Den som väntar på något gott...

Vet att inlägget om Köpenhamn är efterlängtat men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, heter det inte så? Jag är otroligt trött och har inte känt mig bra idag :(
Så jag sitter i sängen redo för att krypa ner ordentligt och sova. Imorgon börjar jag inte så hysteriskt tidigt utan skall infinna mig på jobbet ca 6:45. Galet att jag ser det som en liten sovmorgon, haha. Vad skadad jag blivit!
Om jag inte känner mig bättre imorgon så får jag ringa till vårdcentralen igen. Såhär kan vi inte ha det nu! Jag vill träna, träna, träna. Tror ingen förstår hur tränings-sugen jag är faktiskt.
Nej, nu går mina ögon i kors. Det är dags att sova! Jag har i alla fall fått över bilderna till datorn, dom som vi tog när vi var i Köpenhamn och Nyhavn. Det är ju ett steg rätt riktning! Ni får en pussbild på mig och Mikael så länge. Enjoy! ♥


Helt otroligt, korn-blått!

Och bara för att det är så vårigt så blir jag sådär extra shopping-sugen!
Vill ha en massa fina vår och sommarplagg nu nu nu. Har fastnat för korn-blått. Superfint!
Och det är helt otroligt att jag fastnat för en färg. Har nog aldrig hänt innan, förutom då jag var liten och var en riktigt rosa tjej. I alla fall ett tag.


Varmt, på riktigt!

Sitter på kontoret och bara längtar ut. Var ute en snabbis och köpte lunch förut och hjälp vad varmt det var! Termometern i bilen visa mellan 17 och 18 grader, my god! Hur skönt är inte det då? Själv så hade jag bara tröja på mig när jag klev ut, alldeles lagom. Dock var det ganska kallt imorse men riktigt, riktigt skönt nu. Äntligen är det vår, på riktigt! I love it!
dock slutar jag inte förrän sent i eftermiddag, så jag hinner la inte njuta så mycket av värmen idag. Får vänta några dagar. Det kanske håller i sig till helgen? Haha, det är tisdag och jag tänker redan på helgen. Visst är det underbart!
Men faktum är att när man kommit halvvägs in på onsdagen, eller vid onsdag eftermiddag ungefär, då känner jag att det snart är helg. Då får jag lixom lite helg-feeling. Är det bara jag?
Jag tänkte berätta om helgen men får göra det ikväll, när jag har landat hemma lite granna. Idag är jag och mamsen ensamma hemma och kommer att vara det enda fram till helgen. Pappa är i Danmark och jobbar, han åkte imorse. Mikael är ju i Stockholm några dagar och jobbar han också så då blev det bara jag och mamma kvar. Skönt! Idag skall vi ha tacos-tisdag (Ja, det är jag som döpt det till det, borde bli obligatoriskt). Skall bli otroligt gott. Jag har laddat hela dagen inför det, haha. Är riktigt sugen!
Ville mest bara kika in och säga hej. Vi hörs sedan!


Berättar mer imorgon!..

Det får blir ett super-kort-mega-snabbt inlägg nu. Det är nämligen dags att släcka lampan, stänga av datorn och säga hej till John blund. Började tidigt idag och börjat tidigt imorgon. Fick inte riktigt den sömnen som jag behövde inatt dock men det är lugnt. Jag har lärt mig, eller håller på att lära mig, att inte stressa upp mig över sådant. Förr kunde jag bli superstressad av att jag tex, inte kunde somna. Eller av att jag vaknade flera gånger på natten. Det sista alternativet stressar mig fortfarande. Men jag jobbar på det! Det är ju inte mer än att man får ta igen den sömnen en annan natt, helt enkelt. Typ som den natten jag har framför mig nu. Fy tusan vad jag ska sova!
Jobbade 6-18 idag och jag jobbar 6-16:30 imorgon, puh, snacka om rivstart! Som ni då förstår var jag tillbaka på jobbet idag. Otroligt skönt, tyckte jag.
Jag har en hel helg att berätta om och visa bilder ifrån. I lördags tog nämligen jag och Mikael X2000 ner till Köpenhamn och tillbringade dagen, natten och hela söndagen där. Helt jävla underbart! (För att sammanfatta hela helgen i ett ord.)
Så, mina vänner. Jag får berätta om våran alldeles perfekta helg i Köpenhamn och Nyhavn en annan dag.
Som tex imorgon. Efter jobbet imorgon åker jag hem till Lilleby. Känns bra att kunna säga/skriva så. Jag har nämligen flyttat idag. Hem, till mamma och pappa. Det har nämligen blivit dags att stamrenovera och få nytt badrum. Så, jag kommer att bo här en hel del. Mikael jobbar i Stockholm några dagar nu men sen får vi se om han också tar sitt lilla pick och pack och gör oss sällskap här.
För min del känns det bara kul och mysigt.
Och imorgon åker pappa till Danmark för att jobba. Så det blir jag och mamma! Och vovven såklart.
Kan även avslöja att det vankas tacos till middag. Perfekt!
Vi hörs.

Det är ju trots allt löning och vår!



För första gången...

