Blandat ifrån jul, jobb och nyår

Tiden flygert förbi, vem är berred att hålla med? Jag tycker verkligen det uttrycket, om man nu kallar det så, stämmer som tusan.
Ibland, men bara ibland och vissa små stunder känns det som att tiden går otroligt långsamt men annars är det måndag och fredag precis hela tiden. Knepigt det där.
Men egentligen gör det inte så mycket för jag tycker att jag hänger med i tidens fart. Det går snabbt men det är okej. Jag har så många bra människor runt omkring mig som också hänger med och det är jag otroligt glad över!
Jag sitter väl med dessa tankarna nu eftersom det är nyårsafton imorgon. Helt galet, jag är faktiskt inte redo för det. Har det ens varit jul? Den försvann lika snabbt som den kom.. Fast längtan innan jul kändes låååång, ett tag.
Julen i sig, trots att den flög förbi var faktiskt alldeles underbar. Perfekt om man får säga så!
Är så himla nöjd med allting. Min otroligt fina familj som jag umgicks med alla dagarna i sträck, god mat, fin julgran och såklart helt grymma julklappar. Bortskämd till tusen av mina fina och jag älskar det. Dom är bäst!

Imorgon = nyår, som sagt. Käner mig inte alls taggad men jag vet att det kommer. När jag och Sofia tar första cidern och sminket åker på, då kommer jag bli partysugen. Det brukar iallafall gå till så!
Efter sminket och allt det där är det dags att äta middag med dom närmsta. Efter det kommer allt annat folk och en stor hemma fest står på schemat. Kommer bli grymt kul!
Just nu, i kontrast till hemmafesten sitter jag på kontoret. Yes, ni såg rätt. Lina på kontor, haha. Jag trivs faktiskt med det, tycker det är roligt. Det är väl kanske inte just kontoret som gör det utan arbetsuppgifterna.
Har haft en lugn fredag här. Jobbade nere på anläggningen 6-10 och gick sedan upp hit, till kontoret för att jobba 10:20 - 14:30, ungefär.
Så kommer mina dagar att se ut framöver. Jobba nere på anläggningen på morgonen och sedan göra eftermiddagen på kontoret. Dock inte alltid 6-14:30, tiderna varierar en massa. Vilket också är bra! :)
Nu, dags att jobba det sista. Sedan skall jag packa ihop mig, åkte vägen om systemet sedan tar jag helg. Ha ett bra avslut på året, 2011, allihopa. Hörs nästa år!

Här skall det rullas köttbullar som aldrig förr!

Nu skall det rullas köttbullar som aldrig förr, det kan jag lova! Har precis hittat ett recept på arla.se som jag tänkte använda mig av. Dock tänkte jag ha i lite kanel så att det blir riktiga jul-köttbullar. Smaskigt värre!
Nu återstår bara att se hur många som blir kvar till julbordet imorgon och hur många som slinker in i våra munnar, haha. Det är ju så otroligt gott med hemmagjorda köttbullar. Eller allt är väl egentligen gott, när man gör det själv?!

Dagen har hittills varit bra, trots att min hals is killing me. Vet inte vad den håller på med faktiskt, men den borde sluta genast. Vill inte sitta och ha ont på julafton direkt, inte imorgon heller för den delen. Våran jul börjar ju redan imorgon och det ska bli så himla underbart! Mina bästa från Småland kommer upp imorgon och då skall det ätas julbord och klä granen som är tradiotion.
Hur som helst, vi känner oss redo inför julen! Kom precis hem ifrån stan, där typ alla andra var. Det var mycket folk men vem hade trott nånting annat?
Vi blev hur som helst färdiga med det sista, skönt. Nu skall allting bara slås in men det är ju lite mysigt det med. På med julmusiken så kör vi!
Men först, köttbullar.
Ha en go torsdag och en riktigt god jul om vi inte hörs mer!

Liseberg, födelsedag och väskor!

