpenhamn på lördagmorgonen. Jag vaknade med migrän men det hör inte hit. Så vi struntar i att jag hade sprängande huvudvärk. Jag ar glad ändå!
Jag är lite knasig, alltså utöver det vanliga. Jag älskar nämligen att åka tåg! Eller älskar är kanske att ta i men jag tycker om det väldigt mycket. Det är ett otroligt bra och skönt sätt att färdas på, tycker jag.
Och den här gången var jag extra excited eftersom vi skulle åka 1:a klass både dit och hem. Jag hade aldrig åkt 1:a klass innan förstår ni. Så nu efter att ha gjort det för första gången kan jag aldrig mer åka 2:a klass, haha. Nej jag skoja. Det var ju inget speciellt egentligen men jag måste säga att det var otroligt skönt att ha större plats och visst var det perfekt att kunna hämta gratis te när man ville.
Resan ner gick bra. Vi försökte få till några fina kort på oss då vi satt på tåget men för allas bästa så tror jag att vi håller dom för oss själva, haha.
Väl framme i Köpenhamn så måste jag erkänna att vi kände oss aningen vilse, det första men det ordnade snart upp sig. Jag gick raka vägen fram till första bästa vagn med röd-pölse och köpte mig en korv. Otroligt gott!
Jag hade laddat redan ifrån morgonen. Jag vet att man kan köpa det här hemma i Sverige också men det är ju något speciellt med att göra det i Danmark. Dom har dessutom väldigt god ketchup!
Så, vi fick tillslut tag i en karta och började traska mot hotellet. Hotellet vi bodde på låg i Nyhavn så ca 1,5km ifrån centralen. Vi gick Ströget upp och bara tittade. Vi checkade in och landade på hotellrummet i typ 5 minuter innan vi gav oss av igen.
Vi ville ju se stan och hade siktet inställt på Paleo-restaurangen.
Vi ville åka metro och vara lite "turistiga". Så det var precis vad vi gjorde. Vi satte oss på en uteservering i solen och tog varsin öl, eller jag tog en cider för att vara exakt. Sedan blev det en tur med metron och en otroligt god lunch a la paleo. Riktigt gott!
Vi handlade lite smått och gott och drog oss sedan tillbaka till hotellet. Det blev en liten dusch och sådär, sedan var det dags att göra oss iordning inför kvällens middag. Vi visste inte vad vi var sugna på så vi gick längs med alla uteserveringar i Nyhavn och hamnade tillslut på en supermysig restaurang där jag såklart valde spettafilé med hemmagjord remouladsås. MUMS.
Mysig kväll och ganska så tidigt hemgång faktiskt. Man blir trött av att gå på stan.
Så hade vi då söndagen framför oss. Den började med den godaste hotellfrukosten jag ätit, någonsin. Tror Mikael är berred att hålla med mig där. Mycket god med andra ord.
Så chechade vi ut men lämnade väskan kvar hos den snälla killen i receptionen och gav oss sedan ut i det otroligt grymma vädret. Solen strålade och det var riktigt gott.
Vi tog en sväng bort till det kungliga palatset och lyckades precis komma dit då det var dags för vaktbyte. Lekte turister och tog lite kort. Måste vara fruktansvärt jobbigt att gå runt i dom där pälsmössorna hela dagarna.
Vi klev in i den stora kyrkan (minns faktiskt inte vad den hette men den var otroligt fin).
Vi promenerade längs med vattnet bort en bit och hoppade sedan på en sån där turistbåt med guide och åkte runt lite i det fina vädret.
Vi hoppade av i Nyhavn igen och haffade oss en plats på en av alla uteserveringar. Solen stekte verkligen och det var fullt med folk. Vi fick tillslut plats på en as bra plats, ett bord för två längs med en husvägg och solen stod rakt på himlen. Perfekt!
Där satt vi och bara njöt, pratade och drack gott i några timmar. Tills vi blev hungriga och hoppade över till uteserveringen bredvid. Det var en italiensk restaurang och det fick bli våran lunch/middag.
Jag ville faktiskt inte åka därifrån, alls. Jag tror att jag blev lite kär i Nyhavn ♥






Helgen i sin korthet!

Det känns som att allt går i ett. Visst är det så ibland?
Jag börjar känna mig bättre, äntligen. Och snart ska jag börja träna. Träna tills jag dör. Så taggad är jag faktiskt!
Har haft en väldigt bra helg men den gick på tok för snabbt. Har tagit det lugnt eftersom jag fortfarande inte känt mig bra men det har ändå varit en bra helg. Var hemma med mamma och pappa i fredags, åt grillat och kollade på Lets dance. Senare kom Mikael och jag somnade som en stock haha.
Igår åkte vi till Tjörn och tog en go promenad, det var ju trots allt sol. Vi åt massa god mat, drack gott vin och hade en myskväll som slutade med Polisskolan. Grym är den!
Idag har jag varit med mamma på morfars grav, vi planterade och gjorde fint hos honom.
Efter det har vi bara varit hemma. Ätit grillat igen, fy fan vad gott det är och nu har det blivit dags att krypa ner och sova för min del.
Köpenhamnbilder kommer. I promise!


RSS 2.0