Idag är första gången, för i år, som jag sitter ute i solen och bloggar. Halleluja! Våren har ju verkligen kommit hit på riktigt nu och det verkar som att den är här för att stanna. Jag längtar faktiskt till sommaren och semestern men det är allt ett tag kvar tills dess. Nu får vi väl ha en härlig vår först! Helt i sin ordning.
Det är också första gången, inte bara för i år utan för första gången i hela mitt liv dricker jag fläderbloms-te. Jag inbillar mig att det är hur nyttigt som helst, det sa i alla fall farmor när hon gav två påsar till mig för provsmakning.
Tydligen drack dom alltid det som barn då dom var sjuka eller förkylda, det var en del av deras "hemma-apotek".
Och faktiskt, efter att ha druckit lite mer än halva koppen så kan jag konstatera att det till och med smakar nyttigt. Det var inte speciellt gott men det smakade inte äckligt heller. Så, nu har vi löst den biten också!
Jag är faktiskt hemma i huset, sitter ute på altanen fullt påpälsad med hunden bredvid mig. Vi är soldyrkare båda två, så vi trivs just nu. Dock blåste det lite här på baksidan men med en massa filtar så blev det riktigt skönt.
Jag känner mig piggare och bättre idag också, så otroligt skönt. Jag känner, för första gången på en hel evighet, att det går framåt. Att "sjukan" är på väg bort. Hoppas det förblir så! Jag behöver verkligen bli frisk nu.
Vi åker ju till Köpenhamn på lördag, det ska bli så otroligt kul och mysigt. Den här resan bokade vi ju för ett tag sedan så den är efterlängtad. Jag älskar att ha saker att se fram emot!
Förövrigt så kommer mitt gamla hem, här i huset, att bli mitt nya hem ett litet tag. På måndag börjar nämligen renoveringen av vårat badrum, då river dom både väggar och golv. Precis allt skall ut!
Sedan skall det in en massa nytt, det kommer ju bli så otroligt fint när det är färdigt men jag ser inte fram emot resan dit. Jag är inte den som är okej med att ha en barack på gården som toalett och dusch i en 6-7 veckors period. Så ja kommer helt enkelt att hålla till här hemma hos min bästa mamma och pappa. I alla fall under den värsta perioden! Vi kommer inte helöler att ha något vatten i köket under den här tiden. Så vardagen blir lixom jobbig.
Nu skall jag strax gå en liten promenix med vovven. Vi hörs!

Television

Ligger i soffan och har sällskap av min stora, fluffiga kudde och Top model! Bra tisdag med andra ord. Har längtat en hel vecka, har verkligen fastnat för Top model den här gången.
Efter detta avsnittet tänkte jag ge, Lyckan i LA, en andra chans. Vet inte vad jag tyckte om programmet förra gången men så är det väl nästan varje gång man ser första avsnittet av något. Dom gör alltid tok-mycket reklam innan det är premiär och då tror jag att man bygger upp en massa förväntningar.
Nu blev det här värsta tv-inlägget men det är precis så som min kväll ser ut. Och jag har inget emot det, alls!

Crunchmüsli - LCHF

Innan jag bäddar ner mig i soffan så tänkte jag lägga upp receptet på min crunch-müsli som jag gjorde förut. Har inte ätit den tillsammans med yogurt än men jag tjuvsmakade innan jag hällde i den i burken och den smakade riktigt gott. Kommer funka fint till mina frukostar framöver.
Receptet hittade jag på en av alla bloggar jag läser men jag valde, som vanligt, att göra om det till mitt egna med en gång. Det skulle vara mörk choklad i müslin ifrån början, hackad i mindre bitar men jag tycker det blir onödiga kolhydrater, så jag hoppade över det. Den chokladen kan man njuta av tillsammans med en kopp te en annan gång istället :)

Crunchmüsli ca 4dl

1½ dl grovt hackade hasselnötter (Jag körde mina en snabbis i mixern)
½ dl pumpakärnor
1½ msk sesamfrön
1½ msk kokosflingor
2 msk kokosfett (jag tog en msk med smak och en msk utan smak)
Knappt 1dl mandelmjöl
Knappt 1 tsk kanel

½ tsk vaniljpulver
Istället för 1½ msk honung valde jag att ringla över lite Avage sirap. (GI-sirap som många kallar den)

Hällde även i ca ½ dl kokos-chips


Rosta hasselnötter, pumpakärnor, sesamfrön och kokosflingor i stekpanna på medelvärme tills kokosen börjar få lite färg. Rör om så att det inte bränns. Häll upp blandningen på fat och torka ur pannan. Ställ sedan tillbaka pannan på medelvärme och häll i kokosfettet och låt smälta. Häll sedan i nötblandningen och mandelmjöl samt kanel, vaniljpulver och avage sirap. Rör om så allt blandas och "crunchas" i ett par minuter.
Häll sedan upp din müsli på ett fat eller en plåt och låt den svalna helt innan du häller i den i en burk.


Detta får bli min frukost imorgon, mums!


Kesoplättar - LCHF


Provade att göra kesoplättar till frukost/lunch imorse. Det var otroligt enkelt att blanda ihop smeten men precis som med andra lchf-plättar jag provat var dom otroligt svåra att steka, tycker jag. Jag hade i en liten klick kokosfett (den med smak) i min smet, knappt en tesked, dessutom gjorde jag halva receptet. Jag provade först att steka i lite kokosfett men bytte sedan till smör. Enbart för att testa!
Dom är otroligt goda i smaken och nyttiga som tusan. Dom innehåller knappt några kolhydrater alls (kolhydraterna kommer ifrån keson) utan är istället fulla med protein och fibrer. Men jag tycker dom är svåra att steka så det får jag nog träna på i framtiden. Första plätten fick jag slänga, haha. Den gick inte att äta! Det var lixom bara en klump av smet. Men om jag inte är helt ute och cyklar så brukar alltid den första man steker bli lite konstig, inte sant? Om inte annat så skyller jag på det.