Jag håller fast vid att komma med ett inlägg en gång i veckan. Känns kanske lagom så?
Det känns som att jag inte gör nånting annat än att jobba. Det är väl så när man äntligen fått heltid igen, till och med mer än heltid vissa veckor?!. Men det känns bra, har varit fruktansvärt trött denna veckan bara. 
Det har varit full rulle enda sen en vecka tillbaka!
Helgen var fullspäckad med att fira mig, både lördagen och söndagen. I fredags hade jag min värsta dag hitills i mitt liv, haha inte riktigt men nästan. Då tänker jag inte på dom operationer jag gjort i magen iosv, för dom är såklart värst. Men att en vanlig dag kan bli så snurrig är ju helt otroligt. Klockan ringde inte på morgonen (läs den jävla telefonen) så jag vaknade av mig själv med en otroligt konstig känsla i magen, det var nånting som inte stämde. Mycket riktigt, jag skulle ha klivit upp 30 minuter tidigare. Så jag flyger som en kanonkula upp ur sängen samtidigt som jag skriker: Faaaaaaaaan. Min söta lilla sambo som låg och sov bredvid mig blev vettskrämd och fattade inte vad som hände. Stackare haha! Det är väl kanske inte det bästa uppvaknandet, att ens flickvän skriker FAN kl 05:30 på morgonen. 
Men jag tog mig till jobbet och var där i ganska bra tid ändå. Fredagen fortsatte i halvt kaos och jag ville bara åka hem och dra täcket över huvudet. Men icke, efter jobbet skulle jag hämta upp Madde på centralen. Hon hade kommit med tåget och stog där så snällt och väntade på mig. 
Vi åkte vägen om systemet, där min kaos-fredag fortsatte, handlade mat och landade sedan hemma i lägenheten. Puh! Tur att hon kom och höll koll på mig. Det var stressande att ha en dålig dag.
Men kvällen blev desto bättre med en massa mys och oändligt mycket snack med min Madde.
Lördagen bestod av mera mys och firande av mig med kompisarna. Vi var 8 stycken som tog lite bubbel och gott hos oss innan vi åkte till restaurang Taras, där jag bokat bord. 
Supergod mat, dit kommer vi absolut att gå igen!
Efter några timmar där, åkte vi faktiskt tillbaka hit, allihopa. Det var dags för efterrätts-efterfest. Väldigt lyckat!
Hade tre favoriter sovandes hos mig natten mellan lördag och söndag, hur bra var inte det?
Både Mikael, fast han bor ju här så den var väl inte så otippad kanske, Sofia och Madde. Mys!
Söndagen gick åt till att förberreda inför middagen jag skulle ha på kvällen. Det var familjens tur att fira mig nu. Det blev också riktigt lyckat och jag är så nöjd med helgen. Tack allihopa!

I måndags var det så äntligen dags för ett besök på Liseberg. Det är faktiskt, hur lite du än vill det älskling, tradition att gå dit nån gång innan jul. Det är ju så otroligt mysigt och vackert där inne. 
Även om det är i stort sett samma varje år så tycker jag allt att minst ett besök skall göras. 
Förutom att det är mysigt hade vi en annan anledning till att gå dit, just i måndags. Sofia, min fina isprinsessa och hennes konståkningslag var med på Lisebergs juluppvisning och åkte ett program. Så otroligt duktiga, som alltid och Sofia var finast på isen! Är så stolt, hihi.

Igår var det dagen med stort D. Min födelsedag, precis hela dagen! Jag blev uppvaktad redan kl 04:50 på morgonen, haha, det är inte alla som blir det. Har nog aldrig blivit väckt så tidigt innan. När jag bodde hemma och mina päron eller bror skulle upp och jobba tidigt, sparade vi morgonsången (mot mina protester såklart) och sjöng på kvällen istället. Men micke, min andra halva, ställde allt sin klocka tidigt för att sjunga en trudilutt och ge mig ett paket. Ett paket som jag blev otroligt glad över! Hade önskat mig en väska ifrån Billabong, äkta läder med en massa dragkedjor och så satans snygg. Tack igen!
Jobbade hela dagen och det gick också bra, ingen kaos-tisdag som i fredags..
Hämtade upp min älskling, som gick tidigare ifrån jobbet för min skull och så åkte vi och handlade. Det var ju jag som hade fått bestämma middag, så gissa tre gånger vad vi åt?
HAMBURGARE, haha.
Otroligt gott och med lite cider till. Fick en present till på kvällen, mina underbara nära och kära ringde mig om vartannat och jag känner mig otroligt nöjd med att ha fyllt 21! Tack ♥

 

 


Tredje advent, för er som missat det!

Tredje advent idag, för er som missat detta!
Själv har jag precis tagit ut en plåt med lussebullar ur ugnen, LCHF lussebullar, det ni. Kommer antagligen att bli besviken på dom eftersom jag älskar "vanliga" lussebullar men jag tänkte ändå det kunde vara kul att prova. Tänk om dom faktiskt är goda. Då är det ju helt otroligt bra. Innehåller minimalt med kolisar=kanon!
Men det är lite roligt, för samtidigt som mina fina lussekatter ligger och svalnar på sin plåt står jag och kokar en omgång knäck, haha. Jag vet att det inte går ihop för fem öre. Men knäcken är till julafton, ville bara göra den nu. Kände för det! Jag ska verkligen försöka att låta den vara fram tills dess, iallafall så gott jag kan hihi.
Hade också tänkt att slänga ihop en tryffel med jordnötter, väldigt mycket mer LCHF-vänlig än vad knäcken är. Den kommer nog bli supergod!
Veckan som kommer och veckan efter det är det mat och inte julgodis som ska göras. När vi ändå är inne på mat och julen kan jag lika gärna fortsätta. Hade tänkt att lägga in egen sill detta året ockås, jag som inte ens äter sill, haha. Men jag probade att göra det förra året, eftersom hela min familj är riktiga silltokar och jag fick så mycket beröm för min sill. Dom gav mig väldigt höga betyg så jag får helt enkelt göra samma sak i år igen. Varför ändra på något som är bra?
Sen vill jag, om jag hinner och orkar göra egna köttbullar till vårat julbord den 23e. Jag älskar ju köttbullar, det är nog det godaste på hela julbordet och är dom hemmagjorda är det lixom ännu bättre. Men vi brukar inte ha det på vårat julbord, vilket är lite synd. Dock köper mamma ett par speciella som också är otroligt goda men det är ju nått visst med hemmagjorda, inte sant?
Så, nog pratat om mat. Det är kanske inte så roligt att läsa om alla gånger. Man blir ju hungrig, haha.