Till detta gjorde jag en hallonpuré. Jag vill nog hellre kalla det för hallonsylt eller mosade hallon men puré låter ju lite lyxigare. Jag värmde hallon i en kastrull tillsammans med lite vatten. Mosade dom och tillsatte lite vaniljpulver samt stevia (sötningsmedel). Blev supergott! Blev inte riktigt mätt på mina så kallade plättar så resten av hallonpurén blandade jag tillsammans med lite turkisk yoghurt. Otroligt gott!
Hade lite energi i förmiddags, därför fick det bli plättar till frukost. Men nu sitter jag i soffan och är supertrött, igen. Skall nog bädda ner mig och kolla lite på tv. Vila en stund!
Lägger upp ett recept på en crunch-müsli lite senare också. Den blev supergod! (Hade som sagt energi tidigare idag)

En ny smoothie

God morgon! För dom som jobba är det ju snart dags för lunch. Skälv sitter jag och väntar på frukost. Den står en stund i frysen eftersom den inte var lika god ljummen. Jag provar en ny smoothie idag och än så länge, förutom att den var ljummen så verkar den god! Den är gjord på kokosgrädde, typ som kokosmjölk, den är alltså helt laktosfri. Sedan hade jag i hallon, några gojibär, vaniljpulver och lite, lite sötning. I med allting i mixern och 'svosch' så hade jag en smoothie. Den doftar gott av kokos! Tror att den kommer mätta riktigt bra. Vi får se!
Jag kan ibland tänka på skillnaden, hur jag gör smoothie nu och förr. Förr hade jag alltid i en massa bär, vaniljyoghurt och mjölk samt florsocker. En ganska så rejäl sockerbomb alltså. Till skillnad från den som jag gjorde idag. Den mättar dessutom mycket mer och båda sorterna är goda! Just sayin'.
Förövrigt är det en ganska tråkig fredag idag, det är lixom helt dimmigt och grått ute. Har inte ens brytt mig om att kolla på termometern. Min tanke är hur som helst att ta en liten promenad idag. Läkaren rekommenderade det och jag kan ju inte annat än att hålla med om att det låter klokt. I lugn takt och så får jag i mig luft! Toppen. 
Så kanske man kan bli frisk också?
Jag var som sagt hos läkaren idag och det var inte allt som stod bra till. Vi väntar på provsvar, antar att jag får dom i början på nästa vecka. Så får vi helt enkelt se vad dom händer sen. Jag hoppas såklart på att proverna inte ska visa någonting och att jag blir frisk snart. Jag är så tränings-sugen att jag snart spricker. Jag skulle till och med kunna tänka mig att gå och jogga, DÅ är jag sugen. Men jag vill verkligen träna nu. Det är inte roligt det här.
Men jag biter ihop lite till och kommer köra järnet när jag blir en friskis!

Nu tänkte jag hugga in på min smoothie. Vi hörs lite senare.


Dessa skorna får gärna kliva in i garderoben

Hittade ett par skor som skulle få kliva in i min garderob, utan att jag hade klagat eller sagt emot alltså.
Satt och kollade runt lite förut. Men energin är inte riktigt med mig så jag kollade inte med någon direkt entusiasm. Dessa såg sköna ut och var helt enkelt snygga. Punkt slut.
Hittade dom på nelly.com förresten och tycker du som jag så blir dom dina för 449kr.



Celsius

Måste dela med mig av dagens middag. Vi åt tunnbrödsrulle med mos! Hur gott som helst. Det var såkart korv och gurkmajonäs i också men det blir för långt då, namnet på rätten alltså. Man säger väl bara så, tunnbrödsrulle med mos? Hur som helst, ni fattar vad jag menar.
Så, hur lyckades jag nu äta den här rätten med knappt några kolisar alls? Det är ju både bröd och potatismos?
Let me tell ya. Ni som är med i lågkolhydratskostsvängen, hjälp, är det ens ett ord? Nu blev det det. Ni har säkert sett pasta-receptet som florerar runt på lite olika bloggar och hemsidor? Jag provade att göra pasta av det i förra veckan och det var helt okej. Men jag hade även då läst att folk provat att göra tortillabröd/wraps och tunnbröd av det. Så detta provade jag idag! Det är väldigt enkelt att göra och går ganska så snabbt. Det är ju bra alla gånger.
Till detta gjorde vi blomkålsmos och smakade en ny chorizokorv med 95% kötthalt, otroligt god! Gurkmajonäsen blandade jag ihop som vanligt och fy tusan vad bra det blev men jäklar vad mätt man blev! Vi blev helt förvånade båda två. Vi orkade en var. Sen var det stopp! Hur bra som helst.
Så, det blev lite bröd över som jag tänkte ta till frukost imorgon. Så ser vi om det även håller som frukost bröd. Eftersom det var så otroligt mättande passar det ju perfekt som frukost.
Vill ni ha receptet? Säg då till, annars håller jag det för mig själv. Mohaha.
Nu gör jag detta inlägget helt matrelaterat, så dom som inte är intresserade kan solla bort det.
Då vi var och handlade förut hittade jag vitamin/energidrycken Celsius i drick-kylen. Kanon tänkte jag, vi provar! Sagt och gjort. Vi tog smaken Lime/Citron eftersom jag hört att den ska vara godast. Självklart är smaken som baken men i den kylen fanns typ 5 olika smaker så jag var glad att jag hade någonting att gå efter.
Vet inte om ni har hört talas om den? Jag tänkte läsa lite mer om den. Men den ska tydligen hjälpa förbränningen på traven. Den innehåller 2 kolhydrater och en jädrans massa koffein och vitaminer. Lite mineraler och annat smått och gott. Den är sötad och smaksatt med natruliga ämnen, står det på förpackningen. Jag har inte läst så mycket om den som sagt utan ville mest bara prova. Har läst att lchf:are provat den och då blir jag ju såklart nyfiken. När man dricker den så höjer den kroppstemperaturen och därför förbränner du lite extra kalorier. Jag kände ingen direkt skillnad om jag ska vara ärlig. Sedan satt jag ju i och för sig och kände efter hela tiden, haha. Typiskt mig att göra så bara för att jag vet att den ska höja temperaturen. Dock hade jag ju redan feber, så jag vet inte men den var helt klart god att dricka och funkar det så är det klockrent. Jag dricker hellre en sådan ibland än "vanlig" läsk. Sen slog det mig att den kommer ju vara perfekt att blanda drinkar med. Men det tar vi i ett annat kapitel, haha.
Den finns hur som helst i en väldans massa smaker och jag tänker läsa lite mer om den här drycken. Vet att den säljs på gym! Och många tar den i samband med träning för att förbränna ytterligare.

Ni får ursäkta mina fula naglar. Då syftar jag på nagellacket.


Litet kliv för mänskligheten, stort kliv för Lina!

Sitter som en död i min fåtölj. Det kan vara ett av dom sämsta uttrycken jag använder mig av, kan jag själv tycka. Men jag har verkligen noll energi, är faktiskt riktigt trött för att vara ärlig. Det är inte roligt längre!
Men jag har ju märkt att det inte hjälper att klaga, not at all, så jag ska försöka sluta. Koncentrera mig på att bli frisk istället.
Jag skall nog snart krypa ner i sängen. Behöver vila! Men först skall jag kika runt på lite olika bloggar, tända mina nya ljus i fönstret och såklart skriva klart mitt egna inlägg.

Det har varit en riktig toppen-måndag idag! Ja, man kan ha sådana dagar trots att det är måndag. Jag brukar inte ha den där klassiska måndags-ångesten. Vet att många lider av den men jag trivs på mitt jobb! Så även om det såklart är jobbigt att gå upp tidigt, måndag morgon så gör det mig lixom inget. Veckan går så snabbt ändå så det är snart helg igen. Visst är det så?
Men just idag ringde inte klockan så tidigt. Vi hade ställt den på kl 8. Sådär alldeles lagom. Det känns som att dagen varit jättelång bara för att man gick upp i tid trots att man varit hemma hela dagen. För det är precis vad vi varit. Både jag och Mikael. Han tog resten av dagen ledigt och har varit med mig precis hela dagen. Hur mysigt som helst!
Dock har vi umgåtts med min feber också men i början av inlägget så kom jag fram till att inte prata något sjuksnack så, glöm att jag skrev det.
Det har ju varit riktigt grymt väder idag så jag har suttit en hel del ute på balkongen och sugit i mig D-vitaminer och energi ifrån solen. Vet inte om jag lyckades med det, faktiskt. Men skönt var det! Ett tag vart det riktigt varmt, hur gott som helst. Så medans Mikael satt inne och spelade datorspel så satt jag och läste min bok, ute i solen. Precis så som det brukar vara!
Vi åkte iväg en liten sväng på dagen, kanske därför jag är helt slut nu. Nej, det går inget vidare med att inte prata sjuksnack. Ni får nog stå ut! Vi var ute efter ett bord till våran balkong men det var såklart slutsålt så det blev inget med det. Dock så fick vi handlat lite mat och tog oss även en sväng till hälsokostbutiken för att köpa cocosnötsolja. Det var dags att prova det! Än så länge är vi riktigt nöjda med det.
Det blev också nya ljus och en ny blomma till fönstret i vardagsrummet. Så himla fint!
Ett litet kliv för mänskligheten men ett stort kliv för Lina. Jag bytta ut mina svarta blockljus mot vita och köpte en vit blomma. Vitt, vitt, vitt. Det är inte illa! Riktigt fint.
Mikael köpte lite frön som han sådde, får se om det blir någonting av det! Tanken är att det ska bli chili och gräslök iallfall.
Värst vad långt inlägget blev. Avslutar med en bild på mitt fina fönster i vardagsrummet.