Annars idag, den 3e advent skall vi hem till min kära mor och far. Mamma ska klippas och Mikael ska hjälpa henne med nånting på datorn. Efter det äter vi en god söndagsmiddag. Blir ju mysigt!
Annars så har veckan gått väldigt snabbt, som vanligt. Vi var iväg igår och fick köpt nästan ALLA julklappar. Inte illa pinkat! Mikael har ju då bestämt sig för att beställa alla julklappar på nätet, så han var mest med som sällskap och bärhjälp. Jag hittade som sagt det mesta och jag själv är riktigt nöjd med julklapparna detta årer, har hittat nånting bra till alla. Nästan .. haha.
Så det känns bra. Imorgon går vi ju in i vecka 50 och v51 är det lixom jul, helt galet. Nu går tiden verkligen snabbt! Men det gör inget.
Jag längtar ju, som ni vet som en tok till den 23/12...

Den här veckan eller rättare sagt helgen som kommer får jag dock lägga krutet på annat än just jul. Jag fyller nämligen år den 20/12 så den här helgen som kommer är fullspäckad med att fira mig. Både lördag och söndag, med kompisarna och sen familjen. Ska bli så himla roligt och mysigt!
Har dock lite att fixa innan men det löser jag i veckan. Madde kommer ner till mig på fredag också, så hon får nog hjälpa till lite!
Kommer bli så bra. Har köpt en klänning jag ska ha på mig också, hittade äntligen en paljettvariant som satt snyggt. Bilder på den kommer nog framöver. Nu tänkte jag slänga upp lite kort från igår. Enjoy och ha en skön advent!

Update, jag skrev det här inlägget i förmiddags kring typ 12tiden men det har tydligen inte postats. Så jag slänger upp det nu! Kom precis hem ifrån mamma och pappa, tänkte fortsätta söndagsmyset nu!




16 dagar kvar ...

God morgon låter ju lite sent att säga med tanke på att det faktiskt är vardag, mitt i veckan dessutom. Men börjar man inte jobba förrän kl 12, känns det fortfarande som morgon. Jag gick upp för en stund sedan, har tagit mig en lång, varm dusch och tänkte få i mig lite frukost. Julmusiken är på och jag har det ganska mysigt!
Dock står det disk i köket och stirrar på mig, det är inte lika mysigt och jag känner mig helt krasslig idag med.
Får se till att friskna till nu!
Annars var det en vecka sedan jag bloggade sist, vad hände där emellan?
En hel del faktiskt, har tänkt att blogga flera gånger men sen kommer det alltid nått annat ivägen och tiden har en tendens att verkligen springa, alltså inte jogga utan verkligen ruscha iväg på kvällarna.

Det går superbra på det nya jobbet och det är riktigt roligt. Känns så coolt för jag har fått egen jobbmail, haha. Jag är så stolt över den! Allting rullar på som det ska. Idag jobbar jag som sagt 12-20, känns helt okej trots att det är en sen tid men det gör lixom inget. Skönt att ha eftermiddagen hemma idag eftersom jag inte känner mig så bra. Fick ju sova ut ordentligt och ta det lite lugnt, underbart!
Nånting annat som är underbart är att det inte alls är långt kvar till jul. Det är helt galet vad snabbt tiden går! Jag räknade precis ner, haha ja jag gör fortfarande sånt och det är bara 16 dagar kvar tills det är den 23 december. Varför 23 tänker ni? Jo för att då börjar faktiskt våran familj att fira jul. Mina bästa kusiner från Småland och hela deras familj kommer upp, min bror har också kommit hem och så äter vi julbord. Svenskt, vanligt, jätte gott julbord. Sedan klär vi granen och lite sånna tradiotioner. Så underbart! Längtar som en tok. Längtar lixom inte ihjäl mig till julafton utan mest till den 23:e och allt som kommer där efter.
Igår låg det lite snö på marken när jag vaknade, fint var det men som vanligt försvann den lika snabbt igen. Men det gör inget, snön har nästan 1½ vecka på sig att komma. Stressa inte!
Vi hade adventsfika här i söndags, den andra advent. Det har blivit en riktig tradition det med! Så himla mysigt. Jag hade mys i hela kroppen, från topp till tå till och med hela måndagen. Hade bakat en massa gott och hela våra familjer, förutom våra syskon var här. Härligt!
Tänkte lägga upp lite bilder från fikan men jag hittar inte minnskortläsaren......... Som vanligt.
Nej, det får bli frukost istället! Vi hörs :)



 


RSS 2.0