Piffat upp hemma

Det slog mig nu att jag inte bloggat på hela helgen, vad hände där egentligen? Jo, det som hände var att jag låg med feber i helgen också. Det händer ju inte supermycket när man är sjuk. Därav inget bloggande! Men det har trots febern, som jag förövrigt är oerhört trött på vid det här laget, varit en bra helg.
Jag har haft min Mikael hemma hela helgen och det uppskattas ♥
I fredags tog vi oss till affären för att köpa fredagens middag. Det blev tapas! Vi plockade helt enkelt saker som vi tycker om, det var allt ifrån fetaost till kalkonpastrami till västkustsallad. Det blev en himla blandning men otroligt gott. Det slog mig då att väljer man bara bort brödet så är det ju inga som helst problem att få ihop en lchf-tapas. Lite goda ostar och rostbiff mm blev ju perfekt. Så vi satt och plockade en stund tills vi helt enkelt inte fick i oss mer. Gott!
Efter det hade vi bara en myskväll. Gick och la oss ganska tidigt. Lördagen var en riktigt bra lördag. Killarna och jag käkade världsgod tacos och kollade på mello. Det var riktigt trevligt och framför allt gott med tacos. Jag har verkligen fastnat för det! MUMS. Det var otroligt skönt att få lite sällskap också. Guld!
Igår var en sådan dag där jag gick runt och plockade lite här och lite där, ungefär hela dagen. Visst har man sånna dagar ibland? Jag tröttnade på hur det såg ut i våra fönster och gjorde helt enkelt om där. Sedan passade jag på att byta plats på lite fåtöljer mm i vardagsrummet. Blev riktigt bra!
Så nu sitter jag, i den fåtöljen jag brukar sitta i när jag inte umgås med soffan, på andra sidan vardagsrummet. Vilket lyft! Haha. Jag ska känna lite på det men det blev nog mycet bättre såhär. Nu har jag nämligen ett litet bord bredvid mig med lampa och en ljuslykta bla där jag även kan ställa min te-kopp på. Perfekt!
Så, här sitter jag nu i fåtöljen med en kopp te bredvid mig. Kanon!
Jag slyttade även om lite grejer i sovrummet och även om jag inte gjorde något stort så gjorde det sån stor skillnad. Tänk vad lite förändring kan göra. Igårkväll var jag helt kär i våran lägenhet och hur underbart är inte det?
Vi hann också med en promenad i det sköna vädret. Börjar ju bli riktigt varmt ute nu. Hurra! Sedan provade jag att göra lchf-paj för första gången. Alltså en matpaj. Den blev supergod! Kan slänga upp receptet sedan, om ni vill.

Jag har faktiskt lyxen att ha Mikael hemma hos mig en stund på förmiddagen idag. Även om vi just nu umgås med varsin datorn så är det mycket roligare att ha någon hemma.
Vi väntar på två gubbar som ska komma och göra en syn, på våran lägenhet. Det är inför renoveringen av vårat badrum. Dom skulle dyka upp allt ifrån kl 8 till kl 13. Så här sitter vi nu och väntar.
Vi ställde klockan på 8, skönt att komma upp i tid faktiskt. Det är snart våran tur, det lät som att dom kom till våran trappuppgång för en liten stund sedan.
Vi hörs om en stund igen!




Lunch a la paleo i Köpenhamn

Det känns ju på tok för sent att säga god morgon men för mig känns det fortfarande som morgon eftersom jag klev upp och åt frukost för bara en liten stund sedan.
Jag tog mig en lång sovmorgon idag också med tanken om att jag skulle sova bort min sjuka. Det känns lite bättre idag så jag kanske håller på att lyckas?
Jag har hur som helst bäddat ner mig i soffan och kollar runt både på datorn och tvn. Trillade in på kostdoktorn.se och såg hans senaste inlägg om att det öppnat en Paleo-restaurang i Köpenhamn. Det passar ju perfekt!
Mikael beställde ju våran Köpenhamn-resa igårkväll. Så jag har redan bestämt att det är där vi ska äta våran lunch när vi kommer fram. Skall bli kul! Jag har läst igenom menyn några gånger nu och har nog redan bestämt mig för vad jag ska äta, haha. Blir bra! Är även nyfiken på kokosvattnet, har tänkt flera gånger att jag ska beställa det och prova men får aldrig riktigt tummen ur. Idag hade jag dock tänkt att lägga en beställning på lchfbutiken.se jag behöver fylla på vårat förråd lite och är lite nyfiken på att prova nya saker.
Behöver även köpa en ny burk med D-vitamin till oss, den är hel slut och eftersom våren inte riktigt vill titta fram än så får det bli en burk till.
Annars så känns det som en helt okej fredag. Jag hoppas på att kunna vila mig pigg under dagen så att jag mår lite bättre och känner mig piggare under helgen.
Så, det är inte så mycket som står på schemat idag egentligen. Baka chokladbollar om jag orkar! Det är ju såklart inet måste, får se om jag känner för det sen. Sen blir det någon god mat ikväll, jag är så otroligt sugen på att gå ut och äta. Jag är alltid restaurang sugen. Jag älskar att gå ut och äta! Inte bara maten utan atmosfären som finns i restaurangmiljön. I love it!
Men vi får se hur jag mår helt enkelt. Annars är det gott att ta take away med sig hem och mysa med tända ljus också. Eller helt enkelt laga nånting gott själv! Vi får se.
Vi hörs om en stund!

Chokladbollar a la LCHF

Receptet hittade jag på en blogg jag börjat läsa. Än så länge så tycker jag om den och klickar in på den lite då och då. Är ni nyfikna så hittar ni den här.

Chokladbollar a la lchf!

28 stycken

100 g smör
100 g kokosflingor + flingor att rulla i
150 g mandelmjöl el hasselnötmjöl
2-3 msk ekologisk kakao
ev 2 msk starkt kaffe
+ ev sötning, jag hade 0,5 dl sukrin i

Blanda rumsvarmt smör och ev sötning med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop! Rulla små bollar och rulla i kokosflingor och ställ sedan kallt!

Per bit: 81 kcal, 1 g protein, 0 g kolhydrater, 7 g fett


Köpenhamn it is!

Jag är just nu en otroligt glad tjej, trots att det gör ont i mina öron. Det kom igår det där.. Men jag tänker inte skriva om det tråkiga nu utan om en helt annan grej som faktiskt är helt sjukt bra!
Mikael sitter nämligen borta vid sin dator och bokar en massa saker åt oss. Det blir första klass ner till Köpenhamn, en hotellnatt i ett superfint rum på ett av deras Scandic som ligger i centrum och sedan första klass hem igen. Hur bra låter inte det? Det skall bli så himla roligt. Vi åker mellan lördag och söndag och jag längtar redan.
Vi åker om två helger. Kommer bli kanon!
Det blir alltså i slutet av Mars och jag hoppas ju på att våren har landat i Köpenhamn då. Det är min tanke!
Bra, bra, bra!

En annan sak som verkar bra är ett recept på chokladbollar som jag har hittat. Haha, här byter vi riktning hej vilt.
Jag tänkte kanske, om jag orkar, prova dom imorgon.
Receptet får ni av mig sålänge. Ifall ni harmer ork än mig och kan prova dom!
Annars så har det blivit dags att krypa ner under täcket. Helt enkelt ta det stora klivet ifrån soffan till sängen.
Mikael skruvade ihop crosstrainern förut, ser riktigt bra ut. Så inatt tänkte jag att jag sover bort allting som har sjukdomar att göra så kanske jag kan umgås lite med crosstrainern imorgon!
Vi var på husmöte förut. Hade hellret spenderat dom två timmarna av mitt liv i soffan men jag följde ändå med och lyssnade på informationen. Det är nämligen så att vi ska få ett nytt badrum. Väldigt kul! Men inte resan dit. Dom säger att det ska 6-7 veckor och det hoppas jag verkligen att dom håller!
Så vi har en jobbig period framför oss nu men antagligen drabbas vi inte så mycket eftersom vi båda jobbar på dagarna. Men sen när det är klart, då jäklar. Då ska jag bjuda in och ha badrums-party!
Kommer bli så sjukt snyggt att jag antagligen kommer vilja flytta in i badrummet, hihi.
Nu blir det sängen! Hörs imorgon

Enkel lunch - LCHF

När vi la om kosten minns jag riktigt hur svårt det var att ersätta potatis, pasta och ris. När det var dags att laga mat fick jag nästan hjärnsläpp varje gång. "Vad fan ska vi ha till?" Så lät det nästan varje gång.
Jag var så otroligt inprintad och van vid att man alltid måste ha något mer än grönsaker till maten.
Så, vi började lite smått med sallad. Det funkar ju alltid. Grönsallad med olika grönsaker i ni vet. Men det höll ju inte så länge. Jag blev lite trött på sallad och var ju tvungen att prova nya saker. Grönsaker på olika sätt och i olika former.
När man berättar att man äter lågkolhydratskost eller LCHF så kommer två frågor med en gång. "Vad äter du till frukost?" och "Vad äter ni istället för pasta och ris?". I början tyckte jag det var svårt att bräda pastan och riset med min lilla grönsallad. Men nu idag är det tvärtom. Nu har jag provat en hel del olika varianter och alternativ och det mesta är helt otroligt gott. Självklart är det lite svårt ibland för man jämför alltid med det "riktiga" alternativet och då har man ganska höga förväntningar. Det går inte att jämföra kolhydratsbomber med lågkolhydratsalternativ. Punkt slut.
Numera älskar jag blomkålsmos, det är helt otroligt gott. Kanske till och med bättre än potatismos! Broccoli i alla former är supergott. Vanlig kokt broccoli, broccoligratäng med lite goda tillbehör, wokad broccoli, jag kan hålla på en stund till.. Såklart en vanlig grönsallad med massa goda grönsaker i, feta ost och någon god dressing. Någonting som jag verkligen fastnat för som är så gott att jag nästan dör varje gång vi äter det är, gräddstekt sambal vitkål. MY GOD vad gott och det funkar till det mesta. Kokt sparris med en klick smör på går också hem. Vi har provat att äta zucchini till köttfärsåsen, den skulle gestalta pasta. Det var absolut gott men vi kände att vi kan klara oss utan den och istället äta några andra, goda grönsaker till. Sedan har jag gjort en medelhavsgratäng med bla aubergine i, det är också supergott. Vi har även provat Sharitaki-nudlar som det heter. Dom kommer från Kina och är nästan helt smaklösa, genomskinliga men har en nudels konsistens. Gott! Men inget märkvärdigt.
Jag är nyfiken på att prova rättika-gratäng. Den är poppis i lchf-världen och ska påminna mycket om potatisgratäng. Den skall provas inom en snar framtid! Nåting annat jag vill prova är den nya, som inte är så ny längre, proteinpastan. Den finnas att beställa på carbzone.se.
Det här är bara några alternativ som jag gillar. Men numera behöver jag inte ens göra dessa alternativen. Ta min lunch idag till exempel. Då tog jag två hamburgare, två ostchips och två enkla tomater. Det blev ju en perfekt lunch! Man behöver inte alltid konstra till det. Det hade ju varit superjobbigt om jag behövt koka pasta eller potatos till lunchen idag tex. Tar ju lång tid!
Jag har läst lite lchf-bloggar och blivit inspirerad här under förmiddagen. Så kul!
Det är inte svårt att lägga om kosten, det är kul. Förresten har jag tappat flera cm runt midjan och magen nu, känns grymt!
Nu skall den där jäkla febern försvinna bara, så kan jag ta tag i grejer på riktigt sen!



Hamburgare a la LCHF

Här får ni ett enkelt, supergott recept på hamburgare!

Ingredienser:

800g köttfärs
4 st ägg
3 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor

Salt
Svartpeppar
Paprikapulver

Igår valde vi att inte baka några egna hamburgerbröd, det gör jag ju oftast annars men igår åt vi dom som man gör på Max. Har ni provat deras Low Carb burgare? Då har man salladsblad som hamburgerbröd istället. Låter kanske konstigt för vissa men det är faktiskt supergott. Blir lite kladdigt ibland men man behöver faktiskt inte ha bröd!
När jag körde ner till Småland för några helger sedan så stannade jag på Max i Halmstad och tog mig en sådan burgare. Riktigt smaskigt!
Till detta hade vi ostchips, dom blev supergoda och så hade vi såklart alla andra goda tillbehör till. Gott!

Crosstrainern skriker efter mig!

Ligger nerbäddad i soffan, igen. Det är jag, tvn, min gosiga filt och soffan som umgås idag. Det kan ju låta mysigt, en grå torsdag som denna men helt ärligt så är jag fruktansvärt trött på det här nu!
Jag vill jobba, träna, laga massa god mat, baka och göra saker, umgås! Men jag mår fortfarande inte bra och det suger.
Jag.är.så.trött.på.det.

Jag ska klaga lite till, sen slutar jag. Det står lixom en crosstrainer i vårat vardagsrum och bara väntar på mig! Den lixom skriker efter mig varje gång jag kollar på den. Just nu ligger jag med ryggen emot, så att jag inte ska behöva se den. Jag längtar riktigt efter att få träna ordentligt på den, eller med den kanske man säger. Den har ju ingen personlighet haha men ni fattar. Vi ska bli riktigt bra kompisar, jag och crosstrainern. Men för tillfället så har febern tagit crosstrainerns plats.
Ja, det kanske bara är jag som kan prata om både feber och tränings-maskiner som om dom hade personligheter, haha. Men, I guess thats me!
Jag tänker ha en riktig vilodag idag, för nu ska jag banne mig bli frisk!
Blir nog hemma imorgon också. Var hos läkaren igår han tyckte absolut att jag skulle tillåta mig själv att vara hemma veckan ut, kanske en dag eller två in i nästa vecka. Men jag får se!
Tänkte först att jag skulle jobba imorgon men jag får nog helt enkelt acceptera att jag är sjuk och VILA.
Började läsa min bok igår igen. Jag började på den för flera månader sedan men sen har jag låtit den ligga, jättelänge. Så jag kanske varierar lite mellan tvn och boken idag. Variation skall ju vara bra, sägs det!
Igår kom min prins hem. Min sambo alltså. Han har varit i Stockholm några dagar och jobbat så det var skönt att få hem honom. Vi gjorde egna hamburgare och ostchips till middag. Det blev supergott!
Jag har två uppdrag idag och det är att diska, det tråkigaste uppdraget någonsin men jag fixar det. Sedan tänkte jag skruva ihop crosstrainern så att den blir hel. Jag kanske blir frisk snabbare då och kan använda den?!
Vi hörs om en stund!
Förresten så åt jag värsta goda frukosten idag. Det är väl en sak som är "bra" när man är sjuk. Man hinner göra en ordentlig frukost.


I varsin säng, trots allt

Jag kanske inte är så mammig, trots allt? Sitter numera nerbäddad i min egna säng och inte i mammas. Hunden har mammas säng, jag har min. Svårare än så är det inte. Jag kom på att jag nog sover bättre i min säng, eller jag har nog inte riktigt bestämt mig än men jag tror allt att det får bli min egna säng inatt. Eller egentligen är det ju min gamla säng, min säng står ju hemma i lägenheten. Vad många alternativ jag hade helt plötsligt!
Men att sova i sängen går helt bort den här kvällen, jag ska ju upp i ottan och gå en morgonpromenix med hunden.
Måste bara få lätta mina tankar lite. Jag känner mig väldigt ensam just nu. Känner mig liten i det här stora huset. Jag har inte den där myskänslan som jag brukar ha när jag är hemma. Kanske borde krypa ner med hunden ändå? Haha.
Men hon knör så mycket när hon sover så det är inte klokt. Man kan tro att man delar säng med schäfer trots att hon bara är en liten terrier.
Egentligen vet jag att jag inte alls behöver känna mig ensam. Jag har ju henne! Min lilla loppa.
Det har blivit dags att tacka för idag och säga hej till John blund. (Malvina, Jan Blund haha!)
I min säng eller inte. Sova måste jag göra och jag tänker sova gott även om jag känner mig ensam. Försöka tänka på annat. Det händer så mycket hemskt runt omkring nu. Jag gillar det inte! Men vem gör det?
Jag skall tänka på min fina familj tills jag somnar!


Inte helt fel, för att vara måndag

Oj vad tidigt vi måste gå upp imorgon, min vovve och jag. Fast jag ska inte gå upp tidigare än vad jag gjorde idag, då ringde min klocka kl 5:00. Men det kommer kännas otroligt tidigt imorgon eftersom jag idag började kl 6 och imorgon börjar jag kl 7 men ändå ska upp, nästan samma tid.
Förstår ni vilken jobbig känsla? Haha, sånna här i-landsproblem lider jag av nästan varje dag. Puh!
Men jag tänker stänga ute den där "jobbiga" känslan en stund till. Jag sitter nämligen i soffan hemma i huset, hos mamma och pappa. Fast dom är inte här. Dom befinner sig på en kyssning till Åland, så roligt har dom. Så jag är hundvakt, hela kvällen idag och hela dagen till imorgonkväll. Fast jag jobbar hela dagen så farfar går med henne på dagen så tar jag över efter jobbet, helt enkelt.
Men vi hoppar inte dit än, jag tänker koncentrera mig på ikväll. Jag sitter här med nyfärgat hår och det känns helt underbart bra. Att bli av med utväxten är nått av det bästa som kan hända, såhär mitt i veckan höll jag på att säga men såhär en trist måndag.
Efter det värme jag lite thaimat som jag köpte med mig på vägen hem ifrån jobbet och snart är det dags att tända lite ljus och krypa ner i ett varmt bad. Hur bra låter det inte? AS BRA. Efter det skall jag och vovven krypa ner i mammas säng. Kalla mig töntig men jag älskar fortfarande att sova i mammas säng. Så himla mammig är jag ♥ Men det får man vara. Jag kommer nog alltid att vara en mammagris. Så enkelt är det!
Så ser min måndagskväll ut. Det skall klämmas in en till promenix med vovven också, innan jag hoppar i badet.
Vi hörs!

OPI-lack

Det har blivit dags att måla naglarna men först ett litet inlägg!
Det har varit en väldigt bra torsdag, som alla andra torsdagar. Förutom en dum sak, det blev ingen träning som vi hade planerat. Det körde helt enkelt ihop sig men det är inte hela världen, vi ska träna imorgon. Jag är så jäkla sugen på att komma igång igen, efter att ha varit sjuk i en hel evighet!
Jag känner mig fortfarande seg och inte helt hundra så min tanke var att gå en sväng på bandet alternativt crosstrainern och sen gymma lite på maskinerna. Då får jag inte upp min puls på samma sätt som på ett zumba-pass men rör ändå på mig. Om ni förstår! För jag vill inte köra stenhårt än, ska bli helt bra först. Det är min plan!
Imorgon har jag en himla go dag framför mig, jobbmässigt. Sitter på kontoret hela dagen, 9-14:30, perfekt fredag!
Om vi ska hoppa över till lite lchf-snack så kan jag berätta att jag åt pasta och köttfärssås till middag.
Väldigt gott faktiskt, hade inga direkta förväntningar på pastan så det blev väldigt bra.
Jag provade att göra den där lchf-pastan som snurrat runt bland en massa lchf-bloggar den senaste tiden. Det blev bra som pasta men frågan är om det inte blir bättre att ha som tortillas bröd eller tunnbröd.
Skall absolut prova att ha det som bröd, någon gång den kommande tiden. Har nämligen läst recept på det också och efter att ha gjort en laddning så kan jag nog tycka att det hellre ska ätas som bröd. Helt enkelt!
Recepet slänger jag upp, för er som vill prova. Det var otroligt enkelt att göra och innehåller endast 3 ingredienser. A piece of cake, alltså .
Tänkte också lägga upp en bild på lite härliga OPI-nagellack som jag inte hade tackat nej till. Inte allihopa men det glittriga längst ner i högra hörnet är superfint. Själv äger jag två lack ifrån OPI och är otroligt nöjd med dom.
Hade gärna köpt flera men det får bli en annan gång!
Idag blir det ett mörklila, är inte riktigt redo att sätta vårfärg på naglarna än.
En hemsk tanke slog mig idag och nu kommer säkert en del av er att skratta. Men det är faktiskt inte kul!
Jag har tre stycken jättefina, verkligen superfina nagellack som är typ, rosa och det ena är aprikos. Riktigt vår och sommarfint med andra ord. Nu råkar jag ha rött hår och idag slog det mig att det kommer att skära sig. Haha!
Jo, lite roligt är det. För vem fan tänker på sånt, nu? När våren knappt har börjat. Eller, vem tänker på sånt över huvud taget kanske? Men det bara slog mig. Mitt röda hår med dom fina rosa nagellacken går inte ihop. Antagligen får jag skita i det.
Behöve bara få det ur mig! Jag blev plötsligt otroligt trött, så nu är det naglarna som gäller sedan säääängen. Dock inte precis efter varandra för det blir aldrig bra. Man tror att man ska klara av det, så är man as försiktig, tills man smetar ut lacket på någon nagel och blir as irriterad, haha.
Nu räcker med nagel-snack!
Vi hörs.



RSS 2.0